El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cuevillas acusa la CUP de voler portar Borràs cap al “precipici”
  • CA

El diputat de Junts i president de la Comissió de l’Estatut del Diputat, Jaume Alonso-Cuevillas, ha acusat la CUP de voler portar la presidenta del Parlament, Laura Borràs, cap al “precipici” de la desobediència sense tenir un full de ruta clar sobre com es mantindria el pols amb la Junta Electoral Central (JEC) per l’escó de Pau Juvillà. En una entrevista a SER Catalunya, Cuevillas ha assegurat que el cas Juvillà és la “constatació d’un fracàs col·lectiu” de l’independentisme.

L’advocat ha explicat que des del “primer moment” ha tingut la sensació que els partits independentistes no tenien una voluntat real de buscar una “unitat estratègica” per defensar l’escó de Pau Juvillà i els ha retret que juguin “al tacticisme” per intentar desgastar Laura Borràs. “Volien forçar la presidenta a incórrer en desobediència i fins i tot prevaricació” sense oferir cap garantia que l’embat tindria continuïtat.

“És molt difícil negociar amb la CUP”, ha etzibat Cuevillas. Cuevillas ha afirmat que la delegació del vot de Pau Juvillà “era una trampa” dels anticapitalistes i considera que tot plegat ha estat una maniobra per “escenificar” que Borràs fa el mateix que l’anterior president del Parlament, Roger Torrent, que va acatar la decisió de retirar l’escó al president de la Generalitat, Quim Torra, després de ser inhabilitat per no retirar una pancarta a favor dels presos polítics.

No obstant això, el diputat de Junts ha reconegut que Borràs és “captiva del seu propi discurs” i que ha quedat “tocada” després de comprovar que els espais antirepressius de l’independentisme no tenen el consens esperat. “Estava disposada a immolar-se si tenia un sentit, però ha vist que els partits només l’acompanyaven fins a la vora del precipici”, ha insistit. Fonts de Junts han explicat que el xoc amb la CUP pot tenir conseqüències en les relacions futures amb els anticapitalistes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Confrontació teòrica a febrer 04, 2022 | 10:27
    Confrontació teòrica febrer 04, 2022 | 10:27
    Cuevillas té clar que la confrontació intel·ligent és no fer-la, o que la facin els altres. Sembla que en això coincideix amb la CUP, i evidentment amb els de la seva tribu.
  2. Icona del comentari de: Girona a febrer 04, 2022 | 10:33
    Girona febrer 04, 2022 | 10:33
    Un altre cop a la confiança en els nostres polítics. No només no col·laboren sinó que sembla que viuen per fer-se la traveta, cadascun d'ells intentant carregar-se als altres a base de trampes. A la gent que els ha votat, que la donin pel sac. Punt. Borràs podia fer-ho millor? Segur. Ha pecat d'ingenuïtat, proposant una resistència que ningú no seguiria? La CUP, molts escarafalls, però el que li han fet a Juvilla és similar a la "paperera de la Història"de Mas, els pressupostos no aprovats de cap govern des del 2015 (no recordo exactament), la falta de suport a la investidura de Turull etc. Ells també van sempre a la seva, ni volen sa unitat ni tenen la independència com a objectiu principal. Encara recordo a Arrufat recomanant votar els comuns. Malauradament no se salva ni un partit dels que han tocat poder fins ara.
  3. Icona del comentari de: La Guineu sense Carasseta a febrer 04, 2022 | 10:45
    La Guineu sense Carasseta febrer 04, 2022 | 10:45
    La CUP es el 1551/2
  4. Icona del comentari de: Gerard a febrer 04, 2022 | 11:47
    Gerard febrer 04, 2022 | 11:47
    Fins que l'independentisme de veritat, no passi de la cup (que ni és independentista ni d'esquerres, per més que gesticulin, vesteixin samarretes guais, i ni vol governar ni deixar que governin)... Res a fer.
  5. Icona del comentari de: El precipici a febrer 04, 2022 | 11:54
    El precipici febrer 04, 2022 | 11:54
    La choni Borràs no necessita ningú per caure pel precipici. Ella sola fa temps que trepitja l'accelerador a fons cap a l'abisme.
  6. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 04, 2022 | 11:54
    Gonzalo febrer 04, 2022 | 11:54
    Jajaja! Que hartón de reír con estos tractorianos. Hacen creer a los abducidos que van a hacer una cosa, cuando realmente hace 7 días que han hecho la contraria. Y los de cup? Son los mismos que cuando inhabilitaron a la alcaldesa de Berga, acataron y obedecieron, poniendo a otro de los suyos como alcalde. Aunque la culpa no la tienen ellos, la tienen los tractorianos que les votan y les vuelven a votar, tomadura tras tomadura de pelo. Vamos bien. Seguimos. A POR VOSOTROS!
  7. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 04, 2022 | 12:14
    Gonzalo febrer 04, 2022 | 12:14
    Fantasías animadas de ayer y hoy presentan....la historia de un parlamento regional que iba a desobedecer a tope, y que hace 7 días hizo lo que le exigían. Tarara, tata, tata....tarara, tata, tata....eso es to, eso es to, eso es todo amigos.
  8. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 05, 2022 | 16:06
    Pere Llimonera i Citronell febrer 05, 2022 | 16:06
    Cavernillas y los 'DesoCUPats' también acabaran en la 'Paperera' de la Historia, como todo el fachorrerio sectario, excluyente y supremacista del Nacional Catalanismo separata...
  9. Icona del comentari de: Ai la Borràs a febrer 05, 2022 | 18:28
    Ai la Borràs febrer 05, 2022 | 18:28
    Ni li cal ajuda per caure al precipici, ella soleta si ha tirat fent un Fuigpelmón: prometre una cosa i fer el contrari com el batxiller foll.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa