Sàmper demana “esvair qualsevol dubte en benefici dels Bombers”

L’exconseller d’Interior Miquel Sàmper ha demanat aquest dilluns “esvair qualsevol dubte en benefici dels Bombers” davant les presumptes irregularitats en el manteniment dels camions del cos. En declaracions als Matins de TV3, l’excap del departament ha opinat sobre la informació publicada en exclusiva per El Món, i ha demanat “no confondre” aquesta polèmica sobre contractes sospitosos amb “un mal funcionament del cos de Bombers”. “És un cos exemplar tant a nivell europeu com a nivell mundial“, ha afegit.

Miquel Sàmper ha explicat que a finals del mes d’abril del 2021 va rebre “un informe del departament jurídic” de la conselleria d’Interior que explicava que hi hauria “presumptes irregularitats”, motiu pel qual es va obrir “una investigació reservada”. “Quan qualsevol funcionari té coneixement d’una presumpta irregularitat“, ha explicat Miquel Sàmper, aquest ha d’informar “el seu superior”, que té la “obligatorietat” de reportar una incidència. Segons ha explicat, el resultat de la investigació “no va esvair els dubtes” sobre les sospites d’aquests contractes.

Imatge d'arxiu d'un cordó policial amb un camió de bombers al fons
Imatge d’arxiu d’un cordó policial amb un camió de bombers al fons

Per altra banda, Miquel Sàmper ha volgut recordar que el departament d’Interior és tan gran i gestiona tantes coses que “no es pot exigir tenir coneixement sobre tot allò que passa”. “Té una magnitud de dades, contractes i gestions” molt gran, ha manifestat Miquel Sàmper. No obstant, ha assegurat que l’obligació del Govern és “esbrinar quina és la veritat” sobre aquesta polèmica.

El Món va avançar que les sospites sobre la irregularitat en els contractes de manteniment dels camions dels Bombers de la Generalitat han acabat a la Fiscalia Anticorrupció de l’Audiència Nacional. El departament d’Interior hi va detectar senyals d’irregularitat per cobrar feines que no havien quedat cobertes per la licitació. De fet, l’equip de Miquel Sàmper va trobar el que semblaven “evidents irregularitats” en la contractació de l’empresa -Grupo Iturri-, la prestació del servei, l’execució i el pagament.

Comentaris

  Infos Novembre 15, 2021 | 13:14
  Dels bombers no ho se, però que ferovial cobra la compra d'un mateix camió a diferents ajuntaments, és cosa sabuda per tots. I els ajuntaments callen i paguen. I la Fiscafina no cal dir-ho.
   Ah si? Novembre 15, 2021 | 16:44
   Ens pots passar algun article de premsa amb la sentencia? A TV3 mai he vist cap noticia. Clar que'ls desitjos són més forts que la realitat, sobretot pels trolls i també pelscorruotgents...
  Pol Novembre 15, 2021 | 13:24
  Collons, a l'Audiencia "nacional" ( ex T.O.P. ) li ha mancat temps per a fer-se'n càrrec d'aquest afer... Una altra casualitat ?
  No dubtem pas dels bombers sinó dels polítics Novembre 15, 2021 | 16:15
  I resulta que al capdavant hi havia un conseller corruptgent que per omissió voluntaria o incompetència no ho va detectar

Nou comentari