El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Anem x Feina crida a manifestar-se durant la Diada per “supervivència econòmica”
  • CA

La patronal independentista Anem x Feina ha fet una crida a mobilitzar-se durant la Diada d’aquest 2021 per superar la “desmotivació popular” que considera que han provocat els líders dels partits independentistes. La darrera Diada va ser descafeïnada per les restriccions de la pandèmia, però s’espera que enguany l’independentisme torni a sortir als carrers. De fet, la patronal denuncia que els dirigents polítics “tenen els sous garantits” i els acusa d'”haver-se preocupat més pels seus interessos partidistes que per la independència”, deixant “a l’estacada” a la població. Segons el portaveu d’Anem x Feina, Àlex de Azuaje, els darrers quatre anys només han aconseguit desmobilitzar l’independentisme.

La patronal carrega en un comunicat contra les formacions que negocien amb l’Estat, assegurant que la independència “no és només una qüestió de ser o no un Estat”, sinó de “supervivència econòmica”. Anem x Feina defensa que, cada dia que es perd negociant amb l’Estat, Catalunya perd 20.000 milions que “marxen sense tornar” i acusa la Generalitat de no oferir resposta davant el que considera la pitjor crisi del teixit productiu de la democràcia.

La patronal lamenta la pèrdua d’inversió de l’ampliació de l’aeroport perquè evidencia “la dependència extrema de Catalunya”, ja que “parlem del que parlem, tot ho decideix Madrid”. Azuaje lamenta que Catalunya no pugui decidir ni sobre la planta de bateries, ni sobre l’ampliació de l’aeroport: “No tenim ni autonomia i ens preguntem si tenim direcció econòmica?”

En el comunicat, Anem x Feina carrega també contra la taula de diàleg, ja que assegura que “el discurs d’aconseguir beneficis fiscals, més autogovern o més inversions fa segles que el sentim”. Per tot això, la patronal crida a mobilitzar-se i serà present aquest Onze de Setembre a l’ofrena floral al monument de Rafael Casanova així com a la capçalera de la manifestació de l’Assemblea Nacional Catalana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa