Si no t’enfrontes a Espanya, la legitimes

"Arribats aquí, el problema ja no és l’imperi espanyol. El problema és el legitimador català de l’imperi espanyol"

És impossible que Catalunya pugui esdevenir un Estat independent mentre continuï negant-se a veure què és realment Espanya, quina idea té de si mateixa i quines barbaritats està disposada a cometre per retenir les últimes colònies que li resten. Mentre la víctima es nega a anomenar el maltractador pel seu nom és impossible que se n’alliberi. Mentre el veu com algú merament geniüt, autoritari, que té rampells molt violents, de vegades sagnants, però que amb una mica de mà esquerra, mostrant-se submisa i no portant-li la contrària, resulta bastant tractable, la víctima no té cap possibilitat, cap ni una, de trencar la xarxa que la manté atrapada. Passaran els anys i, en el millor dels casos, si sobreviu, continuarà captiva de peus i mans. Molt més captiva que abans, perquè el temps juga sempre en contra seva. Com més s’aclimata el captiu a la captivitat, més captiu és. El anys li xuclen l’autoestima i l’autoconfiança, li minen la moral i el converteixen en un ésser poruc, dubitatiu, insegur i rondinaire. Rondina, s’exclama i s’emprenya molt, però tot és foc d’encenalls, perquè els seus crits no tenen cap més objectiu que amagar la por que li fa desobeir el maltractador. Crida, es lamenta i diu que no hi ha dret. Però no està disposat a fer res per capgirar la situació. Res que no sigui continuar rondinant. I com que no passa d’aquí i sempre acaba obeint, el maltractador se’l rifa tant com vol. 

Amb tota l’energia que els catalans hem consumit i que consumim dient-nos el nom del porc entre nosaltres es podria calefactar indefinidament tot un continent. Hom potser dirà que aquest és l’esport nacional. Doncs no, no ho és. Tant de bo fos un esport. És una vàlvula per apaivagar la dissonància cognitiva que ens crea el nostre propi sentiment d’impotència. No estic dient pas que siguem impotents. No en som en absolut. Però de què ens serveix, si ens hi considerem? A la vida, som com ens comportem, i el nostre comportament és un reflex de com ens sentim.

Som una colònia espanyola. Ho som històricament, ho som per dominació militar, ho som per les vides humanes que ens ha costat i ho som pel tractament que hem rebut i que rebem. I tanmateix, ves per on, ens fem dir Comunitat Autònoma. Autònoma de qui? Autònoma de què? En què és autònoma una nació que, com si fos un gos, no pot anar més lluny del que li permet la corretja del seu amo? Una nació dominada militarment per una altra és un territori colonitzat, altrament pensaria per si mateixa i seria sobirana de les seves pròpies decisions. Doncs bé, no ens definim com a colònia. No ens ho diem ni diem a ningú que ho som perquè, si ho féssim, no podríem continuar pentinant la gata i llepant-nos les ferides. Si acceptem que som una colònia i que el nostre dret a recuperar la llibertat és un dret inalienable que Espanya mai, mai no podrà destruir, és obvi que no tenim cap més opció que entrar en el combat democràtic permanent amb l’Estat amb totes les conseqüències. Tot el que no sigui això és submissió. La podem disfressar de tantes paraules i romanços com vulguem, els catalans en sabem molt d’ornamentar, som especialistes en festes majors i en el guarniment de carrers, però és submissió.

Un govern de Catalunya com el que planteja Esquerra Republicana, que digui que la independència ara no toca, que cal ampliar la base, que cal aparcar el tema un parell de generacions, que aleshores ja es veurà, perquè si són quatre generacions o dues dotzenes tampoc no passa res, i que, ara com ara, el nostre mal no vol soroll perquè que el que necessitem, a part de tranquil·litat i bons aliments, és “sortir de la crisi” (com si la crisi no fos Espanya!), és un govern autonomista. És, en realitat, una delegació del govern espanyol disfressada de quatre barres. I és que cal molta barra, molta, per dir-se independentista i aliar-se amb l’imperi en contra de la resta d’independentistes tot titllant-los de “radicals”. S’entén, oi, que l’independentista submís sigui el favorit de l’imperi? Mirem Pedro Sánchez i Jéssica Albiach que enamorats que n’estan, d’aquest “independentisme”. Fins i tot PP, Ciudadanos i Vox el prefereixen abans que Junts per Catalunya i la CUP. Però, és clar, per no posar-lo en evidència, cal fabricar-li una coartada, un pretext que justifiqui el seu immobilisme, el seu tarannà conservador. I remarco la paraula ‘conservador’, perquè per molt que el submís es proclami d’esquerres, el seu immobilisme el delata com a netament conservador. La coartada o el pretext que l’imperi espanyol i el submís català han trobat per excusar l’immobilisme del segon es diu Taula de Diàleg. Una taula que fins i tot els nadons saben que no té cap valor ni utilitat, perquè Espanya ja ha dit que mai, mai, mai no acceptarà el dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Tots els temes d’ordre domèstic tenen mecanismes d’ordre polític per ser negociats sense necessitat de crear cap taula especial. Només n’hi ha un, de tema, que se n’aparta i que és la mare dels ous: la llibertat de Catalunya. El problema és que la taula, en ser estèril en aquesta matèria, no suposa únicament una pèrdua de temps, també constitueix un parany que ens fa més esclaus i que obliga l’independentista submís a necessitar que l’imperi concedeixi l’indult als ostatges polítics per poder presentar el gest com un guany propi, com un triomf del seu “diàleg”. Però què és un indult? Un indult és una gràcia que l’emperador concedeix a l’insurgent. És a dir, el perdona. Curiós i cínic independentisme aquest, doncs, que beatifica l’emperador i presenta el perdó com una victòria de l’obediència. 

No, no s’hi val a dir que tu t’estimaries més l’amnistia, però que, com que no pot ser, ja t’està va bé l’indult. No s’hi val, perquè l’indult és un escarni i presentant-lo com un triomf del diàleg ofens la dignitat dels ostatges i la dignitat del país que dius representar. En altres paraules, és tot el país qui es veu vexat per aquest perdó que tu anomenes ‘triomf’. Tens dret a ser immobilista, tens dret a ser conservador. Però no tens dret a ser un tap per a l’enfrontament amb l’Estat, no tens dret a ser com el gos de l’hortolà, que ni rosega l’os ni el deixa rosegar. Tot el que no sigui enfrontament amb Espanya és legitimació d’Espanya. Arribats aquí, el problema ja no és l’imperi espanyol. El problema és el legitimador català de l’imperi espanyol.

Comentaris

  MiqCar 21/05/2021 2:55 am
  La Fundación Rosa Luxemburg publica el informe " De los neocón a los neonazis. La derecha radical en el Estado español " https://revista-alhora.blogspot.com/2021/05/la-fundacion-rosa-luxemburg-publica-el.html
  GROC 18/05/2021 7:23 pm
  Lluiset ,tens un Victor un Cotarelo i un tal Ramon (anti ERC declarat) i de propina la Rahola
  FUERA LA OLIGOCRACIA 18/05/2021 6:34 pm
  En serio esta diciendo que ESPAÑA es un imperio. Esta diciendo que todas las autonomias son colonias... Ya veo el nivel que hay.
  baldiret 18/05/2021 6:24 pm
  FAQS: A ver:: ¿Que pone en tu carné? ñordo, señor!!
  Baldiret 18/05/2021 5:33 pm
  Jo tambe soc del parer de no respondre ni fer cap cas a totes aquestes intervencións que volen ofendre. Es inmundícia, no perdeu el temps
   FUERA LA OLIGOCRACIA 18/05/2021 6:48 pm
   Ya veo que este señor no sabe la diferencia entre estado e imperio. Tampoco sabra la diferencia entre OLIGOCRACIA Y DEMOCRACIA.
  Legitimador, altrament dit Traïdor 18/05/2021 5:32 pm
  En política, o poses els peus a terra o et penges del llum del sostre. Si vols governar amb el teu programa has de tenir el suport del poble. Si menysprees el poble i claves una puntada de peu a l'escambell que t'ha fet pujar, hauràs d'agafar-te al realment poderós i governar amb el seu programa; si no, cauràs a terra. Xirinacs.
  Fabencio 18/05/2021 11:43 am
  Y al final el maltratador muere víctima de su soberbia y prepotencia
  Donec Perficiam 18/05/2021 11:26 am
  Chapeau Victor. Malauradament els que pensem (que sóm molts) com tú, sóm catalogats d'extremistres i fanàtics per la resta d'indepes "moderats". Perque avui dia tot el que es faci, ha de ser "moderat" i "pacific" i diplomàtic" i politicament "correcte" i pebrots en vinagre.....doncs jo vinc d'un temps en el que el dictador Franco ens va ensenyar a ser politicament INcorrectes, a tenir ràbia INcontinguda, a rebentar el que faci falta per obtenir el que demanes, a destruïr consciències adoctrinades i adormides, a lluitar fins on calgui per trencar motlles, a assumir conseqüencies pels teus actes rebels, i per damunt de tot a no renunciar mai de la llibertat a canvi de res i per més que l'opresor t'ofegui....tot aixó sembla que ja han passat a ser valors a la baixa pels nostres politics, i per a part de l'independentisme que no vol renunciar a res per obtenir el que necessita. Qui a res renuncia, res no té. Tot té un preu però falta voler assumir-lo. La República Catalana s'ho val.
   FUERA LA OLIGOCRACIA 18/05/2021 6:42 pm
   Veo que estas preparado para una guerra. Porque la unica manera que CATALAUÑA sea independiente es con una guerra.
   Jordi Comasobirana 18/05/2021 1:17 pm
   Com sempre, l'articulista posa el dit a la llaga. De moment només es reparteixen les conselleries de l'autonomia colonial, però de tirar endavant la independència ja es veurà que res de res
   Gonzalo 18/05/2021 12:29 pm
   Madre mia...todas esas cosas te enseño a hacer franco??? Pues murió en su cama. Ninguno tuvisteis los cojones de ponerle una bomba....lo dicho...que sois unos bocazas de tomo y lomo.
    Gonzalo El Facha 18/05/2021 5:01 pm
    Se sigue tocando cuando ve un uniforme de policia, y el solo tiene uno de vigilante de parking... vamos un fracasado!
  L'OBSERVADOR ASTORAT 18/05/2021 11:22 am
  Público 23/04/2021. CRISTINA FALLARÁS: "La ultraderecha española está en el Gobierno, pero nadie se atreve a decirlo". Gobernaba el Partido Popular, pero incluso las gentes de izquierdas me afearon la afirmación. ¿Cómo no iban a hacerlo si entonces, en 2016, todos los gobiernos de este país habían honrado los restos del dictador? ¿Por qué lo hicieron? ¿Por qué populares y socialistas, unos detrás de otros callaron, colaboraron, aceptaron el fascismo que seguía latiendo? ¿Por qué los medios de comunicación, todos los de entonces, callaron? ¿Por qué se divulgó, y todavía se difunde, la repugnante teoría de que el franquismo no era fascista? ¿Por qué no han abierto las fosas de asesinados y asesinadas por los fascistas ni han retirado los honores a estos últimos? ¿Por qué se cosieron de silencio los labios y se tiñeron el alma de betún? ¿Por qué sigue funcionando la Fundación Nacional Francisco Franco? ¿Por qué se arrodillaron, y siguen, literal y económicamente, ante la Iglesia católica? ¿Por qué mantienen la Educación en manos privadas que llaman "concertadas"? ¿Quién ha permitido que lleguemos hasta aquí? Ahora un partido de ultraderecha llamado VOX empapela Madrid con un cartel evidentemente fascista. Ah, pero los "intelectuales" siguen negándole tal condición, mientras ministros y diputados se echan las manos a la cabeza. Y ahora empezamos a hacernos la pregunta del idiota: ¿Cómo no lo vimos venir? Empezamos a hacérnosla, porque irán a más. ¿Que cómo no lo hemos visto venir? Porque en la construcción de esa extrema derecha cada vez más brutal estamos todos y todas nosotras. Callaron los partidos. Callaron los medios de comunicación. Y callamos nosotras, nosotros, y el que no esté colocado, que se coloque. Es fascismo. Nuestro fascismo". To be continued !!!
   Donec Perficiam 18/05/2021 12:02 pm
   Post Data: Catalunya trinxada us va avisar que "els altres" també podieu entrar a la roda de trinxamenta....però ningú no volia escoltar-nos....
  Luisnomeacuerdo 18/05/2021 12:09 am
  Y recordad queridos fascistas independentistas, y tu el primero victor , que los españolistas ponemos y quitamos presis de la repugblica de tractoria a nuestro antojo. Hora de rebuznar borreguetes lazinazis.
   ¿Desde tu sofà de parado inútil y gordo? 18/05/2021 5:03 pm
   Tu no vas a hacer nada, parasito!
  PERFECTE 17/05/2021 11:46 pm
  perfecte sr. Victor Alexandre. Un article de 10. Si els independentistes de ERC no ho poden o volen entendre, es molt facil.....NO son independentistes. I que en Junqueras i els companys de viatge s'ho facin mirar. Visca Catalunya Lliure.
  107
  3
  Respon
  lluiset 17/05/2021 10:54 pm
  Llàstima que només en tinguem un de Victor Alexandre.
  pep 17/05/2021 9:49 pm
  vosté és un personatge fanàtic. Amb fanatisme no es va enlloc. Coneix alguna colónia on el colonitzador li deixa el control d les presons, o se li deixa tenir policia propia? Prengui.s la pastilleta i a dormir
  36
  149
  Respon
  Anònim 17/05/2021 8:07 pm
  Als paissos del nord d'Europa espanyita es considera un lloc per passar vacançes, no demanen mes. Saben que no es com els seus paissos pero els es igual!
  123
  2
  Respon
  Claro claro 17/05/2021 7:43 pm
  Bueeeeenoooo, más vale tarde que nunca! Si esperáis que estos políticos insignificantes os den la Andapandansiaaa, es que sois muy pero que muy necios. No habrá Andapandansiaaa sin barricadas, y a mi me encontrará en frente, no lo dude.
  9
  101
  Respon
   Jo 18/05/2021 7:38 am
   I jo encantat de pelar-te si cal, claro? Que te quede bien clarito españolito de mierda.
   Vendetta 17/05/2021 10:09 pm
   Y te pelaremos como a un pollo, chimpanyol vete al arbol de tu askerosa sabana de donde vinieron los ke te cagaron y dejade rebuznar
   78
   12
   Respon
  Ricard 17/05/2021 7:39 pm
  El problema és Castella, la Castella expansionista. Mort el gos morta la ràbia.
   FUERA LA OLIGOCRACIA 18/05/2021 6:52 pm
   Castella la cual es va unirse amb la corona d'Arago.
   Ramon 17/05/2021 8:51 pm
   No només Castella. Espanya. Tota ella. Tota Espanya és enemiga nostra. O és que per exemple els extremadurencs o els asturiesos no en són?
    FUERA LA OLIGOCRACIA 18/05/2021 6:55 pm
    No es enemiga, es que ven a CATALUÑA como ESPAÑA. Porque tu tienes mas derecho que ellos?
    Gonzalo 18/05/2021 12:33 pm
    extremadurencs o els asturiesos....ramunet y su indigencia mental y analfabetismo al descubierto. Jajajajajajaja!!!!!!! Te sentaron bien las vacunas , ramunet? Hacía tiempo que no te leía....tampoco me perdía mucho, la verdad... jajajajajajajaja!!!!!!!
  Manel Palomares 17/05/2021 6:59 pm
  Mes clar imposible.
  FUERA LA OLIGOCRACIA 18/05/2021 6:38 pm
  Tu tienes mas derecho que yo por ni ser independetista? Si es asi tu eres mas faschista que los fachistas.
  FUERA LA OLIGOCRACIA 18/05/2021 6:36 pm
  Eso es mas fascismo de li que hace VOX.
  Gonzalo 18/05/2021 3:31 pm
  Jajajajajajaja!!!! Es a ti a quien no hacen caso!!!!! Jajajajajajajajajajaja!!!!!!!!! Anda...sigue bien lejos de Cataluña......
  Gonzalo Facha Segurata 18/05/2021 5:55 pm
  Mira que eres español...
  Calla facha! 18/05/2021 5:55 pm
  No tens dret ni a respirar aire català!

Nou comentari