El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Afers Interns ha sancionat 234 Mossos en cinc anys
  • CA

Un total de 351. Aquest és el nombre d’expedients incoats entre el 2015 i el 2019 per la poderosa Divisió d’Afers Interns dels Mossos d’Esquadra (DAI), la policia de la policia. Una divisió policial temuda pels efectius del cos que no depèn de la Prefectura i penja directament de la Direcció General de la Policia per tal que pugui treballar amb total independència dels comandaments orgànics.  Aquesta Divisió està en el punt de mira per la investigació sobre l’episodi racista de membres de l’ARRO a Sant Feliu Saserra.

L'informe dels expedients incoats, arxivats i closos amb sanció

L’informe dels expedients incoats, arxivats i closos amb sanció Quico Sallés

Segons un informe, al que ha tingut accés El Món, la DAI ha decidit acabar en sanció en el mateix període 234 expedients. Així mateix, n’ha arxivat 45, deu per caducitat de l’expedient i un per la pèrdua de condició de funcionari del investigat. Xifres però que no acaben de quadrar amb el total dels 351 expedients incoats perquè alguns encara romanen oberts o es tanquen l’any a sobre o bé estan aturats per una investigació judicial.

 

Concretament, l’any 2015 els TAP de la DAI (targetes d’identificació dels membres d’aquesta divisió) van incoar 72 expedients. D’aquest en van arxivar 11, cinc per caducitat, i 57 van acabar en sanció durant el mateix any. El 2016, els expedients oberts es van enfilar fins els 81. Un any en què van arxivar-ne 15, un per pèrdua de la condició de funcionari, i 61 es van tancar amb sanció.

 

L’any del referèndum es van incoar  2017 es van incoar 80 expedients. Un total d’onze es van arxivar, un per caducitat, i 54 van acabar en sanció. Del gruix d’aquests expedients molts van quedar aturats per investigacions judicials que encara cuegen. El 2018, la xifra d’expedients incoats va baixar a 59. En aquests any se’n van arxivar 7 i 40 van acabar amb sanció. El 2019, les xifres són prou similars, amb 59 expedients oberts. En canvi, només se’n va arxivar un. En aquest any es van sancionar 22 efectius.

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa