Sánchez anuncia 100 milions per fer front a l’increment del preu de l’energia

El president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, ha dit aquest diumenge que dimarts s’aprovarà un reial decret que inclourà 100 milions d’euros addicionals per fer front a l’augment dels preus de l’energia. Així ho ha dit durant la clausura del XIII Congrés de PSOE d’Extremadura. L’objectiu de la partida és ajudar les llars més vulnerables, permetre la indústria i les empreses protegir els seus contractes i servir al mateix temps per incorporar transparència en la tarifa elèctrica.

El mateix consell de ministres aprovarà la primera llei d’habitatge amb la intenció de protegir en especial els joves “que se senten exclosos del lloguer o la compra”, i que prohibirà “l’alienació d’habitatge social als fons d’inversió especulatius”. Sánchez ha assegurat al congrés regional que així contestaran dimarts a l’increment dels preus, i que el reial decret servirà per donar un cop de mà als 1,2 milions de llars vulnerables ara que comencen els mesos de fred.

La iniciativa també servirà per ajudar les indústries a protegir els seus contractes davant la pujada de preus, i també vol incorporar transparència, “i per tant control”, en la formació dels preus de la tarifa elèctrica. D’aquesta manera, el reial decret permetrà defensar el consumidor i la indústria i l’empresa, així com promoure la transparència i exercir un major control davant les empreses energètiques.

En aquest àmbit, Sánchez ha reivindicat que també cal “fer coses en l’àmbit europeu”, i en específicament revisar el marc i la directiva comunitaris. S’ha qüestionat que si amb les vacunes els estats membre són més forts units de cara a les grans farmacèutiques, perquè no es fa el mateix amb els països productors de gas. En conseqüència, el president espanyol ha suggerit per què no es fa una negociació conjunta ara que hi ha una competició pel gas. Com a solució, Sánchez ha dit que aconseguirà una “resposta conjunta en l’àmbit europeu”.

Comentaris

  X2 Octubre 24, 2021 | 18:03
  Que, li enviem la factura perquè la pagui ell ?
  Gaf Octubre 24, 2021 | 20:07
  Enbustero ya ni a prou fals
  Rosa Octubre 24, 2021 | 21:11
  Cent milions ajudar per un milió centmil usuaris afectats. Toca a 90 euros per cap. Es a dir la factura de dos o tres mesos a molt estirar. Suposant que ho reparteixin equitativament, que segur que no ho faran. Aquest paio sap dividir? I els que s'ho empassen com si fos una gran notícia?
  ciutadà Octubre 25, 2021 | 08:52
  Cosa que, com és sabut, no passarà de l'anunci.

Nou comentari