El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els 9 de lledoners es neguen a respondre a la Generalitat

Part dels nou encausats en el cas 9 de Lledoners han rebutjat respondre les preguntes de l’advocat de la Generalitat en la segona sessió del judici que se celebra al jutjat penal 1 de Manresa. Una acció de protesta per part dels encausats arran de l’acusació que manté l’administració catalana contra els activistes independentistes.

En concret, la Generalitat reclama 15 mesos de presó,multes i una indemnització per delictes de lesions, atemptat a l’autoritat i desordres públics. Tot per la denúncia de tres mossos d’Esquadra de l’Àrea Regional de Recursos Operatius que asseguren van ser lesionats en la protesta pel trasllat dels presos polítics el passat 1 de febrer de 2019, per celebrar el judici del Procés al Tribunal Suprem. Ara bé cap dels tres va poder reconèixer als acusats com a autors dels suposats que van rebre ni tampoc van poder afirmar ni identificar que i va fer les barricades que la policia va treure de la carretera C-55 d’accés a la presó.

Així els encausats defensats per Alerta Solidària han decidit no respondre a l’interrogatori de l’advocat de la Generalitat que fa d’acusació particular dels tres mossos d’Esquadra suposadament lesionats en la manifestació de protesta pel trasllat on també es trobaven els encausats. De fet ahir mateix la portaveu delGovern, Patrícia Plaja avançava que la Generalitat modificarà la seva posició en aixecar les conclusions definitives de l’acusació. Casualment, Plaja va fer una defensa tancada dels Mossos implicats quan va esclatar el cas ateses les seves funcions de cap de comunicació de la policia catalana.

A la sessió d’aquest matí, han participat les metges forenses per reconèixer les lesions al·legades pels agents denunciats, un estrip a les falanges, un cop cervical i un testicle inflat per un hematoma. També aquest matí, en la concentració de suport davant el Jutjat han assistit els consellers Jordi Turull i Josep Rull Jordi Cuixart ha excusat la seva assistència a l’espera de poder canviar una qüestió d’agenda per poder assistir al llarg del matí.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Ricard a novembre 03, 2021 | 11:24
  Ricard novembre 03, 2021 | 11:24
  En un judici no hi ha mesures de protesta, i més si ets un acusat.
 2. Icona del comentari de: Fastic a novembre 03, 2021 | 11:37
  Fastic novembre 03, 2021 | 11:37
  La Generalitat, igual que els Mossos, obeeixen la Fiscafina. Foteu vergonya i fastic.
 3. Icona del comentari de: Venir de mena... a novembre 03, 2021 | 11:43
  Venir de mena... novembre 03, 2021 | 11:43
  Jo trobava a faltar algú dels presos de Lladoners. Gràcies, Rull , gràcies,Turull i al J. Cuixart per voler assistir-hi. Ja ho diu aquell que de...De porc i de senyor, se n'ha de venir de mena.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa