El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Vergés recorre l’admissió de la querella sobre la vacunació a policies
  • CA

L’exconsellera de Salut Alba Vergés recorrerà l’admissió a tràmit per part d’un jutjat de Barcelona d’una querella presentada per l’APROGC, un sindicat de la Guàrdia Civil, per vacunar tard policies espanyols i guàrdies civils que es troben instal·lats a Catalunya quan ella era la cap del departament. Els agents d’aquests dos cossos espanyols lamenten que els Mossos d’Esquadra sí que van ser vacunats sense problemes.

La també exvicepresidenta primera del Parlament presentarà, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN), una sol·licitud d’inadmissió per manca de competència del tribunal. La seva intenció és que aquesta causa passi pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que ella és aforada. La querella acusa l’exconsellera d’haver comès un delicte d’odi contra els agents de la Guàrdia Civil i de la policia espanyola.

Segons Vergés, aquesta querella té un defecte de forma, però a més considera que es converteix en una mostra més de la persecució judicial que pateixen els catalans i les seves institucions per part de l’Estat espanyol, així com de la persecució ideològica que pateix l’independentisme; segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). La versió que es va sostenir des del Govern quan van aparèixer aquestes queixes per part dels agents de la policia espanyola és que tant el CNP com la Guàrdia Civil havia posat dificultats a l’hora d’informar a la conselleria quan els anava bé rebre la vacuna.

L’APROGC va assegurar fa uns mesos que amb aquesta querella s’intentaria reparar un dnay que consideren moral” i asseguraven que s’acabarien depurant responsabilitats. El TSJC va acabar obligant la Generalitat a vacunar agents de la policia espanyola i guàrdies civils per equiparar el seu ritme de vacunació al dels Mossos d’Esquadra. Aquest fet va poder contribuir que diversos dels nostres companys agafessin aquesta malaltia, i es van crear nombrosos perjudicis no només personals sinó també professionals a molts d’ells“, sostenia el sindicat de la Guàrdia Civil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa