Fins que la veritat ens separi

"Hi ha un enfrontament entre un partit independentista i dos altres que no ho són, encara que diguin que sí"

Tota cursa té un final; tots els camins duent a Roma; a la nit, tots els gats són negres i gairebé tots els ocells callen; però, al matí, cadascú torna al seu color i al seu cant. Per ser un cor, per concertar-se, els cal un director.

Els darrers tres anys de govern independentista no han fet res per a la independència, a banda de deixar que l’Estat privés el MHP Torra del seu escó, que el privés després de la presidència de la Generalitat per fer final de festa inhabilitant-ho. Si l’increment de la repressió és senyal de la feblesa de l’Estat, com diuen els manuals revolucionaris a l’ús, l’Estat espanyol estarà rebent els sants olis. Què dic els sants olis! Estarà ja a les portes del paradís perquè, a més de la repressió institucional a la Generalitat, continua la seva lawfare, tractant de fer-se amb el MHP Puigdemont al més pur estil del Far West, mentre a dins d’Espanya es tracta de fer un muntatge policíac-judicial per tal d’atacar la defensa dels independentistes catalans a l’exterior al més pur estil de Chicago anys trenta i a Catalunya es persegueixen penalment i administrativament els independentistes com si fossin indis sioux.

Aleshores hem fet unes eleccions que han donat un resultat de majoria absoluta social i parlamentària als partits independentistes. Doncs no hauria de plantejar-se cap mena dubte que el resultat s’ha d’implementar amb un govern independentista. Yes, sir, cap mena dubte perquè, encara que siguin tres partits diferents, estan units per una tija que manté la unitat del raïm: la tija de la independència. Això no obstant, vet aquí que a dos mesos de les eleccions i amb dues investidures fracassades no hi ha cap govern, ni tan sols una remota esperança que pugui haver-hi.

Mentrestant, amb la fabulosa capacitat dels polítics per confondre els seus desitjos amb la realitat, tots els partits van entrar a un frenesí de contactes, declaracions, contradeclaracions i negociacions a on tots els retrets cauen sobre JxC com tots els pals plouen sobre les espatlles del pobre Sancho al Quixot: un preacord d’ERC i la CUP, que va néixer mort, encara que es pretenia com a un fait accompli per forçar la mà de JxC a una mena de govern de fireta autonòmica. Un vet personal de la CUP i els seus nou diputats a tres dels trenta-dos diputats de JXC. Una exigència dels vuit diputats dels Comuns de fer un govern d’esquerres, sense JxC. Fins al surrealista oferiment del PSC de fer un govern amb suport exterior d’ERC si aquesta oblida el seu independentisme. Molt preocupats els analistes i comentaristes més a “l’esquerra” pressionen a ERC per tal que no escolti els cants de sirena del candidat socialista. Cal estar com la capra hispánica per comparar al senyor Illa amb una sirena.

Després de la segona investidura fracassada, la trista realitat s’ha palesat fins als polítics més negats: la veritat dura com una roca és que a Catalunya només és possible un govern ERC-JxC amb un programa comú. I d’això n’està convençut tothom. És el gran triomf en mans de JxC. Cap govern que es digui independentista pot formar-se sense JxC; i formar un govern no independentista amb vistiplau o col·laboració d’ERC és encara més impossible perquè significaria convertir la majoria absoluta independentista de govern en una majoria absoluta independentista d’oposició: un espectacle ridícul. Hem tret majoria absoluta, no som capaços de formar govern, però sí que ho som per blocar qualsevol altre govern.

Ens diuen que les coses no són tan fàcils (mai ho són quan es menteix sobre els objectius) i que calen encara hores i hores de negociacions complicades. Les hores que vulgueu. Arribarem al termini sense acord. No hi ha res a negociar entre dues opcions antagòniques; res a negociar perquè totes aquestes altres consideracions sobre dretes i esquerres, qüestions socials, la reconstrucció, el control del territori i el sursum corda, etc. són simples excuses per endarrerir el moment que la gent espera que els seus elegits facin el que van prometre a la campanya electoral: la independència.

I aquí rau el problema. La promesa era una estafa. Als temps foscos de la campanya electoral més bruta de la història, quan tots els gats eren negres, els tres partits esmentats es presentaven com a independentistes. Passada la nit, arribada la claror del dia i la veritat, els gats eren de diferents colors i els ocells feien melodies dissonants. Resulta que no tots els partits que es deien independentistes abans de les eleccions ho eren després o bé trobaven excuses per ser-ho més avant, a un futur incert. Van anar concertats a les eleccions dient que eren independentistes, encara que tinguessin estratègies diferents i ha resultat que tot això era un enorme retaule de mentides i que la veritat és un enfrontament entre un partit independentista i dos altres que no ho són, encara que diguin que sí.

Perquè si ho fossin, ja faria dos mesos que tindríem un govern independentista, amb la corresponent orientació del Consell de la República sota la presidència del MHP Puigdemont i no estaríem encara tractant de bastir un govern castrat de mesells autonòmics sota dominació dels colons espanyols i els seus sipais, afrontat a l’única instància independentista transversal fora de l’abast de l’Estat espanyol.

Comentaris

  Ramon 15/04/2021 4:57 pm
  Els vòmits del sicariam d'Espanya-ERC li donen tota la raó a Ramon Cotarelo. Confirmen la veritat de llurs asseveracions sobre el tarannà totalitari d'aquella fauna.
   Erc bruticia i corrupcio 15/04/2021 5:46 pm
   Els comentaris racistes del ferrovials d'erc contra el Senyor Cotarelo fan fastic, com l'estafada del Junqueras amb ferrovial, dinant un tema sanitari, pelseu morro gurtel, al seu germà. I el corrupt3 Oriol Junqueras no plega, ni demana perdó 8 oa fiscalia psoe protege8x al corrupte, que ha causat milers de morts. Junqueras, no has fet prou mal, criminal?
   Anònim 15/04/2021 5:05 pm
   Tota la raó. Un gran senyor Cotarelo
  Donec Perficiam 15/04/2021 11:35 am
  Bla la bla bla...podriem passar-nos tres vides senceres més, només parlant dels partits i de qui la té més llarga o qui fa més el ridícul. Ho sento però aixó només serveix per entretenir al populatxo, mentre els partits fan les seves estrategies (les de veritat, les que no sabem ni ens diràn mai). I la frase d'en Cotarelo és absolutament certa perque "la veritat" o sigui, la realitat serà la que separarà els partits de la gent emprenyada. I espero que hi hagi una revolta tant i tant brutal que serveixi per fotre el camp d'una piiiip vegada. Per a tota la resta: Mastercard....(com deia l'anunci).
  Erc oficina de enpleo de parados 15/04/2021 8:10 am
  La ronya dels ferrovials del Sanchez, rufians arriba españa i nomines publiques pel ramat de someres, rucs, galtes i mesuradors de mamelles publiques alimentades pel quinqui Junqueras , un autentic GURTEL REPUBLICA, tenen presa 0ercol locar a la fulana, el gos, la puta i la chcha del Argones del Caudillo. Pobre Erc c9nvertida en una OFICINA DE EMPLEO per gent de nivell primari
  357
  253
  Respon
   Parados ir a erc, reparten direcciones generales, 4,800 euros al mes 15/04/2021 5:48 pm
   Donde esta la oficinade erc? Voy corriendo
   Clara 15/04/2021 10:33 am
   Tal qual.
   30
   14
   Respon
  Narcís 14/04/2021 6:25 pm
  Per què les terres castellanes no es roman on les tenen i deixen estar les catalanes allà on són o . . cadascú a ca seva i Déu a la de tothom ? Doncs, perquè una delinqueix i l' altra n' és la delinquida .. i fa centúries fins encara avui, ara i ací ( i aquesta bruta consciència és la que fa ens tractin així tot pensant amagar-la ) ! PD : fins que no es demostri el contrari , el president de Catalunya és en MHS Puigdemont descavalcat prevaricadorament de la representació que rebé de la sobirania popular de ca nostra .. tan senzill com això !
  179
  125
  Respon
   Au Narcís, 14/04/2021 7:19 pm
   la pastilleta i a dormir. Visita un metge, a Catalunya en tenim de molt bons, sobretot per malalts del cap...
   116
   122
   Respon
    Joan 14/04/2021 8:15 pm
    Narcis, no facis cas d'aquets policies. Fan la feina bruta dels Trolls de la Puerta del Sol. Alguns fins i tot, s'ho creuen. Tot l'argumentari es policial. Observa com tracten el full de ruta de l'Octubre del 2017. Es clar, els policies de l'estat, el combaten a cor que vols. Son així. Volen l'autonomia i manar.
     pel Joan 15/04/2021 7:45 am
     No te n'has adonat? Narcís és un policia a les ordres de Tácito, però no actua des de la Puerta del Sol, ho fa des de Sant Andreu de la Barca.
     114
     69
     Respon
  Pobre Cotarelo, busca una menjadora 14/04/2021 4:46 pm
  Jo li recomano que soliciti feina a la CxR, una associació particular (poc democràtica, ningú l'ha votat) ubicada a Waterloo. Estan ingressant molts euros venen carnets a la parròquia, s'imagina que Caprabo fes pagar pel seu carnet de client?
  407
  358
  Respon
   Anònim 14/04/2021 9:28 pm
   Ets erki segur. Diu la veritat, cosa que la majoria menteix sempra
   51
   70
   Respon
  GROC 14/04/2021 12:51 pm
  M'agrada que al Cotarelo i el Ramon , jo no li riuen les gracies
  242
  108
  Respon
  Josep 14/04/2021 9:58 am
  Definitivament.en Cotarelo parla com un pocasolta i caldria saber que en treu o pensar treure d'aquestes barbaritats que escriu.
  986
  1011
  Respon
   Què en treu? 14/04/2021 12:20 pm
   Comunista de jove reconvertit a neocon... Poderoso caballero Don Dineros!
   454
   353
   Respon
  Picornell jr. 14/04/2021 9:47 am
  Estàs Ga Ga Cotarelo...
  739
  584
  Respon
  es igual, el cni ja sap qui som cadasqu 14/04/2021 7:06 am
  Aquets que tan es diuen sobiranistes, separatistes, independentistes, i mes istes i istes i tal... que començin sent anti-espaÑa i a fer bon cami. No es odi... es coneixer el veí.
  123
  21
  Respon
  Fart de payassos 14/04/2021 1:47 am
  Del partit comunista a juntsxlapasta, quin currículum.... Especialista en dividir l'independentisme
  1018
  853
  Respon
  Luisnomeacuerdo 14/04/2021 1:33 am
  Por muchas vueltas que le dé este lazinazi de adopción son elecciones autonómicas en una región más de España, igual daría si hubiera ganado el pacma. Punto final.
  8
  309
  Respon
  Ramon 14/04/2021 12:45 am
  Tant Espanya com jo mateix pensem que tot català és un independentista potencial. Més encara, tot catalanista. I ja no diguem tot nacionalista català. Formalment, Convergència va trigar 30 anys a dir-se independentista mentre que ERC va trigar el doble: 60 anys. Però ja prou que es va veure el 2010 que poc que li va costar a l'electorat de Convergència per reconèixer-se independentista. Jo crec que el més independentista de tots. Perquè no ho supedita o condiciona a la ideologia. I que sempre ho havia set en el fons, en el cor.
  461
  611
  Respon
   Potser algun corruptgent era independentista al fons del cor... 14/04/2021 12:04 pm
   ... però sempre ha manat la seva butxaca, preferiren el peix al seu cova com hem comprobat.
   272
   120
   Respon
    Joan 14/04/2021 1:55 pm
    Ja sé que per a tú, jo soc un corrupgent d'aquells que mana la butxaca. Per a "l'esquerra idiota", aquest es el far que guia tota la seva análisi de la realitat. De tant "idiota", que no sap ni llegir història i tot es un interés bastard. Per això es comporta així, per "interés", que consisteix en tenir un lloc de treball en un càrrec de caràcter polític per salvar al món. Per redimir-lo. Així, es guanya el seu "cel", doncs ja sabem que com Duran i Lleida, ho fan "per esperit de servei" a la seva suposada "ideologia", que es una pura estafa. Quan els hi preguntes "que ès el capitalisme?" babejen amb tonteries pròpies de capellans.
    360
    540
    Respon
     T'he respost, sense mentides ni insults, i més d'un cop... 14/04/2021 7:35 pm
     ... però Cot, editor d'aquest pamflet corruptgent, es deu a l'amo i sovint si no li agrada no ho publica.
  Llambrich 13/04/2021 10:55 pm
  ERC i la CUP son independentistes de tota la vida. Junts x Sou son indepes fa 4 dies. I com va dir Crist. “Els últims seran els primers”. Quina vergonya de gent aquesta que vota a un MHP covard Puigdemont i a sobre donen lliçons de com ser valent i respectar-se a un mateix. Fa pena.
  1706
  1754
  Respon
   Rosa 15/04/2021 3:17 pm
   Si, el problema és que són partits antagònics i la gent es deixa enredar pel que diuen i no mira el què fan. Per això la independència d'aquest país és quasi impossible, per què tenim un poble de mesells i incapaços de raonar, que voten sense pensar.
   Josep M. 14/04/2021 3:59 pm
   Així voleu ampliar la base ? Apa que us moqui la iaia, que s'us veu el plomall !!
   44
   66
   Respon
   Georgiana 14/04/2021 2:41 am
   Escac i mat !!! Llambric tu ho has dit, de tota la vida i no et fa rumiar? I Junts son indepes fa 4 dies i mira com tot i tothom s'ha bellugat. Respecta si, doncs que respectin als votants independentistes que els votan. Jo no vull ser independentista tota la vida,
   328
   257
   Respon
    Si que s'han bellugat Georgiana 14/04/2021 1:03 pm
    Després de suspendra la DUI en 8 segons va fugir "cames ajudeu-me"
    257
    131
    Respon
   Ramon 13/04/2021 11:13 pm
   Que ERC hagi set independentista "de tota la vida" no cal ni rebatre-ho.
   38
   112
   Respon
    Robert 15/04/2021 3:20 pm
    Set i vuit i tot el que vulguis però ER no és ni ha estat mai independentista de debò. Postureig per tenir vots.
    Quillem 13/04/2021 11:35 pm
    ERC era federalista ibèrica de tota la vida fins que membres del PSAN i van entrar per tocar cuixa.
    143
    253
    Respon
  Ramon 13/04/2021 10:25 pm
  Tot amb tot, és complicadet combatre aquesta maleïda ERC si els netament independentistes no som capaços de bastir millor una alternativa electoral. El trencament de JxCat amb el PdCat (i més encara, les formes), lamentabilíssim. La deriva ideològica (en això té tota la raó el PdCat), també: que no se n'adonen que ni que presentessin un programa trotskysta, Espanya i els seus titelles d'ERC continuarien dient-los igualment que són "evolucions de Convergència" (com si això fos res dolent!!!). Cal un reforçament del discurs nacional. Cal vendre il·lusió. Pàtria. Llibertat. I hòstia consagrada, cal algun mitjà afí, per déu!
  218
  373
  Respon
   Al pa, pa 14/04/2021 12:13 pm
   i a Convergència, CORRUPTGÈNCIA
   36
   12
   Respon
    Lluït 15/04/2021 12:44 pm
    Ercorrupes també fa petxoca, no?
   Picornell jr. 14/04/2021 9:42 am
   Has begut, oi Ramón?
   552
   426
   Respon
  Ramon 13/04/2021 10:17 pm
  Va haver-hi un petit lapse de temps que rere les sigles ERC sí que hi havia un partit independentista. I hòstia si es notava. No li reien pas les gràcies com ho fan ara, no, els sociates i l'empresariat botifler a l'ERC d'Àngel Colom.
  198
  318
  Respon
  Ramon 13/04/2021 10:03 pm
  Que ERC no sigui independentista és per escanyar-los perquè han forçat a fúmer el pais sencer pel penya-segat al crit d'independència però em sembla d'una coherència absoluta amb la història d'aquestes sigles. Que ERC sigui palanganera captiva de les esquerres espanyoles, també. Que sigui caïnita: estimen Espanya i els espanyols però odien Convergència i Junts per Catalunya, aquesta lacra l'arrosseguen des de 1931. Que siguin uns ineptes, uns sabatots integrals, també forma part de llur tradició més arrelada. L'autèntica novetat de l'actual ERC és que aquests maleïts grapalluts ara han renegat de l'únic tret bo que havia acompanyat sempre les sigles, el nacionalisme català amb especial èmfasi en la llengua.
  568
  744
  Respon
   Josep 14/04/2021 12:27 pm
   Ramon, tu ets el mateix Cotarelo que no posa el cognom, oi???. I si no ho ets, estàs tant malalt com ell, segur. I ara ja pots començar a donar-li al ditet i posar no m'agrada a aquest comentari.
   193
   53
   Respon
    Ramon 15/04/2021 12:49 am
    Jo això no ho faig mai. No en tinc cap necessitat. Però quan veig que el sicariam d'Espanya-ERC em posa negatius a balquena entenc que el post era especialment encertat i llavors en faig paste and copy a tort i a dret.
  Pep 13/04/2021 9:44 pm
  Es muy posible que los miles de millones de euros que llueven desde Europa, encandile y ciegue a más de un partido y a más de un individuo. Sería un error dejarse encandilar. Esta España yerma absorberá esos miles de millones como la seca tierra se traga el agua y después todo seguirá igual. Cataluña no debe de oír cantos de sirena en ese sentido. Vendrán algunos años difíciles, pero luego lucirá el sol para siempre lejos de esta España sin futuro. Así que duro y al canto y a por todas.
  154
  1
  Respon
  Ramon 13/04/2021 9:38 pm
  No té cap sentit cap embat contra Espanya sense acabar abans amb ERC.
  183
  411
  Respon
   Fins als nassos de juntsxlapasta 14/04/2021 1:43 am
   Acabar amb qui vols acabar tu? Amb els jueus O amb els catalans no tant purs de la raça ària catalana com tu? Quina pena feu feixistes
   347
   380
   Respon
   Cat-2 14/04/2021 1:34 am
   Compte no et mosseguin la llengua
   110
   49
   Respon
   Cat-2 14/04/2021 1:33 am
   Quan odi traspuen els de juntsxlapasta
   301
   337
   Respon
  Cat-2 13/04/2021 9:07 pm
  O sigui, l'independentisme ja no té el 52% si com diu aquest home ERC i la CUP no són indepes. Caram caram...... Per cert tant ERC com la CUP estan fent el q diu el seu programa, junts també perquè la DUI va caure del seu programa i promou una taula pel diàleg. Algun dia deixaran de dir no a tot?
  350
  232
  Respon
   F.Castella 13/04/2021 11:31 pm
   Exacte, el vot a ERC serveix per pagar als seus endollats i ampliar la seva base clientelista..mirawl que passa a TV3. Ja semble tve2 .els fets de Erc durant el mandat de Torra han estat un compendi d' independentísme de falsa bndera, desgraciadament, massas catalans no veuen la trista realitat .Erc ens ha fet, fá i fará el llit ..
   429
   412
   Respon
    Picornell jr. 14/04/2021 9:46 am
    I tu sí que la veus, la realitat. Vinga home, netegeu els pantalons cagats, de por, del vostre MHP.
    205
    158
    Respon
    No cola 14/04/2021 1:39 am
    I el de juntsxlapasta a 2900€ mensuals cada diputat, home de confiança i assessor de què serveix si no fan res? Per cert a dia d'avui qui te majoria de personal ben col.locat és juntsxlapasta, i com sempre la dreta catalana, actualment la única i la pura, com sempre ens farà el llit. Au records a la mare superiora del 3%
    365
    228
    Respon
    Cat-2 14/04/2021 1:31 am
    Doncs vosaltres sols, els purs, els únics, la raça ària catalana que traspua odi,soleta no es el 52% . Per cert a 2900€ ménsulas per diputat, persona de confiança i assessor ben col.locadet i tots sabem q la majoria actual al govern la té juntsxlapasta, no es extrany q no vulguin deixar anar la mamella. I sobretot el poder, que malament porteu haver perdut el poder
    369
    294
    Respon
  Pobre país meu! 13/04/2021 8:38 pm
  La veritat és que ERC, - que s'esperava una victòria més folgada - va afrontar les negociacions no per fer un govern sinó per mirar d'excloure de qualsevol govern més o menys factible a Junts, o si més no deixar-los doblegats i sense escapatòria. Va flirtejar amb els Comuns, ha entabanat els passarells de la CUP acordant amb ells coses que sap molt bé que no es poden realitzar, però mentrestant els té quietets, li asseguren el vot i van jugant a donar carnets de fiables o no a diputats de Junts. Ara tenen pressa i diuen que son els altres que ho entorpeixen. En fi...els pot més l'odi a Junts (o a Puigdemont directament) que l'interès en resoldre la qüestió. Veurem com se'n sortiran. I com acabarem tots nosaltres....
  357
  525
  Respon
   Fes memòria 14/04/2021 12:52 pm
   El dia després de les eleccions, ERC i CUP van començar a negociar. Els corruptgents van preferir anar a plorar a Waterloo per la derrota i rebre instruccions de què fer: Obstaculitzar-ho tot com sempre, no fos cas que algú avancés en la llibertat i recursos de Catalunya...
   126
   15
   Respon
  Espectador 13/04/2021 8:28 pm
  Amb la CUP no es pot anar enlloc .Faran un boicot permanent i cada día surtirán amb un "sopar de duru",porten una trompa mental que no s'aclaren i aixó es pagará molt car. ERC sense comentaris,patétics.Rufians, Torrens,Nuets....i el teóric líder a la presó com un xai.
  264
  403
  Respon
   Josep 14/04/2021 12:39 pm
   El teòric líder a la presó almenys no s'ha amagat en maleters de cotxe i a l'altre costat dels ponts i no ha faltat a la seva paraula quan va prometre tornar si el votaven. Au va!!!
   175
   4
   Respon
    Uix! 14/04/2021 1:15 pm
    No li calia. Ñ ja sap que és el seu home. Tres anys va passar al Vaticà ensinistrant-se. Un orat narcisista, només cal sentir-lo parlar.
  Doctor Strangelove 13/04/2021 7:51 pm
  A veure vell sicari, en els governs del batxiller i el del seu titella nyap, manaven els corrupgents que ara és fan dir JxCash i no la van fer pas la independència de fet, el batxiller no ha parat de mentir, fins i tot quan era simple diputat quan va falsificar el seu currículum dient que era llicenciat. Aleshores, que per un grapat d'euros ens vulguis vendre aquests sopars de duro, només cola en les ments dèbils dels que us voten, per tant, si vols que algú més us voti, tu plega i vés amb el batxiller i els seus acòlits a demanar caritat que és per l'únic que serviu, i poseu algú amb dos dits de front al cap del partit! Doc.
  464
  359
  Respon
  Pepet de Vallmanya 13/04/2021 7:49 pm
  I així és.
  69
  33
  Respon

Nou comentari