La CUP veu vigent la qüestió de confiança malgrat el fiasco dels pressupostos

El fiasco dels pressupostos és aliè a un dels compromisos estrella del pacte d’investidura entre ERC i la CUP. L’esquerra independentista considera que l’acord de presentar una qüestió de confiança als dos anys de legislatura encara és vigent. Una opinió que topa de ple amb la percepció que té el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que la setmana passada refredava sense embuts aquesta opció. De fet, la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, ha insistit aquest migdia des dels faristols del Parlament, que el compromís “s’ha de complir”.

La portaveu durant la negociació dels pressupostos fallits ha assegurat que la qüestió de confiança a mitja legislatura “no és una prioritat” però ha afegit que el president Aragonès, “hauria de complir amb aquest compromís malgrat tot”. “Per nosaltres la preocupació ara no és aquesta sinó que els pressupostos responguin a les necessitats de la gent”, ha recordat. “Nosaltres vam considerar que els pressupostos no complien amb les necessitats de la gent, per això vam dir que no”, ha reblat. La postura de la CUP però xoca amb la tesi exposada fa quinze dies per la mateixa formació. Aleshores els cupaires apuntaven que si no hi havia acord amb els pressupostos podia no haver qüestió de confiança.

En aquest sentit, ha informat que han presentat 50 esmenes a la llei de comptes públics sense negociar amb l’executiu, una maniobra de brindis al sol perquè sense pacte previ i amb l’acord gairebé tancat entre l’executiu i els comuns, no tenen cap recorregut. Al capdavall, Reguant ha admès que no s’ha celebrat cap més reunió amb el Govern per intentar redreçar els comptes tot i l’esmena a la totalitat. Ara bé, els cupaires han rebutjat entrar a debatre si hi ha un canvi de paradigma i no ha volgut entrar en les “especulacions” sobre si ara són els Comuns els socis preferents de la coalició de Govern.

Comentaris

  El càrrec li va gran al que fa de MHP Novembre 30, 2021 | 14:42
  FEU, feu. Ataqueu-los fins que petin. Aquesta llardosa autonomia a on qui ocupa el càrrec de MHP abans d'ahir sopava i li feia genuflexions al rei d'españa. L'Aragonés avui, exercint de follet regional de la comunidad autónoma de Cataluña torna a España abraonant-se, com abans feien els cans, per quatre engrunes del botí que se'ns han endut. Misèria a Catalunya per tot el que ens prenen. Misèria els que mantenim Hacienda amb l'explotació del nostre treball. Misèria pels que no tenen treball perquè també malviuen. I aquests andiots de govern, a viure del mam, calents, assegudets a les cadires... I qui dia passa, any empeny.
  Quina colla Novembre 30, 2021 | 15:02
  La CUP no compleix mai res, però es creu amb autoritat per exigir el màxim als altres. Són ganduls i ineptes que demanen comptes als que treballen. Fan de jutges en el pitjor sentit.
  S'ha de tenir paraula. Novembre 30, 2021 | 15:20
  El que passa és que de la mateixa manera que els vostres pactes mutaven, ara els dels altres també poden mutar, CUP. Dit aixó, feu-la, i així veurem com s'esberla més l'independentisme i com s'atrinxeren al voltant d'ERC els nacional-españoles: PSOE i Comun-istas (potser també el PP, no veig gaire diferència entre tots aquests)
  jca Novembre 30, 2021 | 17:23
  Jo a la CUP nomes li demano que d'aqui dos anys, sino abans, ens portin a noves eleccions. Desitjo que aleshores i hagi una nova plataforma independentista i aixi desempellegarnos de aquets partits autonomistas superats (ERC, JUNTS, CUP) pels seus propis relats pre 1-O. Potser descubrirem que som menys dels que pensem pero hem de tornar a començar o continuar amb les nostres "maldats" de poble lliure.
   Realitat Novembre 30, 2021 | 18:46
   En cas d'eleccions la CUP faria una davallada significativa. Només la votarien els més burros, que per cert n'hi ha bastants. Això de la plataforma kumbaià ja ho van fer els de primàries, i el resultat va ser zero. Amb idees infantils no es va enlloc.
  Escup Novembre 30, 2021 | 17:35
  Engegue-los a fer punyetes als de la CUP, ni pa ni aigüa. Cordó sanitari a la CUP i poseu-vos preservatiu si voleu tenir alguna relació amb ells/elles/ellis/tontos/tontes.
  foto buena Novembre 30, 2021 | 21:30
  La foto es buenísima.

Nou comentari