Una nutricionista alemanya m’ha recomanat una dieta depurativa. Es veu que alguns aliments intoxiquen el nostre organisme , de manera lenta i progressiva, i és per això que de cop i volta ens adonem que no dormim bé i estem cansats. Inflats. Pesats. Espessos. La dieta depurativa proposa eliminar durant 3 setmanes la carn, els embotits, la llet i els seus derivats , el blat, el cafè. En canvi recomana potenciar les amanides, els germinats, les llavors,, l’oli d’oliva, la fruita, els llegums, els ous i el peix. I molta aigua . I si no et pots estar d’una copa de vi, almenys que sigui vi negre, que és més saludable.
La idea és doncs canviar els nostres hàbits alimentaris per netejar bé l’organisme, i així poder tornar a menjar amb salut un bon entrecot de vedella, pa amb tomàquet i pernil , fuet de Vic o els macarrons de l’àvia.
Doncs bé. Aprofitant la Setmana Santa seria bo fer un altre tipus de dieta depurativa. Les notícies, tal i com està el món, ens intoxiquen anímicament de manera lenta i progressiva, i és per això que de cop i volta ens adonem que estem cansats, desanimats, preocupats, agobiats, saturats i decebuts amb el món. Aquesta dieta proposa no escoltar més queixes ni lamentacions, insults, desacreditacions personals i mentides. En canvi recomana les tertúlies amb amics, escoltar música, projectes, i propostes de futur. Així , després de les vacances podrem tornar a consumir la dieta informativa habitual, però amb menys mala llet i sense esperar que siguin els altres els que ens solucionin la vida.