Anna Gabriel, primera dona a dirigir el sindicat suís Unia a Ginebra

L’exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, ha estat elegida com a secretària regional del sindicat suís Unia a la ciutat de Ginebra. L’Assemblea de delegats del sindicat en aquest territori ha triat Gabriel per una àmplia majoria segons ha informat el diari helvètic Tribune de Genève. L’excupaire es convertirà d’aquesta manera en la primera dona a dirigir la secretaria a Ginebra d’aquest sindicat, que és un dels més importants de Suïssa. A més, el seu equip estarà format íntegrament per dones.

Anna Gabriel ja havia exercit com a secretària regional adjunta del sindicat, del qual forma part d’aquest sindicat des del 2018. Aquell mateix any, la catalana va arribar a Suïssa com a exiliada després de ser acusada d’un delicte de desobediència. Unia assegura en un comunicat que l’exdiputada ha demostrat “les seves competències incontestables” durant aquests tres anys.

D’altra banda, Anna Gabriel ha explicat que “porto el vermell al fons del meu cor” i que “els treballadors i treballadores estan en el centre de les seves preocupacions”. A més, ha manifestat que “en un moment en què les desigualtats creixen perillosament, és més necessari que mai treballar en una organització col·lectiva dels treballadors i treballadores per a la redistribució de la riquesa social”.

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha traslladat la seva enhorabona a Anna Gabriel a través de les seves xarxes socials amb les següents paraules: “Moltes felicitats a Anna Gabriel per la seva feina i per la nova responsabilitat que ningú no li ha regalat i que s’ha guanyat a pols“. Puigdemont considera una persona catalana és ideal per ocupar aquest càrrec: “La causa dels drets dels treballadors és internacional, i a Catalunya hi ha una cultura de lluita que ve de lluny i que l’Anna coneix bé”.

Comentaris

  Gonzalo Novembre 03, 2021 | 17:20
  Al menos está se ha rehabilitado. Ahora se peina, se cambia de ropa todos los días, utiliza desodorante.....ya tardan los sindicatos españoles en montar un congreso internacional de sindicatos a celebrar en España, y que el invitado de honor sea este sindicato. Gracias a ellos, lo imposible se ha hecho realidad.
   Mira gunçal, de tots es sabut que a ecspanya, de tontets, en teniu un munt… Novembre 04, 2021 | 18:54
   Però de la teva mida no! Ets tonto al migdia i a la tarda també! Això es copiat del subnormal del luisnoemrento. Ets un inútil sense formació ni dos dits de front! Això es del supremacista ( no elitista) del strange. I si no entens el que escric ho portes al Google translate, tonto ecspanyordo! Això es meu…
    Gonzalo Novembre 04, 2021 | 20:17
    Si os molestan tanto mis comentarios, es que os jode de verdad. Vamos bien. Seguimos.

Nou comentari