Puigdemont acusa Espanya d’una “operació de caça a l’home”

El president menysté la taula de diàleg

Amb una bandera sarda sobre la taula, el president a l’exili, Carles Puigdemont, ha protagonitzat una roda de premsa a l’Alguer per analitzar la seva detenció i posada en llibertat i detallar quina serà la seva estratègia judicial i política les properes setmanes. Acompanyat del síndic de l’Alguer, Mario Conoci, el seu advocat Gonzalo Boye i el cap de la seva oficina Josep Lluís Alay, Puigdemont ha agraït els “llaços de fraternitat” que ha viscut aquests dies com dos pobles que volen viure en llibertat. “Han estat unes hores que no han estat impensables”, ha remarcat Puigdemont des del Mercat de la ciutat d’Alguer aquesta mateixa tarda. Ha defensat el seu dret a la “dissidència política” i ha reclamat que sigui un dret “respectat”. “Els nostres arguments eren molt sòlids, la justícia espanyola ha trigat poques hores a prendre una decisió que Espanya fa 4 anys que encara no ha pres”, ha afegit. En aquesta línia, ha assenyalat que estats europeus com França, Bèlgica i Alemanya han respectat la seva llibertat.

Així ha assenyalat que a la Unió Europea s’han respectat els drets a la llibertat d’expressió i de defensa del dret a l’autodeterminació com a drets polítics i que “en aquests moments no es respecten a Espanya”. “Una cosa és el diàleg i una altra cosa són negociacions; jo veig diàleg però no veig negociacions i també és evident que a una part de l’independentisme no se l’ha volgut per dialogar i no està representada, i fa la sensació que el govern espanyol vol negociar amb aquell independentisme que li garanteix l’estabilitat parlamentària” ha sentenciat.

Puigdemont ha assegurat que el govern espanyol “té tantes ganes de detenir-lo precisament per interferir” en el Procés polític de Catalunya. “Si hi ha futur per a Catalunya aquest és una Catalunya que sigui independent”, ha insistit. “El problema el té la part espanyola, no catalana”, ha adduït. En aquesta línia ha assegurat que continuarà viatjant per Espanya i dilluns serà a Brussel·les per tal d’assistir a la comissió de Comerç Exterior del Parlament Europeu.

Puigdemont ha avançat que assistirà a la vista prevista del dia 4 d’octubre tot i que té ple a Brussel·les. Boye ha argüit que encara no han presentat les cautelars per “mostrar la plena confiança en la justícia italiana”. Dilluns decidiran si les presenten per tenir més tranquil·litat de cara la seva mobilitat per Europa. “De Pirineus cap amunt tranquils, de Pirineus cap abaix, cautelars” ha opinat Boye.

El president ha assenyalat a Espanya i ha definit la seva detenció com una operació “coordinada i inspirada per Espanya”. L’ha titllada de “caça a l’home” i n’ha descrit la “incomoditat que va notar de les autoritats italianes”. “És una obssessió amb la meva figura” ha conclòs. Ara bé, ha ironitzat amb els resultats de l’operació. “Han obtingut un rossegó de pa sec, a canvi que passi una nit a la presó amb el “dany reputacional” que ha patit l’Estat. “Si aquest és el preu, estic disposat a passar les nits a la presó que calguin” ha tancat.

Comentaris

  Jan 25/09/2021 8:24 pm
  la justícia espanyola ha trigat poques hores a prendre una decisió que Espanya fa 4 anys que encara no ha pres????
   En Quico té pressa 25/09/2021 8:49 pm
   I no rellegeix el que escriu. És evident que s'ha d'entendre Europa, però valdria la pena perdre un minut per evitar aquests errors Quico
  Jan 25/09/2021 8:26 pm
  En aquesta línia ha assegurat que continuarà viatjant per Espanya????
  L'OBSERVADOR ASTORAT 25/09/2021 8:30 pm
  El President Puigdemont, ha posat i està posant més en “escac” el pútrid i pestilent Estat Ñ (Borbònic-Franquista 2.0), hereu directe i continuador d’un Estat “Genocida-Feixista”, que la “suposada” esquerra Ñ i la “suposada” Esquerra CAT, junta. Pels que en teníeu algun dubte, aquí en teniu una prova palmària i inequívoca IIII*
   Pepet 25/09/2021 9:05 pm
   En escac l'estat espanyol? Em sembla que això és una visió delirant i molt distorsionada. Compte que no ajudi al PP i a vox. De fet sempre l'hi ha interessat no solucionar cap problema. Per això la seva tasca és tan fàcil.
  Sugeriment 25/09/2021 8:38 pm
  Hòstia Quico, podries subtitilar més encertadament l'article? Per exemple: El President no veu la taula de diàleg, però sí la de negociació. Ho diu clarament. Per altra banda, coincideix amb la majoria independentista. l'actual govern es presta a la farsa, acata i escenifica, d'acord amb el estado repressor. Tot hom ho veu. I això és traïció.
  andreu 25/09/2021 8:48 pm
  va vostē voler organitzar un referéndum il.legal? va vostè promoure lleis de desconnexió? va vostè declarar unilateralment la independència d.una part d.Espanya..? va fugir vostè al maleter d.un cotxe per evitar ser detingut...? Em pot explicar com reaccionarien Itàlia, o França davant actituds com aquesta? l aplaudirien? el convidarien a sopar..?
  Cat 25/09/2021 8:53 pm
  Me n'alegro moltíssim de que tot hagi sortit bé, i encara me n'alegraria més si deixes de dividir l'independentisme. Salut i República
  Sr. Floïd 25/09/2021 9:01 pm
  Aquest Puigdemont no hi toca, millor que es quedi a Bélgica, amb els seus amiguets fexistes flamencs, al menys ens watalviem l'habitació a la garjola.
  Doctor Strangelove 25/09/2021 9:41 pm
  Caça al batxiller! Doc.
   Caça a la doctora! 26/09/2021 12:49 pm
   Doctora amor… molt amor!
  Vendetta 25/09/2021 9:44 pm
  Jjjjaaaaa kin tip de riure putaejpanya sempre jjojo el fuigpelmon us la a clavat y aixo ke es botifler
  Luisnomeacuerdo 25/09/2021 9:47 pm
  En ocasiones veo conspiraciones, el exceso de agua de fuego indepe en ayunas nace estragos en las débiles mentes de los fascistas independentistas golpistas.
   Poco original, Luisnomelavo… 26/09/2021 12:51 pm
   Ya no se te ocurren mas gilipolleces? Por lo menos no copies…
  Vendetta 25/09/2021 10:48 pm
  Y tan recordeu els terroristas del gal y el mister x son uns fills de puta orangunyols
  Jordi 25/09/2021 11:56 pm
  Menuda foto,lo mejor de cada casa,ni escogidos a propósito.
  Rufina: PPobre desgraciada i filla de represor franquista 26/09/2021 1:49 am
  Ohhhhh ! Que pesat que sou ! Sou molt pesats ! Si epaña vol ser africana ... i què ?
  Maletero man 26/09/2021 7:46 am
  Todo este embrollo lo han montado entre su abogado el ex etarra y su amigo del alma el tal Alay el amigo de los Rusos, y por su puesto el cobarde del maletero.
   Fart de pallassos 26/09/2021 9:24 am
   Doncs deu n'hi do la feina ridícula q han fet els teus caient-hi de quatre grapes. Deu ser cosa de la intel.ligencia de la banya del brau, ò de la cua. En fi súbdit, que disfrutis del teu odi tot el diumenge i q el menjar se't faci agre com tu.
  Jordi Comasobirana 26/09/2021 5:02 pm
  A nivell internacional, la reputació de Caspanyistàn, país de nyordos fatxes, comença a estar sota zero

Nou comentari