El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Casado a la corda fluixa mentre creix la tensió entre els barons del PP
  • CA

El Comitè de Direcció del PP continua debatint el futur del líder del partit Pablo Casado. Aquest dimarts s’han reunit durant quatre hores i mitja per decidir el destí final de Casado i sembla que les converses continuaran a partir de les 17h de la tarda. La tensió segueix creixent entre els barons del partit que segueixen demanant una decisió de manera urgent. El líder del PP a Galícia, Alberto Núñez Feijóo ha demanat a casado que adopti una “última decisió” per treure el PP de la situació de “col·lapse”. D’altra banda, el guanyador de les eleccions de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco ha reclamat una solució “ràpida, immediata i eficaç”.

En unes declaracions, algunes fonts del PP a Galícia han afirmat que Feijóo i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso haurien acordat que la sortida de Casado seria la millor opció per treure el partit de la situació tensa. Si l’actual líder del Partit Popular no convoca el congrés extraordinari, els barons podrien forçar la convocatòria d’una reunió de la Junta Directiva Nacional.

L’òrgan format per prop de 550 persones, entre ells tota la cúpula, diputats, alcaldes, càrrecs provincials del partit. La Junta Directiva pot aprovar per 2/3 dels vots la convocatòria del congrés extraordinari. La votació visibilitzaria la ruptura entre els quadres fidels a la direcció actual i els que aposten per un relleu a la cúpula del partit.

Mentrestant, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha mantingut la seva ofensiva contra la direcció aquest dilluns en un acte a Boadilla del Monte on ha tornat a acusar Casado d’haver-la atacat per mitjà de la seva família. Segons Ayuso, “la situació és insostenible” i “cada dia que passa el PP va a pitjor”. Cal, ha dit, “un gir absolut”.

Aquestes declaracions en contra de l’actual líder venen després de que el partit investigues a Ayuso per intentar buscar irrgeularitats. Unes accions que han costat la carrera política del portaveu de la direcció i alcalde de Madrid José Luis Martínez-Almeida, que va dimitir fa una setmana i, ara podrien acabar amb el lideratge de Casado.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan de l'Ós a febrer 21, 2022 | 18:33
    Joan de l'Ós febrer 21, 2022 | 18:33
    Fan be dir-nos-ho, perquè estàvem ben mal fixats i convençuts que el PSOE es mantindria, com sempre ha fet, ferm en les seves posicions esquerranes, de defensa de la plurinacionalitat i alliberament dels pobles. Per això hi varen pactar els d'ERC oi? Per avançar en pas ferm cap aquest objectius? Ara si els socialistes es torcen s'ho repensaran oi? Però no crec pas que ho facin, amb aquest advertiment d"ERC el PSOE es veurà obligat a repensar-ho i tornar a les posicions esquerranes que tan aporten al progrés nacional i social dels PPCC. La gent no sap com agrair-ho. Sort de l'atenta vigilancia i fermesa dels republicans
  2. Icona del comentari de: Gavanec a febrer 21, 2022 | 18:41
    Gavanec febrer 21, 2022 | 18:41
    Volem desconnectar d'Espanya, no que ens ompliu la testa amb aquesta mena d'informacions i que ens intoxiqueu. Altra feina tenim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa