L’Assemblea de Representants del Consell per la República constitueix cinc comissions

L‘Assemblea de Representants del Consell per la República, constituïda el 14 de novembre a la Catalunya Nord, constituirà les seves comissions aquest dilluns 6 de desembre, ha informat el Consell per la República aquest dissabte. De moment, n’hi haurà un total de cinc i es podrà seguir tot en línia. L’assemblea es va constituir un cop celebrades les eleccions a finals d’octubre d’enguany.
La sessió de dilluns, que es preveu que durarà tot el dia, servirà per crear cinc comissions, tot i que, més endavant, si l’Assemblea de Representants ho considera, se’n podran crear de noves.

Les comissions a crear són les següents: Comissió Legislativa Orgànica (CLO); Comissió d’Acció Política Interior (CAPI); Comissió d’Acció Internacional (CAI); Comissió d’Acció Econòmica (CEF), i Comissió d’Acció Cultural (CAC). Totes les comissions se celebraran telemàticament i es podran seguir per un nou canal de YouTube.

L’Assemblea de Representants és l’òrgan de representació de tots els ciutadans que formen part del Consell per la República, gràcies a la seva inscripció al Registre ciutadà del Consell. Entre d’altres funcions, impulsa i controla l’acció política de l’òrgan executiu del Consell, que s’anomena el Consell de Govern. En formen part els diputats i les diputades dels grups parlamentaris del Parlament de Catalunya que van donar suport a l’Acord d’Investidura del president Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya, en el qual s’estableix la creació del Consell per la República. També inclou els diputats del Parlament de Catalunya compromesos amb el dret a l’autodeterminació i a treballar a favor d’una Catalunya independent en forma de República que en vulguin formar part.

El Consell per la República va ser fruit del mateix acord polític pel qual es va procedir a l’Acord d’Investidura del darrer president de la Generalitat. La creació del Consell suposa l’aposta per una estratègia de desdoblament institucional: es reprenen les institucions autonòmiques a condició de crear l’embrió de les futures institucions republicanes, amb la voluntat de preservar el capital polític acumulat gràcies al referèndum de l’1-O.

Comentaris

    Gonzalo Desembre 04, 2021 | 18:10
    Se han olvidado de la comisión más importante. La CPM. Comisión de las Pajas Mentales.
    Cap credibilitat Desembre 04, 2021 | 21:01
    Quina manera de fer el ridícul. Quatre pallassos que no s'ha assabentat que Catalunya té un Govern i un Parlament elegits democràticament. És una bona manera de cremar el personal.

Nou comentari