El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Llum verda al bo jove de 250 euros per al lloguer
  • CA

El govern espanyol ha donat llum verda aquest dimarts al reial decret que contempla un bo jove per al lloguer destinat als joves d’entre 18 i 35 anys. Es tracta d’una ajuda de 250 euros al mes com a màxim per als joves d’entre 18 i 35 anys que compleixin un seguit de requisits que s’han d’acabar de concretar en la conferència entre el ministeri de Transport i les comunitats autònomes. El bo es podrà sol·licitar dintre de “mes i mig o dos mesos màxim”, segons ha anunciat la ministra Sánchez, i tindrà efecte retroactiu des de l’1 de gener.

Per ara, el que se sap és que les persones que hi vulguin accedir han de tenir entre 18 i 35 anys i uns ingressos màxims de 24.318 euros anuals. Un altre requisit és que l’habitatge sigui la residència habitual i que el lloguer no superi els 600 euros mensuals, el que va crear una gran polèmica perquè a les grans ciutats els preus estan molt per sobre d’aquesta xifra. Per això, el govern espanyol preveu que es pugui ampliar a 900 euros en aquestes zones si així ho decideixen les comunitats.

En total, la Moncloa espera que la mesura beneficiï a uns 70.000 joves, encara que la crítica principal a la mesura és que aquest bo és probable que acabi en mans dels propietaris, que se’n beneficiaran. El bo es podrà demanar durant dos anys com a màxim i serà compatible amb altres ajudes sempre que no es superi el “40% de la renda del lloguer descomptat el bo”.

Aquest bo contempla tant el lloguer de pisos sencers com el lloguer d’habitacions. En el cas dels habitatges sencers, la renda haurà de ser com a molt de 600 euros. En el cas del lloguer d’habitacions, el màxim són 300 euros que poden arribar fins a 450 euros en cas que les comunitats autònomes així ho considerin.

Catalunya reclama adaptar el bo a cada territori

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha celebrat la iniciativa del bo jove però ha demanat a l’Estat poder “flexibilitzar-la” per adaptar-la a les diferents realitats territorials del país. “Vivim en llocs molt diferents i no són el mateix 250 euros a Barcelona que a un poble del Pallars”, ha defensat. En aquest sentit, Cervera espera que els convenis bilaterals amb l’Estat per al bo jove “no es quedin en simples encàrrecs de gestió” i que el Govern pugui “posar el seu gra de sorra” en el repartiment dels diners de la manera més equitativa possible.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tinc 35 anysi prenc el biberó junqueril a gener 18, 2022 | 21:00
    Tinc 35 anysi prenc el biberó junqueril gener 18, 2022 | 21:00
    Aviat, per l'Esquerra caritativa, un home de 40 anys sera un jove. Paguem impostos per forrar ganduls, vagosi vivales d'esquerrq

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa