El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional protegeix Cospedal tot i les converses amb Villarejo
  • CA

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6 de l’Audiència Nacional, Manuel García Castellón, ha tornat a rebutjar investigar l’exsecretària general del PP, Dolores de Cospedal, a la causa Kitchen. Un sumari que investiga l’operació de la policia patriòtica per manllevar la documentació sobre el finançament dels populars que tenia en el seu poder l’extresorer de la formació Luis Bárcenas.

Per altra banda, el jutge ha decidit obrir una peça separada, que ja serà la número 34, per incorporar les publicacions que s’han difós en el marc de l’operació Tàndem, la macrocausa sobre les activitats del comissari jubilat, José Manuel Villarejo, i requerir als mitjans que l’han difosa per tal que uneixin el material al procediment judicial.

Part de la interlocutòria amb la que es denega el processament de Cospedal/QS
Part de la interlocutòria amb la que es denega el processament de Cospedal/QS

Res d’anar contra la Cospedal

A través d’una interlocutòria, García Castellón ha tancat la porta a la petició de la representació processal del PSOE i Podem de tirar enrere les actuacions a la fase de diligències prèvies i de la mateixa fiscalia anticorrupció que reclamava al jutge incoar una peça separada sobre els àudios entre Cospedal i Villarejo. L’argument del jutge és que tot i la legimititat de la petició de fiscalia, socialistes i Podem ja es va descartar la imputació de l’exministra de Defensa. “No hi havia indicis per sostenir una investigació, i per tant, era impertinent investigar-la”, argüeix García Castellón. De fet, el jutge considerava que “ampliaria artificiosament la causa” amb el risc de convertir la instrucció en “prospectiva”.

En aquest marc, recorda que les gravacions no consten en el sumari i que, en tot cas, examinades les actuacions no s’aprecia l’existència de fets nous que justifiquin la incorporació de Cospedal com a imputada. Així mateix, el jutge recorda que els talls d’àudio no es poden emmarcar en el mateix cas perquè es desconeix l’origen, context i circumstàcnia dels “minuts de tall”. “Sobre la base d’una afirmació realitzada per la senyora Cospedal s’efectua la inferència a què s’arriba per les acusacions, conclusió que no es pot compartir amb un mínim de rigor professional”, adverteix el jutge.

“Aquest instructor de manera reiterada ha fet esment en diverses resolucions respecte la insuficiència indiciària que en el procés penal suposa sustentar acusacions sobre la base d’enregistraments trossejats, descontextualitzats i d’ignota procedència”, alerta el magistrat. “A més, cal recordar que les possibles reunions de la senyora Cospedal amb Villarejo ja van ser objecte de valoració a la interlocutòria de 29 de juliol i no constitueixen, per si, cap infracció penal”, aclareix.

Més notícies
L'exsecretària general del PP, Dolores de Cospedal, en un acte recent amb Feijoo, sabia perfectament i patia que transcendís que Victòria Álvarez cobrava dels fons reservats /QS
Villarejo, a Cospedal: “L’excap del CNP a Catalunya cobra dels ‘catalinos'”
Reportatge: Villarejo, a Cospedal: “L’excap del CNP a Catalunya cobra dels ‘catalinos'”
Comparteix
ÀUDIO | Una conversa mostra l'obsessió de la policia patriòtica contra el comissari Narcís Ortega i l'agència de detectius Método 3
Mariano Rajoy i Dolores de Cospedal en un acte electoral/PP
Villarejo i Cospedal: “Els ‘catalinos’ no ens perdonaran la putada que els hem fet”
Notícia: Villarejo i Cospedal: “Els ‘catalinos’ no ens perdonaran la putada que els hem fet”
Comparteix
Àudios i converses: crítiques a Fernández Díaz i a Zoído, i investigacions a Andorra
El comissari Narcís Ortega, Chicho, en una imatge d'arxiu/Delegació del govern espanyol a Catalunya
Un excap del CNP a Catalunya denuncia Cospedal i Fernández Díaz a la fiscalia
Notícia: Un excap del CNP a Catalunya denuncia Cospedal i Fernández Díaz a la fiscalia
Comparteix
Narcís Ortega es considera víctima de l'Operació Catalunya i els acusa d'organització criminal, prevaricació, malversació i revelació de secrets
El politòleg espanyol y cofundador de Podemos Juan Carlos Monedero.
EUROPA PRESS
(Foto de ARCHIVO)
13/11/2021
Monedero, dur amb la reunió de Cospedal amb Villarejo per fer caure Podemos
Notícia: Monedero, dur amb la reunió de Cospedal amb Villarejo per fer caure Podemos
Comparteix
El cofundador de Podem veu molt preocupant que una exministra de Defensa es reuneixi amb un "corrupte"
El comisario jubilat José Manuel Villarejo surt de l'Audiència Nacional/Eduardo Parra EP
Villarejo i Cospedal van acordar “buscar la ruïna” a Podemos
Notícia: Villarejo i Cospedal van acordar “buscar la ruïna” a Podemos
Comparteix
En les últimes gravacions que han vist la llum Villarejo i Cospedal parlen de com destruir Podemos relacionant-lo amb ETA, Cuba i Veneçuela

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a setembre 13, 2022 | 15:23
    Gonzalo setembre 13, 2022 | 15:23
    Otra maniobra barata del estado cagañol
    • Icona del comentari de: Pere a setembre 13, 2022 | 16:19
      Pere setembre 13, 2022 | 16:19
      "Maniobra" ? L'estat espanyol és i sempre fa així. La cosa anormal seria que l'estat espanyol fes tot d'una qualque maniobra a rel dels enregistraments ara coneguts de l'ínclit Villareco...
  2. Icona del comentari de: Juan Ripollés a setembre 13, 2022 | 16:08
    Juan Ripollés setembre 13, 2022 | 16:08
    Al igual que aqui es protegeix a la Laura Borras i tota la petulaya .
    • Icona del comentari de: Simforosa Figuerola a setembre 13, 2022 | 18:03
      Simforosa Figuerola setembre 13, 2022 | 18:03
      Quin paio més cínic en Cigala. La Presidenta del Parlament ja no és Borràs, mentre la política espanyola Cosperal no va haver de dimitir ni deixar cap càrrec malgrat totes les sospites i fets que se saben i se sabien, ara amb més proves, mentre era en "actiu". Els xovinistes espanyols son uns craks en fer-se les víctimes, plànyer-se i recrear-se en les seves misèries.
    • Icona del comentari de: A Juanito el ReyCigalas a setembre 13, 2022 | 18:46
      A Juanito el ReyCigalas setembre 13, 2022 | 18:46
      Quina forma més estranya de "protegir" una persona... fer-la fora del seu càrrec i prèvia imputació de càrrecs de "corrupció" i "infraccions de lleis" per uns suposats contractes dividits al llarg de quatre anys... i amenaçar-la amb un judici que no sabem quants anys trigarà si s'arriba a fer. El teu intent de comparació no cola, ets un vulgar i típic exemple d'un ultra xovinista espanyol intentant engegar el seu ventilador de merda.
  3. Icona del comentari de: Falsa justícia. a setembre 13, 2022 | 16:12
    Falsa justícia. setembre 13, 2022 | 16:12
    La justicia pepera de España, és clar que no vol dimitir ni elegir nous jutges. Primer ha de descartar qualsevol imputació dels del PP que els han permès poder i grans sous. Una vergonya. Aquesta dona és culpable.
  4. Icona del comentari de: X2 a setembre 13, 2022 | 16:45
    X2 setembre 13, 2022 | 16:45
    Pura màfia feixista
  5. Icona del comentari de: Anònim a setembre 13, 2022 | 16:51
    Anònim setembre 13, 2022 | 16:51
    ¿ Y el tema de la famiglia pujoleone, para cuando?
    • Icona del comentari de: Gavanenc a setembre 13, 2022 | 18:13
      Gavanenc setembre 13, 2022 | 18:13
      Això, per a quan tota la comèdia i farsa restarà arxivada ? Algú creu que si hi hagués comès alguna infracció de llei, l'estat espanyol no hagués ja jutjat i condemnat Pujol a hores d'ara ? Deu anys d'empaitar-lo, un exemple més de lawfare, de mala praxi judicial, de revenja espanyola i fer estar la víctima escollida pendent d'escarnis miserables i de judicis que no arriben mai i quan arriben després d'haver marejat i fatigat la víctima, hi ha arxivament de la causa o qualsevol excusa. I el comentari de rigor del babau i cínic Gonzalo anunciant-nos que la (in)justícia espanyola segons ell "fiunciona".
    • Icona del comentari de: Tapís a setembre 13, 2022 | 19:08
      Tapís setembre 13, 2022 | 19:08
      Quin tema ? Si hi hagués "tema" faria anys i panys que la (in)justícia de l'estat espanyol l'hauria condemnat. Al meu parer no hi ha "tema", a banda de lawfare, mala praxi judicial, prevaricació espanyola, revenja per tenir idees polítiques diferents a la fal·làcia "unidad", única i indivisible d'Espanya i voluntat de fer mal. Han tingut apagada i condemnada a l'ostracisme durant quasi 10 anys la veu d'una persona que ha tingut durant anys propostes (hi estiguem d'acord o no ) per a mantenir l'especificitat nacional del nostre país dins de l'estat espanyol. Més tard se n'adonà de l'engany i l'ensarronada d'Espanya transició 78 i que a partir d'un cert moment, és clar, feia nosa a Espanya i el creien i el convertiren en l'enèsim "cabecilla" de l'enemic a abatre i silenciar. Vet-ho aquí.
  6. Icona del comentari de: RAMON A a setembre 13, 2022 | 17:09
    RAMON A setembre 13, 2022 | 17:09
    SON DELS NOSTRES
  7. Icona del comentari de: De tal buc, tal eixam a setembre 13, 2022 | 18:38
    De tal buc, tal eixam setembre 13, 2022 | 18:38
    Per a despistats : "L"Audiencia Nacional" espanyola és la continuació del "tribunal de orden público" reconvertit el 1977. El TOP fou el nom del tribunal franquista creat el 1963 alhora mera continuació d'un altre tribunal espanyol i franquista : El "Tribunal Especial de Repressió de la Maçoneria i del Comunisme"... El 1977 solament varen canviar-ne el nom. També cal recordar que el PP és un partit fundat el 1976 per 7 ex-ministres de Franco. O Villareco un "funcionari" espanyol en "actiu" al servei d'Espanya des l'any... 1972 fins fa quatre dies. Seguim ? Aquest és el panorama espanyol, si no és coneixen "detallets" com aquests no és pot capir el perquè de com funciona l'estat espanyol al segle XXI i la causa de perquè fan coses impròpies d'estats democràtics. Despertem-nos !
  8. Icona del comentari de: I ... a setembre 13, 2022 | 23:19
    I ... setembre 13, 2022 | 23:19
    Cap sorpresa, todo atado y bien atado
  9. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a setembre 14, 2022 | 10:04
    Pere Llimonera i Citronell setembre 14, 2022 | 10:04
    Democracia española. Asco inmenso
    • Icona del comentari de: @Llimonera a setembre 14, 2022 | 18:58
      @Llimonera setembre 14, 2022 | 18:58
      Sobretot la "democràcia" "orgànica" espanyola...
  10. Icona del comentari de: toni llop a setembre 14, 2022 | 13:49
    toni llop setembre 14, 2022 | 13:49
    "Entre lobos no se muerden".
  11. Icona del comentari de: A. C. Baldrick a setembre 14, 2022 | 15:01
    A. C. Baldrick setembre 14, 2022 | 15:01
    "era impertinent investigar-la”, argüeix García Castellón. Por supuesto, señoría, habrase visto tamaña impertinència! Per cert, ja que hi som, podria recordar-me què vol dir "prevaricar"? Fàstic de jutges.
  12. Icona del comentari de: Buuuuhhh a setembre 14, 2022 | 18:42
    Buuuuhhh setembre 14, 2022 | 18:42
    I que han de fer sinó? Treballen com l'enemic, son uns manipuladors, mala gent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa