Carme Forcadell es penedeix de no haver parlat en català durant el judici de l’1-O

L'expresidenta del Parlament assegura que no se'ls va oferir la opció de traducció simultània

L’expresidenta del Parlament i presa política, Carme Forcadell, ha manifestat el seu penediment “per no haver parlat en català” durant el judici del 1-0. Així ho ha assegurat avui a l’assemblea general de la Plataforma per la Llengua. Forcadell ha dit que la decisió de parlar en castellà la van prendre perquè no se’ls oferia traducció, i si l’haguessin demanat haurien hagut d’estar pendents i “el judici s’hauria allargat dies, setmanes i potser mesos”. “Pensàvem que el fet de parlar castellà ajudaria a la comprensió”, ha dit. Ara, però, es penedeix de no haver parlat català durant el judici i entén la negativa a un traductor simultani com “una discriminació”.

Comentaris

  Miquel 13/03/2021 8:25 pm
  Si Catalunya tingués un exèrcit, o bombes nuclears, després segur hi hauria diàleg.. però sense exèrcit que vol fer... Res.
   Miquel 13/03/2021 8:26 pm
   Sense exèrcit.. la solució buscar aliats forts...
  Que valents sou a toro pasado 13/03/2021 6:13 pm
  Ja tindrà oportunitat quan "Ho tornarem a fer"
  Luisnomeacuerdo 13/03/2021 5:25 pm
  Normal que un estado opresor no permita a los habitantes de su Colonia favorita donde pululan una especie en peligro de extinción que son los lazinazis hablen en el dialecto de patio de colegio. De todas maneras la brujadell tiene que agradecer que en la cárcel te han proporcionado champu para lavase las greñas.
  LSO 13/03/2021 3:52 pm
  Ahora ya tienes una compañera más para vuestra reculada hacia el españolismo, solo falta la que está en Suiza, eso serán tres barrotes menos que tendrá vuestro mossen, y la venta de catalunya, ya será completa, y todo para que vuestro partido mafioso siga viviendo del dinero público, y Tardá pueda seguir comprando muchas propiedades, Rufian siga de mariscadas por Madrid, S.Sol, cobrando de las tv al servicio del régimen a cambio de insultar a los independentistas, y así es vuestro partido corrupto, que no es que uno solo haya robado, es que robáis todos a la vez, eso es más que corrupción eso es sistema mafioso, que os recorre por las venas.
  Torroella 13/03/2021 2:43 pm
  El problema, senyora, no éspas només aquest. El problema principal és acceptar la legitimitat d'un tribunal estranger, després d'haver declarat la independència. O és que era una declaració de broma? El problema és trobar normal que la tirania espanyola us pugui fer servir per fer xantatge als catalans tant com vulgui, i escollir advocats i estratègies de defensa botiflers.
   Un català 13/03/2021 6:18 pm
   Si, la declaració d'independència va ser una presa de pel. Encara no t'has adonat? Si tiran endevadant, s'acaba el xollo, si no hi ha estat opressor tindran que donar moltes explicacions del desgavell que muntaran, encarà no t'has adonat que no els interesa? Que no ens pasi res si algina vegada arriba la independència.
  LSO 13/03/2021 2:08 pm
  Si claro ahora, por un lado te rindes, y por otro te arrepientes de no haber hecho no se que, no cuelan ya vuestras excusas, nos habéis vendido por vuestro interés personal, los de ER.
  Pajaritu 13/03/2021 1:28 pm
  Qué bonito queda ahora... cuando declaraba tituteaba en español mojando las bragas. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  15
  15
  Respon
   Ramon 13/03/2021 1:48 pm
   Les defenses van humiliar Catalunya. I de l'única que no tant com les altres, no me'n fio perquè podria ser el Pla C d'Espanya.
  Dani_Andreuenc 13/03/2021 1:17 pm
  El problema no es fer servir el castellà o el catala. El problema es tenir enfront un estat opresor.
  12
  11
  Respon
  Pau 13/03/2021 1:07 pm
  No descubre nada nuevo la política presa,desde antes de comenzar el juicio se sabía que no había traducción simultánea,ahora para quedar bien se arrepiente de haber hablado en castellano,la valentía se demuestra durante el juicio,y allí demostró muy poca, ahora todo es postureo e intentar un lavado de cara.
  17
  14
  Respon
  Ricard 13/03/2021 1:00 pm
  No pateixis Carme. Ets una patriota, facis el que facis. Tens tot el meu reconeixement i admiració!
   Tantal 13/03/2021 5:27 pm
   Ricard, tant sols es una traidora al poble de Catalunya. Ella com tots els que son empresonats o a l'exili.
  Lliçons de Wad-Ras 13/03/2021 12:58 pm
  Com ha après a abraçar la Forcadell des que està a la garjola; abans semblava un pal d'escombra. L'altre dia gairebé es menja a la Serret i perquè portaven la mascareta, que si no vest'an a saber com s'acaba allò. M'en alegro molt per ella.

Nou comentari