Bèlgica decidirà sobre el recurs per l’extradició de Valtònyc el dia 18

El Tribunal de Cassació de Bèlgica ha anunciat que decidirà sobre el recurs contra la denegació de l’extradició de Valtónyc el pròxim 18 de gener. La fiscalia belga  va presentar un recurs l’endemà que el Tribunal d’Apel·lació de Gant fallés a favor del raper mallorquí. El ministeri públic, que actua en representació de l’Estat espanyol, considera que els delictes que se li imputen estan tipificats al Codi Penal belga i que, per tant, se l’ha d’extradir a Espanya.

En el cas que el Tribunal de Cassació desestima el recurs de la fiscalia seria la fi del periple judicial de Valtònyc, ja que l’euroordre quedaria rebutjada definitivament. En canvi, si l’accepte, els cas tornaria a mans del Tribunal d’Apel·lació de Gant, que hauria de revisar la seva pròpia sentència. Per tant, una decisió contra el raper mallorquí no implicaria la seva extradició immediata, sinó que obligaria a repetir el judici, informa l’ACN.

Confiança en la justícia belga

El Tribunal d’Apel·lació de Gant va rebutjar el passat dia 28 de desembre entregar Valtònyc a la justícia espanyola. El raper mallorquí està condemnat a Espanya per enaltiment del terrorisme, injúries a la corona i amenaces. L’advocat de Valtònyc, Simon Bekaert, confia que la justícia belga seguirà sense acceptar les peticions de la fiscalia, tot i que ja ha advertit que si arribessin a considerar-lo culpable, li deixin complir la sentència a Belga.

M’estimo més quedar-me aquí a Bèlgica perquè l’estat espanyol té condemnes per tortures a les presons […]. Per seguretat m’estimo més quedar-me aquí”, va dir Valtònyc a la premsa després de la vista del dia 18. Segons el raper, la fiscalia creu que l’extradició no fructificarà per la via d’enaltiment al terrorisme o injúries a la corona, però en canvi sí que té esperança d’aconseguir-la mitjançant el delicte d’amenaces.

Malgrat tot, tant el raper com la seva defensa estan convençuts que no hi haurà extradició. “El tribunal belga no té un odi ideològic cap a la gent d’esquerra, com l’espanyol, i dirà que no cal anar a presó”, va dir Valtònyc fa uns dies. “No oblidem que jo estic aquí per les meves cançons”.

Nou comentari