El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Arxivada la causa contra Núria Marín pel Consell Esportiu de l’Hospitalet
  • CA

El jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat ha arxivat la investigació contra l’alcaldesa de la ciutat, Núria Marín, acusada de presumtpes desviaments de subvencions en el Consell Esportiu.

D’aquesta manera, la jutgessa coincideix amb la defensa de Marín i la Fiscalia Anticorrupció, que va demanar al jutjat que acabés amb la investigació, ja que no hi havia “ni una sola dada que permetés deduir” que Marín actués de manera il·legal.

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat ha celebrat l’arxivament de la causa a través de les seves xarxes socials. Marín ha assegurat en un tuit que “sempre ha tingut la tranquil·litat d’haver fet bé les coses a cada moment i la justícia així ho reafirma” i ha donat les gràcies a totes les persones que li han donat suport. A més, ha criticat que “els judicis mediàtics amb càlcul electoralista no tenen recorregut”.

Denúncia de l’exregidor socialista Jaume Graells

La causa va començar arran d’una denúncia de l’exregidor socialista i ara candidat d’ERC Jaume Graells, que alertava de presumpte desviament de fons en el Consell Esportiu de l’Hospitalet. Marín va acabar investigada arrel de les sospites que pogués estar involucrada en el cas o haver comès un delicte d’omissió en el seu deure de perseguir delictes com a alcaldessa.

Després de conèixer la denúncia de Graells contra els exregidors del PSC Cristóbal Plaza i Cristian Alcázar, Marín “va convocar una reunió amb el denunciant i posteriorment amb la secretaria de l’Ajuntament”, va encarregar una auditoria i una revisió de les subvencions. D’aquesta manera, la jutgessa ha descartat que volgués “ocultar els fets” i no ha vist cap indici que cometés els delictes de malversació i prevaricació, pels quals estava investigada.

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín | ACN
L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín | ACN

“Marín va actuar amb conformitat al seu càrrec tant en la tramitació de les subvencions com en el fet de formar part de les assemblees generals del Consell Esportiu”, on ella no intervenia en la concessió de subvencions, ha explicat el jutjat d’instrucció en l’auto de sobreseïment provisional de la causa.

4 anys i mig de presó per Alcázar i Plaza

D’altra banda, la Fiscalia ha demanat que es condemni a Alcázar i a Plaza a quatre anys i mig de presó per simular l’acomiadament del segon com directiu del Consell Esportiu i així pogués cobrar una indemnització de 47.147 euros.

Més notícies

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ni democràcia i ni molt menys justícia a juliol 12, 2022 | 13:47
    ni democràcia i ni molt menys justícia juliol 12, 2022 | 13:47
    realment forma part del todo por la tapia. I en diuen justíca ... no me hagan más reir
  2. Icona del comentari de: Robert a juliol 12, 2022 | 15:32
    Robert juliol 12, 2022 | 15:32
    Quina casualitat, no?. El regidor que ho va denunciar ha tingut que plegar pel bulling que li feia el propi partit, després d'haver-ho denunciat a l'alcaldessa i aquesta no li feia cas. Però està clar que jo sabia. Deu ser veritat allò que va dir el Xanxes de quí controla els fiscals?. O encara teniu dubtes?.
    • Icona del comentari de: Erñ junquerisme de lladres a juliol 12, 2022 | 16:57
      Erñ junquerisme de lladres juliol 12, 2022 | 16:57
      Quina casualiat, el regidor cantaire, ha esta fixat Pel FERROVIAL.JUNQUERAS com cap de llista d' ERCorruptes per robar a Hospitalet. ERC roba, robar, robar, ferrovials, ferrovial, ferrovials, quin fastic el JUNQUERISME DE LLADRES. I a la Diputació, sort que els ferrovials no poden robar
  3. Icona del comentari de: No va dimitir quan se li demanava que ho fes i ara és innocent a juliol 12, 2022 | 19:15
    No va dimitir quan se li demanava que ho fes i ara és innocent juliol 12, 2022 | 19:15
    Algú ja la volia fer dimitir. És clar que marín no fa nosa com Borràs i ja fan mans i mànigues per perdonar a una i castigar l'altra.
  4. Icona del comentari de: Merda de pais a juliol 12, 2022 | 21:46
    Merda de pais juliol 12, 2022 | 21:46
    Todo en orden, aqui no hay nada que ver, circulen, circulen
  5. Icona del comentari de: Deu estar enfadat a juliol 12, 2022 | 23:31
    Deu estar enfadat juliol 12, 2022 | 23:31
    El sr Guiteres d'ERC que ja va pujar a l'alcaldia a través d'una denúncia a l'anterior alcalde i que ara volia ser president de la Diputació - algú diu seguint el mateix procés - deu estar enfadat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa