El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Ajornada la vista per reexaminar el cas Valtònyc al 7 d’abril
  • CA

El Tribunal d’Apel·lació de Gant ha ajornat la vista per reexaminar el cas per l’extradició del raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, al 7 d’abril. El Tribunal va acceptar parcialment l’Apel·lació entregada pel Tribunal de Cassació, tot i que ha recordat que els delictes pels que s’acusa al raper català no són vigent a Bèlgica. En aquest sentit, el tribunal de Gant ha celebrat aquest dijous la primera audiència judicial per reestudiar l’euroordre de retornar a Valtònyc a Espanya per complir condemna i ha destacat que -després que els magistrats hagin presentat les alegacions per escrit- la vista continuarà a la primavera.

Actualment el Tribunal de Cassació demana reexaminar el cas Valtónyc, ja que el delicte d’injúries a la corona podria ser vigent a Bèlgica i com a tal l’euroordre per retornar el raper a l’estat espnayol perqué compleixi condemna seria efectiva. Durant la vista d’aquest dijous, el tribunal belga ha donat temps a ambdues parts per explicar les seves versions i ha recordat que hi haurà una nova vista d’aquí un temps, però no ha aclarit en cap moment si l’apel·lació serà acceptada o denegada.

Valtónyc està acusat d’injúries a la corona, amenaces i analtiment del terrorisme. L’estat espanyol -des de 2018- demana la seva extradició per complir la condemna de tres anys que li pertoca pels delictes que se li imputen. El Tribunal d’Apel·lació de Gant ja va anunciar que no retornaria al raper català a l’Estat, ja que els delictes pels que està condemnat no són vegints a Bèlgica i, per tant, no hi hauria cap extradició. En rebre aquesta resposta, el Tribunal de Cassació va alegar que hi havia articles belgues que afirmaven que les inúries a la corona era un delicte vigent a Bèlgica. Pel que fa als altres dos delictes dels que s’acusa al raper català ja han estat descartats per no seguir la legislació belga i per tant no podria ser jutjat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa