Carles Valls, “president” de JxCAT: “Sóc electricista, alcalde i compromès amb el país”

L'home que ha ostenta la propietat de la marca remarca el seu caràcter transitori

“Jo sóc un electricista, cada dia trec les eines i quan plego, les poso a la furgoneta; sóc alcalde i, sobretot, estic compromès amb el poble i el país”. Aquesta és l’explicació de Carles Valls, l’alcalde de Balenyà, per la formació Junts per Balenyà. Mai ni ha votat ni ha militat al PDeCAT. De fet, remarca, en conversa amb el Món, que pertany al grup dels independents d’Osona amb una important representació al Consell Comarcal. 

Valls és un alcalde que apareix com a president de JxCAT en el canvi de titularitat en el registre de partits del Ministeri de l’Interior difós aquesta tarda. De fet, és la clau per tal que Carles Puigdemont pugui aprofitar aquesta marca electoral. “Que quedi clar, jo sóc un alcalde però el meu compromís és amb el poble i amb el país, per això quan em van dir per ajudar vaig dir que sí”, detalla. “Tinc un gran respecte pels presos i els exiliats”, insisteix per recordar que és un “pica-pedrer”. “Estic aquí per ajudar”, ha reblat. 

De fet, Valls va declarar al Suprem com a testimoni de la  defensa de Jordi Sànchez. Està des de l’inici a l’Assemblea. “Jo continuaré essent independent”, avisa. També recorda que JxCAT ha de ser una cosa nova, amb gent disposada i que en qualsevol cas, el seu càrrec de “president” és “transitori”. “Les bases hauran de decidir els lideratges”, apunta per subratllar que ell està com a president per una pura qüestió instrumental, de confiança i de compromís. “Cal reconèixer el lideratge de Puigdemont”, clama. 

Per altra banda, Valls se sorprèn per la “rabieta del PDeCAT”. Té molt clar que ell ha fet un servei absolutament net i polit. “Només hi ha hagut un canvi de titularitat, del president, del secretari i del tresorer, i els altres han renunciat, sinó, no hauríem pogut fer”, constata. Valls ha acceptat ser aquest president temporal per “compromís” sense cap expectativa ni ganes de tenir-la d’ostentar cap càrrec ni aspiració. “Jo sóc alcalde de Balenyà, amb qui estic compromès, com també estic compromès amb el país”, sentencia en conversa amb El Món. 

 

Comentaris

    Gràcies des d'Osona. 05/12/2020 4:54 pm
    Ben fer, noi! Si no ens ajudem i defensem nosaltres, está vist que els altres no ho faran.
      Gràcies des d'Osona. 05/12/2020 4:54 pm
      Ben fer, noi! Si no ens ajudem i defensem nosaltres, está vist que els altres no ho faran.

Nou comentari