El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La jutgessa absoldrà 6 dels 9 de Lledoners

Pràcticament sentència in voce. El ministeri fiscal ha retirat l’acusació de desordres públics per a 6 dels encausats dels 9 de Lledoners i la manté, però rebaixada, per a tres dels implicats, que també acusa de lesions lleus. A aquests tres, els demana cinc anys de presó, 2 menys que inicialment, i una multa de tres mesos amb una quota de 12 euros diaris. Així mateix la Generalitat també ha modificat les seves conclusions i ha rebaixat la qualificació dels fets a tres delictes de lesions lleus. L’advocat de la Generalitat retira l’acusació de desordres perquè considera que “no es va alterar la pau social, sinó l’ordre públic”. La pena que demana queda en sis mesos de presó per atemptat i lesions i una multa de dos mesos, a 12 euros diaris. Davant d’aquesta modificació de peticions, la jutgessa ja ha avançat l’absolució de 6 dels acusats just abans dels informes finals de les acusacions i les defenses.

Fiscalia considera que només pot haver participació acreditada dels tres activistes que van ser identificats pels Mossos d’Esquadra quan van increpar la policia al crit de “traïdors”, “fills de puta” i “deixeu la barricada”. El ministeri públic considera que ha quedat acreditat que tots tres també van participar en l’escomesa contra la línia policial que tallava la carretera C-55 d’accés al centre penitenciari de Lledoners. Per altra banda, ha modificat el delicte de lesions considerant-lo lleu perquè la forense, en la seva testifical d’aquest matí, ha aclarit que els agents només van necessitar una primera assistència mèdica.

Fiscalia entén que els tres per a qui manté l’acusació de desordres públics, encara que no participessin en l’aixecament de barricades, “ja els estava bé” pel fet de mateix de romandre a la protesta. El ministeri públic admet que els Mossos no poden assenyalar qui els va clavar els cops causants de les lesions lleus, però sí que considera clar que els tres que havien identificat eren al grup que hauria escomès contra el cordó policial.

Presos polítics que han donat suport avui als 9 de Lledoners havien demanat la retirada de l’acusació de la Generalitat. Concretament, hi han assistit personalment, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart.

Les defenses demanen l’absolució

Les defenses, en el seu torn per exposar els informes finals, han apostat per l’absolució dels tres encausats per a qui la fiscalia i la Generalitat encara mantenen l’acusació. L’advocat David Aranda ha recordat que demanar una condemna per què algú “estava en un lloc poc idoni recorda els temps pretèrits”. Aranda ha recordat que cap dels mossos denunciants ha pogut identificar els que suposadament els haurien propinat els cops quan s’haurien encarat a la línia policial. Després del canvi de plantejament tan acusat, especialment per part dels serveis jurídics del Govern, la defensa ha demanat a la jutge que condemni la Generalitat a pagar les costes del judici per dos anys de pena de banqueta.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 03, 2021 | 12:37
  Gonzalo novembre 03, 2021 | 12:37
  Tocayo, a este paso, más pronto que temprano, nosotros los espaÑoles como la copa de Pino, conseguiremos la unidad de EspaÑa. ViVa EspaÑa.
 2. Icona del comentari de: Gonzalo a novembre 03, 2021 | 12:42
  Gonzalo novembre 03, 2021 | 12:42
  Kina upresio.
 3. Icona del comentari de: Delfí Artós a novembre 03, 2021 | 12:43
  Delfí Artós novembre 03, 2021 | 12:43
  Aquesta broma pesada del lawfare espanyol els hi eixirà car als governants espanyols, de fet ja els hi comença, recordeu que el patètic polític espanyol Perez Rubalcaba ( 1951 / 2019 ) l'any 2018 ja va advertir els seus col·legues espanyols : "El Estado [espanyol] pagará el coste de quitar de en medio a Puigdemont." Ells mateixos ho reconeixen. Temps.
 4. Icona del comentari de: Delfí Artós a novembre 03, 2021 | 12:58
  Delfí Artós novembre 03, 2021 | 12:58
  És l'aplicació més crua, grollera i desvergonyida del lawfare del poder judicial espanyol, anar deixant amb comptagotes absoltes i lliures les persones que pateixen represàlia des de fa anys mitjançant acusacions falses, abans hauran forçat al límit les lleis a favor dels interessos espanyols ( la fal·laç i pretesa "unidad", en diuen ), mitjançant informes i atestats plens de fantasia tacito, amb l'ajut de la fiscalia espanyola afinadora etc. Ara els suara esmentats fiscals i els ultrapopulistes feixistes de VoX recorreran i així anar fent. Aquesta és la revenja i la forma de respondre de l'estat espanyol. Denunciem tanta ignomínia espanyola i responguem la indecència i totes les agressions, de l'estat espanyol, de forma pacífica i no violenta. Si molts de catalans ho volem, entre tots aconseguirem fer efectiva la independència.
 5. Icona del comentari de: Independence Process a novembre 03, 2021 | 13:32
  Independence Process novembre 03, 2021 | 13:32
  Acusar i intentar embolicar persones en processos judicials amanits i perversos, que duren anys i que quan arriba l'hora de la veritat no poden ni intentar teatrealitzar judicis farsa i han d'absoldre els "acusats", a l'espera, és clar, del recurs recurrent del partit encara més fatxa escissió del PP i de la fiscalia afinadora espanyola... de tot plegat se'n diu PREVARICACIÓ. L'estat espanyol utilitza la prevaricació, el joc brut i el lawfare de forma, fins ara impune, per a intentar escarmentat i escarnir activistes i polítics independentistes i alhora intentar atemorir, desanimar i adormir independentistes passius. Un cop coneguda i feta palesa aquesta "estratègia" espanyola, els catalans hem d'actuar de forma no violenta, hem d'utilitzar tota mena de recursos a l'abast per a denunciar i capgirar la forma de fer dels aparells de l'estat espanyol més pregon i mancat d'escrúpols. Amb el benentès que botiflers i annexionistes nostrats, son còmplices de l'estat espanyol, és una vergonya que aquesta gent nostrada "defensi" per obscurs objectius, les males arts i les trampes de l'estat espanyol contra els seus propis connacionals. No té cap ni peus.
 6. Icona del comentari de: Alatriste a novembre 03, 2021 | 16:56
  Alatriste novembre 03, 2021 | 16:56
  “nueve tontos muy tontos”. I, dit això, doncs el que era d’esperar. El Sistema “opressiu” és just i benèvol amb els no gaire espabilats. Salut i República!🤣🤣
  • Icona del comentari de: Al tocat de l'Ala trista a novembre 03, 2021 | 20:57
   Al tocat de l'Ala trista novembre 03, 2021 | 20:57
   Just i benèvol, quina barra que teniu. Prou la fal·làcia i aixecada de camisa de la unitat d'Espanya se us acabarà ben aviat.
 7. Icona del comentari de: A partir d'ara presumpció de mentida per a qualsevol garrotaire a novembre 03, 2021 | 17:43
  A partir d'ara presumpció de mentida per a qualsevol garrotaire novembre 03, 2021 | 17:43
  La credibilitat de les policies està per terra. Solució? Que la mala praxi policial -i per suposat els actes criminals que tots hem vist perpetrar a tv o altres xarxes- és castigui de forma exemplar. Però per ara tots aquests miserables camp en lliures. Espero que existeixi l'infern, no voler estudiar ni treballar sobradament no és cap eximent
 8. Icona del comentari de: Qui són? a novembre 03, 2021 | 20:33
  Qui són? novembre 03, 2021 | 20:33
  Una investigació i saber qui ha muntat aquestes falses acusacions. Hi ha càrrecs nocius al poder català. Volem noms d'aquests desgraciats.
  • Icona del comentari de: Resposta a qui son ? a novembre 03, 2021 | 21:03
   Resposta a qui son ? novembre 03, 2021 | 21:03
   On t'informes tu ? Saps que és el lawfare de la justícia espanyola? Saps que son els fiscals espanyols afinadors ? Saps que son els informes prospectius de "l'equip" de tacito ? Sap que és "l'audiencia nacional" hereva directa del T.O.P. ? Saps que son les clavegueres de l'estat espanyol ? Saps que son els fons reservats espanyols ? Saps que és l'espionatge il·legal marca villareco ? Saps que son les acusacions "particulars" de la segona marca i escissió del PP ? Saps que és la llei mordassa del PP... ? Espavila que arriba el carril !
  • Icona del comentari de: Gavanenc a novembre 04, 2021 | 10:07
   Gavanenc novembre 04, 2021 | 10:07
   "Poder català" ? Solament els estats independents tenen poder, perquè et penses que hi ha tants d'independentistes ? De quin poder català parles, del que redacta lleis i el Tribunal constitucional les tomba ? De la "protecció" i de la llengua catalana durant els 43 darrers anys, durant els qual des de l'estat espanyol empaiten el model d'ensenyament i cada avenç que s'aconsegueix ? Ara i ací parlar de "poder català" és fer una broma de mal gust.
 9. Icona del comentari de: Hiperventilat a novembre 04, 2021 | 09:14
  Hiperventilat novembre 04, 2021 | 09:14
  Bon dia Gonzalvo, un dia a la muntanya jo vaig plantar un pi, potser ets tu, fons ja deus ser merda seca, això sí espanyola. A cargar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa