L’ANC denuncia els abusos de drets humans de l’Estat a les Nacions Unides

El relator especial de les Nacions Unides sobre minories, Fernand de Varennes, denuncia la manca de reconeixement del govern espanyol de les minories nacionals

En marxa el Fòrum Regional Europeu de les Nacions Unides, que ha reunit 150 representants d’estats, de l’ONU, d’agrupacions de la societat civil i de minories nacionals per estudiar la situació de les minories nacionals. En aquest marc, representants de l’Assemblea Nacional Catalana han intervingut per denunciar les “violancions de drets humans de les autoritats espanyoles contra Catalunya”.

De fet, el relator especial de les Nacions Unides sobre minories, Fernand de Varennes, ha posat en relleu la manca de reconeixement per part del govern espanyol de les minories nacionals existents a l’estat espanyol -incloent Catalunya-, un fet que “pot provocar discriminacions i vulneracions dels seus drets”.

Bàrbara Roviró, secretària nacional de l’Assemblea i Coordinadora de la Comissió Internacional, ha participat aquest dimarts a la primera sessió del Fòrum, titulada “Les causes fonamentals dels conflictes contemporanis que involucren minories”, on ha denunciat que les autoritats espanyoles abusen dels drets dels catalans. “Més de 3.300 activistes i representants pacífics catalans han estat perseguits políticament per les autoritats espanyoles, creant un efecte dissuassori en l’exercici de la llibertat d’expressió, reunió i el dret a la participació política”, ha defensat. En la sessió d’aquest dimecres, Roviró ha advertit del risc que suposa ignorar les “vulneracions de drets perpetrades per un estat membre de la Unió Europea”.

Per la seva banda, el secretari nacional Carles Fité va intervenir ahir en la segona sessió del Fòrum per denunciar “la intervenció i persecució de la justícia espanyola de l’activitat parlamentària a Catalunya”. Fité va assegurar que els tribunals espanyols han interferit en l’activitat del Parlament “abolint lleis i anul·lant resolucions sobre drets socials, econòmics, civils i polítics”. Basant-se en una interpretació “extremadament restrictiva” de la Constitució, sosté l’ANC, l’Estat espanyol “anul·la la representació política de les minories nacionals”.

En el mateix sentit, la Secretària Nacional Eva Pruneda Ruiz, ha denunciat el cas de l’expresidenta de l’Assemblea i expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, condemnada a 11 anys i mig de presó per haver permès un debat sobre la independència a la cambra.

Els debats resultants a les diferents sessions de treball serviran per redactar els informes i les recomanacions de la 14a sessió del Fòrum mundial de les Nacions Unides sobre les minories, que tindrà lloc a Ginebra el desembre de 2021, i que es titularà “La prevenció de conflictes i la protecció dels drets humans de les minories”.

Comentaris

    Luisnomeacuerdo 14/10/2021 12:10 am
    Si si pacíficos, amos payasa que no os creen ni a los que le untais la manteca. Os tienen en calado a los asquerosos fascistass independentistass en todo la galaxia.

Nou comentari