Clatellot de vigilància penitenciària al fiscal: Manté el tercer grau a Bassa i Forcadell

El magistrat els deriva cap el Suprem

Dur revés a la fiscalia. El magistrat del jutjat de vigilància penitenciària 1 de Barcelona ha acordat no suspendre l’aplicació del  tercer  grau  de  tractament  penitenciari  a les preses polítiques  Dolors  Bassa  i Carme  Forcadell. En una resolució comunicada avui mateix anuncia que no és el moment processal per demanar-ho i insta  al  pronunciament  definitiu  del  recurs  presentat pel  ministeri  fiscal contra la progressió de grau davant el Tribunal Suprem. Bassa i Forcadell continuaran gaudint del tercer grau penitenciari acordat pel departament de Justícia.

En les interlocutòries de tres pàgines, el magistrat avisa al ministeri públic que la seva petició de suspensió del grau penitenciari pot afectar al “principi de legalitat”. Així, el togat entèn que una “interpretació extensiva analògica” dels drets penitenciaris com proposa el fiscal deixaria fora de la llei la suspensió del tercer grau. Bàsicament, i entra el magistrat en una interessant disquisició jurídica, perquè “una suspensió un cop interposat el recurs d’alçada no està expressament regulada”. Per tant, aplicar la suspensió implicaria el risc “d’afectar una restricció de drets” en possibilitar de manera “immediata el reingrés a la presó”.

En aquest sentit, recorda al fiscal que el recurs amb la petició l’ha de solicitar quan es resolgui el fons de l’afer. Això és, quan s’interposi el recurs davant el Tribunal Suprem com a tribunal sentenciador, com un recurs d’apel·lació, i no en un recurs d’alçada. De fet, el jutge deixa entreveure que l’aplicació de la disposició adicional 5 de la Llei Orgànica del Poder Judicial que reclama el fiscal només es pot demanar quan es presenta recurs d’apel·lació.

Comentaris

  Art 23/02/2021 6:09 pm
  Et deu agradar que t'enviin a la merda. Oi, rei? Bé, cadascú té els seus vicis...
  Gonzalo 23/02/2021 5:23 pm
  Buena purga hay que hacer en estos juzgados de vigilancia penitenciaria..... laZis infiltrados. Menos mal que esta el señor Marchena!!!!!!
  Qui us escriu els guions, indepes? 23/02/2021 5:07 pm
  Quan la justícia us dóna la raó és "clatellada" o "clatellot" a qui ha perdut. Quan l'independentisme perd davant la justícia és "repressió" o similar. Ja us val.
  20
  32
  Respon
   Anònim 23/02/2021 6:31 pm
   ´Si tu creus que la juusticia no està a les ordres de la oligarquia (IBEX, grans funcionaris, gran Madrid, per anar expoliant als catalans llavors es que vius en el país de les maravelles.
   Art 23/02/2021 6:07 pm
   Et deu agradar que t'enviin a la merda. Oi, rei? Bé, cadascú té els seus vicis...

Nou comentari