El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
DiL vol saber si les filtracions de la Policia a La Razón són “mèrits” de Marhuenda

El director del diari La Razón, Francisco Marhuenda, ha rebut de part del ministre d’Interior en funcions la distinció de membre honorari de la Policia Nacional. Segons la Llei Orgànica de Règim de Personal de la Policia Nacional, aquest guardó es pot atorgar a “aquelles persones que, sense haver format part de l’esmentat cos, s’haguessin distingit pels mèrits contrets en virtut de la tasca realitzada a favor del cos”.

Però Francisco Marhuenda, tal i com recorda Democràcia i Llibertat (DiL) en una pregunta que ha registrat al Congrés, “està imputat des d’octubre de 2014 per publicar en portada del diari del qual és director, les fotos de 33 jutges que havien signat un manifest a favor de la consulta a Catalunya. D’aquestes fotos, 22 procedien de l’arxiu policial del DNI”. DiL demana resposta per escrit a la pregunta de si “s’ha tingut en compte entre els “mèrits” del Sr. Francisco Marhuenda per a l’atorgament de tal distinció, la seva imputació per la publicació al diari del qual és director, de les fotos de 33 jutges que havien signat un manifest a favor de la consulta a Catalunya, la majoria de les quals havien estat extretes i procedien de l’arxiu policial del DNI?”.

El portaveu de DiL, Francesc Homs, ha explicat a El Món que el seu grup troba “escandalós i una ofensa per a la gent que es dedica a la necessària feina dels cossos i forces de seguretat que s’hagi distingit aquesta persona”, i afegeix que “això només passa en repúbliques bananeres i països amb poca cultura democràtica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa