El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Mas posa distància amb Centrem i descarta implicar-se més en política
  • CA

L’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha posat distància amb Centrem, la nova formació encapçalada per Àngels Chacón, i ha descartat implicar-se amb cap altre projecte polític. “La meva decisió és allunyar-me dels partits i subratllar cada vegada més el meu perfil institucional com a expresident del país”, ha dit en una entrevista a La Vanguardia. Mas ha reconegut que continuarà sent militant del PDECat per “coherència” amb la seva trajectòria, però considera que ha arribat el moment d’abandonar la política de partits.

Això vol dir que tampoc té cap intenció de presentar-se a les eleccions municipals per intentar ser alcalde de Barcelona, com s’havia rumorejat en algun moment. “Una altra cosa és que m’agradaria molt que Barcelona agafés un aire diferent del que té, ho desitjo com a barceloní que soc, però això no vol dir implicar-m’hi com a polític”, ha insistit. Mas ha lamentat la desfeta de l’espai convergent i ha assegurat que la “responsabilitat” no només és dels partits, sinó de tothom que va participar de la refundació de Convergència.

Lluita per l’espai central

“Hi havia un espai central del país que estava unificat i els que hem estat tota la vida política sumant idees, projectes i sensibilitats diferents estem molt decebuts, no entenem ni acceptem un procés de disgregació com aquest“, ha criticat. Mas considera que ERC, el PSC i Junts lluiten per fer-se amb l’espai central que va deixar lliure Convergència, tot i que cap ha estat capaç d’aconseguir-ho i ara hi ha tres partits pràcticament empatats i cap pot imposar el seu model sobre la resta.

Mas també s’ha mostrat sorprès pel gir al centre d’ERC, a qui veu amb una actitud molt “més realista que abans” i considera que si els republicans haguessin tingut aquesta mateixa posició durant el Procés “les coses haurien anat d’una manera molt diferent” perquè “determinades presses i exigències” no s’haurien produït. L’expresident ha descartat que els republicans siguin els hereus de CDC perquè no guanyen eleccions amb la solvència que ho feia el seu partit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 24, 2022 | 10:04
    Doctor Strangelove gener 24, 2022 | 10:04
    A veure Astut, ja vas fer prou per enfonsar encara més CAT, quan vas posar a dir al Batxiller foll. Tu que venies de l'auto-anomenat "Govern dels millors" i no se t'acut res més que fotre de president un batxiller, clar que tu per ignorància, suposo que no sabies que el batxiller quan era diputat havia engreixat el seu currículum dient que era llicienciat! Després ho va corregir, of course! Doc.
  2. Icona del comentari de: Fem memòria a gener 24, 2022 | 13:00
    Fem memòria gener 24, 2022 | 13:00
    Abans de ser escollit president de la Generalitat, ja iniciciades les mobilitzacions per la sentència de l'estatut ribotat, la frase que deia Astut Mas en campanya era "feu-me confiança", i al cap de 3 anys de ser president ens va donar una costellada de 3 respostes sense cap transcendència. Va trencar la paraula donada als socis de govern de fer eleccions inmediates PER SEPARAT després de la costellada per forçar la llista única amb ell de cap, vam perdre un any més. Gràcies CUP per enviar a la paperera de la història a Miss Catalunya, rei del prUcessisme cap enlloc. Tota una vida en política al servei de La Famiglia Pujol, ara en renega, és dels que diu que mai va veure res... Ens va deixar com hereu (costum corruptgent de triar a dit al successor) a Fuigpelmón que mai vam votar, el més ruc que va trobar perquè no li fes ombra i la va encertar, un batxiller foll i gens preparat pel càrrec que va suspendre la DUI en 8 segons i va fugir deixant-ho tot enmerdat. Ara tots dos tenen una generosa pensió vitalicia que mai s'han guanyat. CONCLUSIÓ: cal pensar abans de votar, és vota amb el cervell, no amb la cigala/figa ni amb el cor!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa