El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Demòcrates també pacta amb el PSC al poble de la presó Lledoners
  • CA

Nova sorpresa en l’espectre pactista del sobiranisme o independentisme. Una franquícia de Democràtes, la formació demoindepe liderada per Toni Castellà i que també estava rere la candidatura de Jordi Graupera a Barcelona, té l’alcaldia en ser la formació més votada i governarà gràcies a un pacte amb el PSC.Un acord que ha caigut com una bomba pel simbolisme de l’ajuntament que es tracta: el de Sant Joan de Vilatorrada, on es troba la presó de Lledoners, centre penitenciari on s’estaven i segurament, tornaran els presos polítics.

 

Alternativa per Sant Joan, la llista del nou alcalde, Jordi Solernou, està vinculada a Demòcrates i està integrada per exconvergents i exsocialistes, com el mateix cap de llista. Les eleccions del 26 de maig van deixar el consistori fragmentat. De fet, la llista de Demòcrates compta amb cinc regidors als que cal afegir els 3 del PSC que entren a Govern. Vuit sobre 17.

 

Solernou buscarà l’acord amb Compromís, que té dos regidors, tot i que no està gaire per la feina. El PSC no descartaria  acords amb Ciutadans, que n’ha obtingut un, però per Alternativa avisa que és una línia vermella que acabaria amb l’acord. ERC i JxCAT n’han tret tres cadascun i es quedaran a l’oposició després que Solernou hagi advertit que faran una “gestió apolítica” lluny de la qüestió nacional.

 

L’alcaldia de Sant Joan de Vilatorrada, segon municipi del Bages, és simbòlica i més donat que l’acord arribat entre una formació desacomplexadament independentista amb un dels garants del 155. El mateix Castellà en una roda de premsa el passat 3 de juny posava en valor aquesta victòria.  “Més de 50.000 vots a Catalunya, dins el projecte de Primàries i llistes pròpies o associades, que es tradueixen en més de 60 regidors, en disposició de d’assolir un total de 8 alcaldies: Sant Joan de Vilatorrada, Alcoletge, Cercs, Vallcebre, Castell de L’Areny, Fígols i Sant Antoni de Vilamajor“, va sentenciar.

64661167 2340770326162875 2760528820061601792 n

L’alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, aquest dissabte

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa