Carrizosa diu que els catalans treuen bons resultats de castellà a selectivitat perquè “els exàmens són molt més fàcils”

El líder de Ciutadans a Catalunya defensa que Puigdemont sigui detingut si torna a l'Estat

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha assegurat aquest dimarts que si els alumnes catalans treuen bones notes de castellà a les proves de la selectivitat és perquè “els exàmens són molt més fàcils” en comparació als que fan els estudiants d’altres comunitats autònomes. En una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio, ha afirmat que amb aquestes dades “s’emmascara la realitat del castellà a Catalunya“.

En aquest sentit, Carrizosa ha dit que “el castellà està menyspreat a Catalunya“, i ha destacat sobretot en matèria d’Educació. Ha lamentat que “no pugui ser la llengua vehicular com sí que ho és a la societat i que es menyspreï la llengua en el comerç quan et multen per retolar en castellà”. També s’ha queixat que “l’administració utilitza només el català i els alumnes de la selectivitat no poden fer l’examen en castellà a no ser que ho demanin”.

Per altra banda, Carrizosa ha opinat sobre l’escenari que s’obre després que el govern espanyol concedís els indults als presos polítics i sorgeixi la pregunta sobre el futur dels exiliats. El líder de Ciutadans a Catalunya ha defensat que el president Carles Puigdemont ha de ser detingut si torna a l’Estat espanyol, i ha recordat que el líder de Junts per Catalunya “va intentar implementar una republiqueta”.

Comentaris

  rd 27/07/2021 10:34 am
  escòria
   Miquel Àngel 27/07/2021 5:45 pm
   No et multen per retolar en castellà. Et multen PER NO RETOLAR en català. Ja n'hi ha prou de fer servir la llengua com a arma llancívola.!!!!
  Antifa 27/07/2021 10:53 am
  Tots els que en algunes eleccions han votat o veren tenir la temptació de votar el partit que era el de Rivera, son uns mal parits. Ni el màster de Casado ni aquest pallús ens faran empassar rodes de molí. Aixafem el feixisme i la supremacia espanyola.
  Gavanenc 27/07/2021 11:02 am
  Els espanyolistes fan tots igual, si el que fan els seus opositors no els hi agrada, per "Espanya", son capaços d'inventar-se llengües i fins i tot dir, sense avergonyir-se, que tots els exàmens son com els "casado's masters" i doncs que els catalans son babaus com casado i resten tan amples. Des de l'unionisme més carca i caspós es pot ésser més ridícul i curt de gambals ? Diguem prou a la supremacia i al xovinisme espanyols.
  Cal dir-ho 27/07/2021 11:08 am
  Els espanyols ensumen un altre desastre com els de Cuba i d'Anwal... altrament no estarien com ara, tan esvalotats i fets una olla, ni dirien ni farien tantes poca-soltades en nom d'Espanya.
  Artigues 27/07/2021 11:14 am
  S'ha d'ésser molt curt de gambals per a titllar "possibles" votants de babaus. O potser aquest individu ja assumeix el futur del partit de Rivera (el mateix que el partit de la Diez) i ja té el bitllet d'anada per a seguir el camí de Rivera, Arrimadas, Espejo, Girauta... cap a la seva terra promesa... ?
  Tano 27/07/2021 11:21 am
  Que pebrots sabrà aquest palandengo.
  No serà questió de CI ?? 27/07/2021 11:23 am
  Pobret, està malalt (d'odi) no li ho tingueu en compte doncs és de naixement. Per proves difícils les d'accés al cuerpo de la policia nazionà, proves que prestigien el cos, a què sí Carrie?
  Marianna 27/07/2021 11:25 am
  Els (no)nacionalistes i xovinistes espanyols ens atribueixen als catalans el domini de tantes llengües, que en acabat. pensen que no ens hi cap el domini de l'espanyol o castellà. Ve-t'ho ací. Altrament no dirien tantes ximpleries. Més enllà d'Espanya, i dels polítics espanyolistes, hi ha vida, visquem-la : Independència, estat propi, llibertat, vida...
  borinot 27/07/2021 11:30 am
  voltor carrichoza ets un mal nascut, ets molt mala persona, et mereixes el pitjor del pitjor, perquè tu solet t'ho guanyés, per mentider, per insultar i faltar el respecte a les persones, a tot el poble de Catalunya, a Catalunya com a nació, a la llengua catalana Ah i la llengua catalana a Catalunya, està en perill, i el castellà en alça, entre altres coses perquè els catalans, com que respectem a les persones castellano parlants, ens adrecem a ells en la seva llengua, i a l'inrevés costa trobar persones que ho facin. En el teu cas fas ús del català per interessos polítics, perquè com a individuo faràs tot el possible per eliminar-la
  Cristòfol 27/07/2021 12:31 pm
  Tros de quòniam, amb aquests "arguments" segur que farà molts de nous d'adeptes a Espanya entre els catalans. Com a aprenent de polític, s'ha d'ésser molt fanàtic, xovinista espanyol i tocat del bolet per a anar contra els propis suposats votants i "possibles" votants, tractant-los de curts de gambals. Els annexionistes carques es retraten tot sols, s'auto-retraten sense que ningú els ho demani...
  Boletaire 27/07/2021 1:01 pm
  Fàstic d'individu.
  L'Escurso Negre 27/07/2021 2:55 pm
  De que pebrots et queixes, si els examens de castella a la selectivitat son mes facils tal com dius, deuries d'estar content per haber aprovat aquesta asignatura perque el teu nivell intelectual es molt baix, deus ser molt ruc per queixarte d'una situacio que et va beneficiar a tu.
  INCREDUL 27/07/2021 2:55 pm
  De que pebrots et queixes, si els examens de castella a la selectivitat son mes facils tal com dius, deuries d'estar content per haber aprovat aquesta asignatura perque el teu nivell intelectual es molt baix, deus ser molt ruc per queixarte d'una situacio que et va beneficiar a tu.

Nou comentari