El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El cupaire Carles Riera ocupa el lloc de Juvillà a la Mesa del Parlament

El diputat de la CUP Carles Riera ha rellevat aquest dimarts l’exdiputat Pau Juvillà com a secretari tercer de la Mesa del Parlament, després d’una votació que s’ha fet per mitjà papereta a l’inici del ple del Parlament presidit per Laura Borràs. La votació ha sorti endavant amb 46 vots en blanc, 11 vots a favor de Maria Garcia Fuster (diputada de Vox), un vot nul on hi havia escrit el nom de Jordi Turull i 71 vots a Carles Riera. Tot i que Riera passa a la Mesa, els cupaires encara no han recollit les credencials perquè un altre persona ocupi l’escó del diputat inhabilitat després d’un polèmic procés que ha generat divisió en l’independentisme i múltiples crítiques a la gestió que n’ha fet la presidenta de la cambra catalana. Els anticapitalistes resten a l’espera que el Tribunal Suprem (TS) es posicioni sobre les mesures cautelars i el recurs presentat pel Parlament en aquest cas.

Abans de l’inici del ple, el diputat anticapitalista Xavier Pellicer ha dit que en el transcurs d’aquest ple el grup parlamentari només disposarà de vuit vots “perquè Juvillà no pot votar tot i que no hi hagi sentència ferma” contra ell pel cas dels llaços grocs al despatx de la Paeria quan era regidor. Tot i així, Pellicer ha destacat que Riera “continuarà al seva feina a la Mesa” per mantenir la implicació del grup en tres camps d’acció.

Els cupaires ocupen el lloc de Juvilla a la Mesa per vigilar-ne la transparència, doncs entenen que darrerament s’han produït “exemples d’opacitat en la gestió” d’aquest òrgan del Parlament, específicament, ha comentat Pellicer, en les dimissions de membres de la comissió de transparència o informes que s’havien produït; la gestió de les llicències per edat o el mateix cas de Pau Juvillà. Els cupaires també tenen interès en “abordar i posar al centre les dietes, els salaris i els privilegis de diputats i diputades” des de la Mesa perquè “ja fa temps que la CUP ha presentat batalla i s’ha oposat als privilegis i sous desorbitats”. Pellicer ha advertit que els anticapitalistes preveuen continuar “amb aquesta qüestió com a element fonamental”. A banda, i l’objectiu més important per la CUP, és continuar treballant “en la defensa de la sobirana del Parlament”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a febrer 22, 2022 | 15:42
  Gonzalo febrer 22, 2022 | 15:42
  Así me gusta. Acatando la resolución de la junta electoral central.
 2. Icona del comentari de: CUP, pandilla d'inútils bocamolls a febrer 22, 2022 | 16:37
  CUP, pandilla d'inútils bocamolls febrer 22, 2022 | 16:37
  Accepten la baixada de pantalons per "continuar amb la defensa de la sobirania de la cambra"??? Com es pot continuar una cosa que no has fet i a més pretendre fer-ho per la via d'acceptar una mesura que precisament nega tota sobirania a la cambra?
 3. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a febrer 22, 2022 | 19:30
  Pere Llimonera i Citronell febrer 22, 2022 | 19:30
  Igual de inútil que el anterior, seguro, pero por lo menos estos revolucionarios de PlayStation y Fornite, empiezan a aceptar la Democracia y la ley, en vez de sus sandeces de proposiciones en general...
 4. Icona del comentari de: Luisnomeacuerdo a febrer 22, 2022 | 20:41
  Luisnomeacuerdo febrer 22, 2022 | 20:41
  Ya sabes carlitos no te salgas de la línea que os marca la ley de vuestro país, España y podrás seguir en el carguillo, ya sabes aquí quitamos fascistas independentistas como si no hubiera un mañana
 5. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 23, 2022 | 09:07
  ciutadà febrer 23, 2022 | 09:07
  Molt anticapitalista, però segur què no li fa fàstics al sou que cobrarà.
 6. Icona del comentari de: MHP a febrer 23, 2022 | 09:22
  MHP febrer 23, 2022 | 09:22
  El "democrata" Riera a la mesa del Parlament, per pixar i no treure gota. Aquests pijo-progres lazis de la CUP, no farán res que els toqui les butxaques, nomès fan que parlar, viure del aire i embruta la ciutat amb les seves pegatines incoherents.
 7. Icona del comentari de: Aigualit a febrer 23, 2022 | 09:24
  Aigualit febrer 23, 2022 | 09:24
  Per la foto es pot confirmar que, per ser de la CUP, nomès tens que posar cara de babau i un arracada (com a minim) a la orella i fer veure que fas alguna cosa i anar vivint del cuento.
 8. Icona del comentari de: El bot Turrull a febrer 23, 2022 | 09:41
  El bot Turrull febrer 23, 2022 | 09:41
  Carles Riera, per això vasestar força dezParegut la setmana del cas Juvillà, per poder ocupar el seu lloc. M'ha agradat el vot que recordava com vau ser de dropos el dia de les votacions a Jordi Turull. Sou un càncer per a Catalana

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa