Cunillera deixa la delegació del govern espanyol a Catalunya

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha anunciat que deixa el càrrec. La socialista, que està a punt de complir 71 anys, ha comunicat la seva decisió al president espanyol, Pedro Sánchez, a través d’una carta en la qual explica que la situació a Catalunya ha millorat “considerablement” des que va accedir al càrrec el juny del 2018 i ha defensat que Madrid està complint amb els seus compromisos.

Cunillera, que no ha donat detalls del motiu que la porta a deixar la delegació del govern espanyol a Catalunya, considera que “ha arribat el moment” de fer un pas al costat després d’haver “intentat complir amb l’encàrrec rebut”. La política socialista, que va ser elegida diputada al Congrés per primera vegada el 1982, assegura que ha intentat estar a “l’alçada del càrrec” i espera haver correspost amb la confiança que li va atorgar Pedro Sánchez ara fa tres anys i mig.

“Ha estat un orgull que ningú em podrà treure haver compartit tants moments importants per al nostre projecte socialista i haver estat la seva delegada a Catalunya”, conclou la seva carta. Cunillera va ser diputada al Congrés per la província de Lleida entre el 1982 i el 2016. Entre el 2008 i el 2011, durant la segona legislatura de José Luis Rodríguez Zapatero, va arribar a ser vicepresidenta primera del Congrés.

Marxa criticant Villarejo

L’encara delegada del govern espanyol a Catalunya va fer la seva última intervenció pública fa tot just dos dies per denunciar la falta de credibilitat de l’excomissari Villarejo. “Té una llarga trajectòria d’intentar sembrar ombres de sospita sense aportar mai proves”, va dir aquest dimecres en una roda de premsa on va defensar que les “insinuacions” de l’expolicia no “tenen base lògica ni material”.

Cunillera va ser nomenada delegada del govern espanyol a Catalunya el 2018 en substitució d’Enric Millo. Pròxima a Miquel Iceta i amb una bona reputació dins del PSOE, la socialista va formar part del grup de diputats que va defensar el ‘no’ a la investidura de Mariano Rajoy i que va trencar la disciplina de vot del partit.

Comentaris

  ciutadà Gener 14, 2022 | 17:35
  Serà per dignitat?. És possible, però jo crec què és perquè es veu venir la garrotada.
  Pere LLimonera i Citronell Gener 14, 2022 | 18:14
  Hay que agradecer a la Señora Cunillera su labor y su tacto, a pesar de la barbarie y maneras anitiDemocráticas de algunos que quieren pisotear a la mayoría del pueblo catalán y a la mayoría del resto de españoles también... Esta Señora es un ejemplo de como estar en el mundo político con clase y buen hacer...
   Mikelet Gener 14, 2022 | 19:18
   Pedro Limonero y Citronelo. En las colonias a esta figura se le llamaba virrei. No volem virreis
   Tocapebrots Gener 14, 2022 | 19:52
   No saps ni el dius nano. Au fes-t'ho mirar angelet.
   tira millas Gener 14, 2022 | 20:36
   Creo que quien pisotea a la mayoria del pueblo catalan és quien no respecta el 52% del parlament elegido democraticamente. Antidemocratico és el país que tiene que recurrir al terrorismo de estado para intentar evitar que los catalanes se autodeterminen y dejen de formar parte de este estado fallido que és hoy España.
    Pere LLimonera i Citronell Gener 15, 2022 | 19:15
    Venga, déjate de falacias y sofismas... un 51% (no 52%), por 1 sola vez en la vida, tras adoctrinamiento intensivo durante décadas,y con una participación flojísima porque a la mayoría de la gente le importan poco las chorradas autonómicas y menos las separatas (debería para parar o evitar todo el 'Mangoneig', el 3%, sueldazos, 500 grandes puestos con + de 120.000 € , Chiringuitos sin Fin de la "Industria del Catalanismo" y el pésimo Gobierno y derroches de los partidos nacionalistas separatas); y con 1 millón y medio menos de votos que en las anteriores elecciones... Ja ... ¿A Quién queréis engañar ? !?!?!? ... ademas de un sistema de Votación que gracias al sistema d'Hont favorece a los partidos separatas suprematas siempre y en cada votación... Aunque fuera un 70% no se puede permitir que unos cuantos se roben, o lo pretendan, lo que es de todos; de 7,5 millones en Catalunya, de los cuales 6 no os han votado y de 40 millones mas en el resto del País... Casi na... El que se considere guiri, occitano o gabacho tiene vía libre... "Bon vent i baca nova..."
  Jou Gener 15, 2022 | 09:27
  Un altre personatge inútil assalariat per un estat en procés de descomposició.
  ton c. Gener 15, 2022 | 11:08
  com sempre el PSOE, quan ha de posar algún català en algún càrrec, on sigui, trien els mes to.......i si no mireu els últims anys. Per no anar mes enrera.
  Adéu Gener 15, 2022 | 12:55
  Què us ha passat? Has fet enfadar al Pedro Sánchez? És d'aquells homes que no perdona, que va a la seva. Ja deu fer dies que es cova la cosa. Ja tenien a punt la nova virreina, la del 155, la que s'abraçava a Llarena... ai, ai,ai...i ha espetegat quan vas sortir a dir que el Villarejo és un tanoca, devien voler silenci total. A més et vas equivocar: aquest tanoca va fer molts seveis al PSOE, possiblement va salvar la UNIDAD DE ESPAÑA davant la inoperància política. Que vigili aquest home, en temps seu desapareixien i no els mataven, els trobaven morts.
  Ricard Gener 15, 2022 | 14:23
  Cinisme castellanista.

Nou comentari