El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les conselleres Verge i Cervera reclamen al ministre Escrivá la reforma del reglament d’Estrangeria
  • CA

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la de Drets Socials, Violant Cervera, han enviat una carta al ministre de Migracions, José Luis Escrivá, per reclamar-li que faci efectiva la modificació del reglament d’Estrangeria que ell mateix va proposar fa uns mesos i mostren “estupor” per la paralització de la iniciativa. Les conselleres insisteixen en la “urgència” de la reforma i destaquen que els permetria desenvolupar millor les polítiques d’inclusió i igualtat social que els corresponen. A la carta, també li demanen que defensi els drets dels menors i li recorden que s’han vist vulnerats per les expulsions col·lectives, objecte de denúncia d’instàncies estatals i internacionals, amb al·lusió indirecta sobretot a Ceuta.

En la missiva, les conselleres destaquen que la reforma del reglament d’Estrangeria recollia les demandes de la Generalitat i de les entitats socials sobre els requisits per obtenir la residència i l’accés al mercat laboral, i subratllen que són “factors fonamentals” per a la inclusió a la societat. El Govern insta al ministre a actuar “en congruència” amb la proposta de modificació acordada amb la Generalitat i altres governs autonòmics per facilitar-los les tasques de “promoció de la igualtat d’oportunitats” entre els joves.

Verge i Cervera subratllen que la reforma “permetria a milers de persones migrades i, especialment, a adolescents i joves sense referents familiars en la nostra societat sortir de la marginalitat”. Un dels principals punts de la reforma és reduir els requisits perquè joves extutelats i menors no acompanyats puguin obtenir el permís de residència.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a setembre 03, 2021 | 21:53
    Tripartit no, gràcies setembre 03, 2021 | 21:53
    La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la de Drets Socials, Violant Cervera volen que ens enviïn uns quants centenars de milers d'immigrants més, sempre que no els hi fiquin prop de casa seva, naturalment

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa