Debat Constituent penjarà un qüestionari sobre la futura Constitució catalana

Debat Constituent ha obert una pàgina web per impulsar un dels processos participatius “més innovador d’Europa” i penjarà a partir del gener un qüestionari per recollir l’opinió de la ciutadania sobre la futura Constitució Catalana. El qüestionari base del Debat Constituent estarà dividit en set àmbits: Elements Constitutius; Drets; Participació Política i Organització del Poder; Organització Territorial; Règim Econòmic; Territori, Recursos Naturals, Sectors Estratègics i Empreses Públiques; i Seguretat i Relacions Internacionals. L’objectiu és que els ciutadans de Catalunya majors de 16 anys es registrin a través d’una App i contestin l’enquesta entre els mesos de gener i juny del 2021.

Un cop recollides les enquestes de tot el procés, al mes de juliol, es constituirà el Fòrum Cívic i Social que -a la tardor del 2021- sintetitzarà els resultats dels Debats participatius, aprovarà les propostes constituents sortints i decidirà el procediment per a presentar-les de manera pública al Parlament i al Govern per tal que siguin preses en consideració per a l’elaboració d’una futura Constitució catalana. De moment, segons Debat Constituent, qui vulgui participar en l’organització dels debats per incentivar la participació als pobles o barris es poden inscriure a través del web per integrar-se a alguna de les Enteses que ja s’han creat amb aquesta intenció.

Fins ara ja s’han format prop d’un centenar d’Enteses a tot el país. Aquestes agrupacions treballaran per incentivar els debats als seus municipis, comarques o barris i afavorir la participació amb debats oberts a tothom sobre els diferents àmbits temàtics”, han conclòs des de la plataforma encapçalada per Lluís Llach.

Nou comentari