Calviño diu que la negociació amb ERC avança “bé”

La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha desitjat tancar “aviat” l’acord amb ERC per la llei audiovisual i ha assegurat que la negociació està “avançant”. Fonts del govern espanyol han remarcat que la negociació progressa “bé”.

D’altra banda, sobre la reforma laboral, Calviño ha insistit en roda de premsa després del Consell de Ministres que s’aprovarà abans que acabi l’any i ha subratllat que els contactes amb els agents socials s’han “intensificat” amb reunions diàries.

En paral·lel, Calviño ha explicat que el govern espanyol ja ha compromès el 65% dels fons europeus de 2021. Això no implica que ja s’hagi executat sinó que aquesta part dels fons ja s’ha transferit o licitat i s’executarà.

Calviño ha destacat que el desplegament dels fons europeus s’està “accelerant” en la segona part de l’any i ha esperat que s’assoleixi “velocitat de creuer” el 2022. En aquest sentit el govern espanyol sosté que ja ha assignat a Catalunya 1.538 milions d’euros per al desplegament d’inversions. Una xifra que la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha valorat molt positivament perquè –segons una nota de l’executiu- “permetrà recuperar l’activitat i l’ocupació impulsant un creixement econòmic sòlid, inclusiu i equilibrat en els pròxims dos anys”.

Segons les dades facilitades per la delegació, Catalunya és el segon territori que ha rebut més fons, per darrere d’Andalusia, que encapçala el llistat amb 1.887 milions, i per davant de Madrid, amb 1.180 milions.

L’executiu espanyol sosté que el pla de recuperació assolirà la seva “velocitat de creuer” el 2022. Ja ha autoritzat el 73% dels fons previstos per al 2021 i la inversió compromesa assoleix el 64,5%. En total ja ha assignat fons a les comunitats autònomes per valor d’11.000 milions d’euros, i els pressupostos generals de l’Estat per al 2022 preveuen una dotació de 26.900 milions d’euros amb càrrec als fons del Pla de Recuperació.

Comentaris

  Robert Desembre 14, 2021 | 19:54
  Si ho diu aquesta individua vol dir que va malament.
  Anònim Desembre 15, 2021 | 09:14
  Cuidado con esta deñora, te la mete y ni te das cuenta. O quizás sea solo con los de ERC que son de condición bastante sumisa con el poder central? Porque con Yolanda aún no ha podido. Pero no por ello desistirá. Estos nuevos liberales psoeistas son contumaces, están deseosos de agradar al amo, así cuando el amos les atiza, sacan todas sus habilidades marrulleras y arteras para complacerlo. Mejor no fiarse ni un pelo de ellos y mantenerlos lo más lejos que se pueda.
  Cal dir-ho Desembre 15, 2021 | 10:58
  El percentatge de català en traducció de films, V.O. subtitulades, ús, protecció, difusió... ha d'ésser el mateix que llengües altres llengües de la Unió Europea com el neerlandès, suec, finlandès, txec, croat, lituà, eslovè, danès, eslovac... Prou de demanar engrunes, ens cal el pa sencer.
  Bé ho sabem prou! Desembre 15, 2021 | 11:08
  UH, I TANT. DE CAMPANETES GLORIOSES avanca el sotmetiment i la submisió dels d'ERC a les forces del regne de Borbó. No en tenim e menor dubte!

Nou comentari