El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’advocada de l’Estat a Brussel·les plega i se’n va a l’empresa privada

La que ha estat la responsable dels interessos jurídics de l’Estat a Brusseles, Sonsoles Centeno, serà la cara visible del prestigiós despatx d’advocats Pérez-Llorca a la capital belga. Així ho ha anunciat aquest matí el mateix bufet, que a més, s’incorpora com a sòcia. Centeno, que ha dut la defensa de la Moncloa en els processos de Carles Puigdemont i tot l’exili al Tribunal de Justícia de la Unió Europea i del Tribunal General de la Unió Europea, posarà en marxa l’oficina cap a la segona meitat del 2022. De fet, Pérez Llorca ja té seus a Nova York i Londres.

Centeno treballarà ara per una de les grans firmes jurídiques de Madrid que assessora grans companyies espanyoles en matèries relacionades amb Dret Públic, Dret de la Competència i Dret de la Unió Europea. El Despatx té una presència singular en litigis davant del Tribunal de Justícia de la Unió Europea amb seu a Luxemburg, un camp on Centeno s’hi ha esmerçat. Participa així mateix en nombrosos expedients i procediments davant de la Comissió Europea, així com en els processos de desenvolupament normatiu de la Unió, cosa que fa que els seus socis estiguin sovint a Brussel·les. Amb l’obertura de l’oficina, Pérez-Llorca es dotarà d’una base permanent a la ciutat i en reforçarà la capacitat per assumir més feina, i per descomptat, comptar am un suport jurídic com a lobby de negociacions.

Centeno és una advocada de l’Estat en excedència i experta en Dret de la Unió Europea, Centeno té un coneixement molt profund de les institucions europees i compta amb més de 18 anys d’experiència ocupant diferents llocs dins de l’administració pública. Fins al moment de la seva incorporació al Despatx, era subdirectora General d’Afers de la Unió Europea i Internacionals (Ministeri de Justícia), Advocada de l’Estat-Cap davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació) ) i Agent del Regne d’Espanya. Entre les seves responsabilitats, s’encarregava de la direcció de l’assessorament jurídic en Dret de la Unió Europea dins de l’Advocacia de l’Estat, de la gestió de l’equip de l’Advocacia de l’Estat, tant a Madrid com a Brussel·les, així com de la defensa i la representació jurídica del nostre país davant del Tribunal de Justícia en els casos més delicats.

Amb anterioritat, va ocupar el càrrec d’Advocada de l’Estat-Consellera Jurídica de la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea a Brussel·les, va ser Lletrada del Tribunal General de la Unió Europea, Advocada de l’Estat davant l’Audiència Nacional, Sala Contenciosa Administrativa , i Advocada de l’Estat davant els Jutjats Centrals del Contenciós-Administratiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: JordiP a desembre 02, 2021 | 13:02
    JordiP desembre 02, 2021 | 13:02
    O sigui que porta la tira de temps cabalgant sobre el pressupost nacional. Veurem si a l'empresa "privada" es guanya bé les garrofes. Si amb Perez Llorca es fot els morrons que s'ha fotut amb el procès, la veig al carrer i demanant la interrupció de la seva excedència. Que bé que et guardin el lloc de treball, oi? Pots provar altres professions i si no et funcionen, doncs et reincorpores i aquí no ha pasado nada, oi?
  2. Icona del comentari de: Ricard a desembre 02, 2021 | 13:39
    Ricard desembre 02, 2021 | 13:39
    Les portes giratòries dels alts funcionaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa