Més enllà dels resultats concrets de la cimera entre França i Espanya -com totes les cimeres, carregada de boato i aparences forçades-, la trobada diplomàtica ha servit d’excusa a l’independentisme català per mirar de retrobar-se en una unitat logística. L’estratègica esperarà temps millors. Les desavinences entre Òmnium i l’Assemblea no són noves, però sempre han estat salvades en favor de la força que els ha donat i els dona la confluència. Les d’Esquerra i Junts també són velles, però aquestes, que sempre s’havien salvat pels pèls, ara s’han desintegrat. Les declaracions, interpretades o literals, del senyor ministre espanyol de la Presidència, Félix Bolaños, van encendre la foguera de la protesta prèvia. I la protesta, prèvia i general, va fer de ressort útil per a la coincidència entre associacions i partits polítics.

Hi ha gent dins l’independentisme que viu només còmoda covada en la discrepància alterada -que sembla viure’n, de la discrepància-. Alguns van més enllà encara i consideren que tots els altres -els que no pensen com ells- són miserables i traïdors en grau superlatiu o en un altre de més superior. Proclamen que només ells tenen la raó -com sol proclamar tothom, sí-, però, a més, hi afegeixen la necessitat vehement de destruir l’adversari. De fer-lo desaparèixer gairebé físicament. Analitzant què diuen, sovint tenen unes certes raons, però acompanyen aquestes constatacions amb una fúria dissolvent.

Fins ara l’aspra realitat ha demostrat que l’independentisme només té marge i alguna possibilitat d’èxit si fa el cor amable i és capaç d’actuar conjuntament. En moments menys esgarrats aquesta necessitat s’ha complicat fins a extrems frenètics, però ara és impracticable. Hi ha una majoria independentista al Parlament que és incapaç d’articular un govern o, almenys, de coincidir en alguna línia mestra. La concentració anticimera, per tant, la recuperava, aquesta necessitat. I l’experiència no va ser frustrant. Fins i tot els més àcids poc o molt ho van veure així. Els xiulits a Oriol Junqueras no van passar de ser una anècdota -amplificada o reduïda per segons qui-, que el president d’Esquerra va assumir sense alterar-se gaire. Esquerra Republicana ha acceptat que la seua presència al carrer entre independentistes és conflictiva. En tot cas, el conflicte no hauria d’anar més enllà de les mostres lògiques de desaprovació. Els discrepants, els que es consideren envescats i burlats, es poden encebar tant com vulguen amb els polítics electes i els seus partits, però haurien de buscar per a les expressions més agres uns moments que no siguen els de la difícil confluència pública. Si és que consideren que tots els colors de l’independentisme són necessaris per a anar algun lloc més llunyà que l’actual.

En aquest sentit, la manifestació va ser un èxit. Trenta mil persones en un matí faener i una protesta que va aconseguir just el ressò que buscava no és pa sucat en oli de gira-sol. Hi ha gent que considera que “els nostres representants ja no ens representen” i hi ha dirigents polítics molt agreujats per la violència verbal que suporten i que entenen desproporcionada o directament injusta. Hi ha de tot.

Potser és cert també que l’independentisme necessita noves opcions polítiques que vulguen ser més coherents en els fets, però ara no hi són. I això de moment és foc de garbons. Per tant i mentrestant, la unitat almenys logística és necessària. Tant com ho serà quan aparega una altra sigla que puga cobrir les exigències dels més exigents. Aquests exigents no haurien de perdre el món de vista. Cap indicador garanteix que la nova opció fulminaria totes les altres. I els acords, logístics i estratègics, seran igualment necessaris. Qui vulga pot somiar, moll, en el Partit Nacional Escocès. Bon profit. Catalunya no és un país de convergències totals. I encara menys el catalanisme o l’independentisme. A tot estirar, la vella Solidaritat o l’ara també vell Junts pel Sí. Per tant, aquell que considere que la independència arribarà a còpia de concentrar tots els vots en una única opció després de deslegitimar i destruir les restants no té prou bilis per a segregar.

Hi ha hagut la cimera -i un insípid Tractat de Barcelona més pla que una llisa-, hi ha hagut la concentració i una manifestació. I hi ha hagut també l’efímera participació del president de la Generalitat. Quan els ambients més tensos de l’independentisme van saber que el president espanyol hi havia convidat el seu homòleg català van fer un esclafit a les xarxes. Debades. Pere Aragonès no hi tenia cap paper. Sánchez el volia com a recepcionista, al costat de l’alcaldessa de Barcelona, la presidenta de la Diputació, la delegada del seu govern, el comandament militar que manava la tropa parada per a l’ocasió i poc va faltar perquè hi haguera també el director del MNAC. Potser era dins. Pepe Serra és un home de colps amagats. L’amfitrió de la festa era Sánchez. I l’independentisme que es va activar no entenia cap motiu. Pere Aragonès hi havia de ser, per lògica i per obligació. Per marcar l’asfalt de l’entrada. Perquè açò encara és casa nostra. El president hi va anar va amollar les tres o quatre cosetes de catecisme bàsic que els havia de dir i se’n va anar abans de la interpretació dels himnes constitucionalistes. Ben fet. La Marsellesa encara té una certa gràcia, però a la Catalunya del Nord als angelets de la terra els en fa tanta com ací la Marcha Real.

A la vista del contingut del fat Tractat de Barcelona, al remat la cimera hispanofrancesa només ha servit perquè l’independentisme català haja sentit la necessitat de recuperar la unitat logística. Més prima és la llonganissa de Pasqua.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: xx a gener 21, 2023 | 21:02
  xx gener 21, 2023 | 21:02
  Estem d'acord, però a més dels xiulets al Junqueras, fora bo esmentar també les accions d'ERC, més civilitzades però més perverses, no espontànies, mitjançant el control dels mitjans.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 23, 2023 | 09:13
   Pere Llimonera i Citronell gener 23, 2023 | 09:13
   "N0, no estem d'acord"... Estarás de acuerdo tú, xx, y las collas de independencieros ausentes de la clarividencia mental mínima requerida y la templanza psicológica mínima exigida al ser humano normal, però a yo aconsejaría al Valenciano, con la mejor intención y desde mi modesta posición de comentarista demócrata y no supremata, que dejase de rascar y comerse todo el "socarrat" del fondo del la 'Paella", que por muy crocante y rico que esté, se sabe que estas cosas carbonizadas son cancerígenas; y de ahí las barrabasadas mentales con que nos martiriza, las quijotadas psicodélicas basadas en falsificaciones supremacistas, y los demenciales objetivos sin fundamento, ni base real, ni perspectivas de futuro surgidos de las elucubraciones enfermizas de mentes dañadas de minorías supremacistas egoístas adoctrinadas en ficciones irreales; todo ello por el mas que probable cáncer neuronal que le afecta a las molleras, y por eso anda confundido respecto a su identidad y patria; y anda por la vida y en sus artículos desvariando con los mas ya que manidos y maniqueos mantras fantasiosos de siempre con los que tienen hastiados a la mayoría de Catalanes (N0 digamos ya al resto de españoles, como los valencianos, baleares, aragoneses, gallegos, castellanos, etc.) ... "Apa, Adéu!"
   • Icona del comentari de: xy a gener 23, 2023 | 11:23
    xy gener 23, 2023 | 11:23
    Et trobes bè? T'has pres la medicació?
   • Icona del comentari de: Ninonano a gener 24, 2023 | 12:23
    Ninonano gener 24, 2023 | 12:23
    Estiguis o no d'acord no ens interessa Llimonera. Els unionistes sou minoria. Ves a escriure a OK diario, el Español i aquestes merdes.
 2. Icona del comentari de: fat boy a gener 21, 2023 | 21:49
  fat boy gener 21, 2023 | 21:49
  Si algu es pensa que la independencia arribara donant suport a erc, jxc i cup, junts o per separat, es que viu a a Lluna. El primer que cal fer es destruir aquesta colla de bandarres i edificar un front catala sense cap ex politic amb un unic punt programatic, la restauracio de la independencia nacional.
 3. Icona del comentari de: Jove. a gener 21, 2023 | 21:54
  Jove. gener 21, 2023 | 21:54
  Zzzzzzzz. Fa anys que la fa massa grosa perqué ara ens l’escoltem.
 4. Icona del comentari de: Gonzalo a gener 21, 2023 | 22:40
  Gonzalo gener 21, 2023 | 22:40
  Ya lo dijo el Aznar. Antes se romperá Cataluña que España. Y la ha clavado.
  • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 23, 2023 | 10:19
   Gonzalo gener 23, 2023 | 10:19
   ja, ja, ja cojones
 5. Icona del comentari de: Aragones, quin español domesticat, pobre gos a gener 22, 2023 | 06:00
  Aragones, quin español domesticat, pobre gos gener 22, 2023 | 06:00
  Aragones va esser la gunda del pastís, una cirereta pels genocides de Catalunya. Autonomo venut i brut, fent de criada trajada, insignificant gos español
  • Icona del comentari de: Pesidente o residu del psoe.gal a gener 23, 2023 | 09:03
   Pesidente o residu del psoe.gal gener 23, 2023 | 09:03
   Aragones no es res, es un ESPANTAPAJARO amb vestit del Zara, un pobre desgraciat Español residente en Cagaluña.erÑ
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 23, 2023 | 09:18
   Pere Llimonera i Citronell gener 23, 2023 | 09:18
   Aragonés, pobre gos domesticat, quin español com tots els Catalans... Solo cabe decirte, desde mi modesta posición de comentarista demócrata y no supremacista, aconsejaría al Valenciano, con la mejor intención, que dejase de rascar y comerse todo el "socarrat" del fondo del la 'Paella", que por muy crocante y rico que esté, se sabe que estas cosas carbonizadas son cancerígenas; y de ahí las barrabasadas mentales con que nos martiriza, las quijotadas psicodélicas basadas en falsificaciones supremacistas, y los demenciales objetivos sin fundamento, ni base real, ni perspectivas de futuro surgidos de las elucubraciones enfermizas de mentes dañadas de minorías supremacistas egoístas adoctrinadas en ficciones irreales; todo ello por el mas que probable cáncer neuronal que le afecta a las molleras, y por eso anda confundido respecto a su identidad y patria; y anda por la vida y en sus artículos desvariando con los mas ya que manidos y maniqueos mantras fantasiosos de siempre con los que tienen hastiados a la mayoría de Catalanes (N0 digamos ya al resto de españoles, como los valencianos, baleares, aragoneses, gallegos, castellanos, etc.)... En lo que si tiene razón el valenciano, es en que falta "Coherencia" en el Movimiento separata supremata del Nacional Catalanismo de patrias inventadas donde todo es delirio y fantasía surgida de imposturas y falacias culturales, históricas, lingüísticas, económicas, políticas y de todo tipo... Pero esto es, básicamente, porque este movimiento fascistoide parte ya desde sus principios -cuando fue inventado por una parte de las Élites Extractoras Catalanas con fines personales y económicos espurios, hace siglo y pico- de una gran "iNC0eReNCia"... Y claro, cuando se parte de ideas incoherentes, descalabradas, falacias e imposturas, es imposible que se llegue a alguna "Coherencia" o cosa Coherente al final... y por ello, todo les desemboca siempre en un MaL asunto, para sus tristes y pobres ideales secesionistas fantasiosos en infundados (mas que en Historia inventada, fantasías, supremacismo, corrupción e intereses espurios económicos de algunas Élites Extractoras)... y yo creo que la mayoría de Catalanes ya ha decidido que no quiere estropear mas sus vidas, ni disminuir mas su calidad de vida por lo egoísmos, intereses personales egoístas y espurios de unas minorías y élites alocadas, corruptas y, efectivamente, "iNC0eReNTes"... "Ho sento molt, però Algú ho havia de dir!" ... "Apa, Siau!"
   • Icona del comentari de: Anònim a gener 23, 2023 | 10:42
    Anònim gener 23, 2023 | 10:42
    Tanto "socarrat" te ha tornat tarat.
 6. Icona del comentari de: Quan s'ha esdevingut un no res a gener 22, 2023 | 11:08
  Quan s'ha esdevingut un no res gener 22, 2023 | 11:08
  Ja pots anar relativitzant els xiulets, ja. No hi ha articlet de part ni subvenció que pugui retornar Junqueras cap unitat amb l'independentisme ni amb la nació catalana. Els que us heu decantat per servir els interessos personals dins l'aixopluc de l'autonomisme possibilista, a canvi de desarticular i ridiculitzar com a visceral i abrandat el mateix discurs que vosaltres teníeu abans de l'1-O, no hi haurà memòria que ho oblidi ni país que us exoneri. La bilis que pretens adjudicar als patriotes que us assenyalen és el caldo on fa anys que naufraga el teu servil intel·lecte. El teu paper com a director de TV3 serà recordat com un dels actes més grans de covardia i genuflexió nacional de la Catalunya contemporània. Que pretenguis donar lliçons morals al poble que has traït només demostra el cinisme immens darrera del qual amagues la teva mesquinesa, insignificància i ridícula petulància.
  • Icona del comentari de: Anònim a gener 22, 2023 | 19:48
   Anònim gener 22, 2023 | 19:48
   Aquí en tenim un dels que mentre malgasta bilis destrueix l'independentisme. Felicitats español.
   • Icona del comentari de: Més curt i neixes Aragonès a gener 23, 2023 | 08:48
    Més curt i neixes Aragonès gener 23, 2023 | 08:48
    Els tifes junquerils hauríeu de deixar d'emprar el mot independentista. Ni us correspon, ni us representa. I encara menys hauríeu d'emprar el mot espanyol com a atac, tenint en compte que són amb qui pacteu i us enteneu millor, qui us representa a Madrid, i la mena d'electors per on ha crescut la secta. Una mica de coherència és d'agrair fins i tot entre traïdors. Apa, corre cap a santaco a captar espanyols, que no són el vostre futur, sinó l'únic present que us queda.
 7. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a gener 22, 2023 | 11:47
  Doctor Strangelove gener 22, 2023 | 11:47
  Sanchis, que no que no eren 30.000 jubilats portats amb autocar amb un entrepà regalat sota el braç! Eren 6.500 hiperventilats corruptgents al servei del batxiller de Waterloo. Res de nou, anar en contra de tot, sense aportar cap solució, només la idealitzada figura d'un megalòman sense estudis, típic de règims del segle XX! Deixem-nos de propaganda barata i populista i toquem de peu a terra, mireu com està Catalunya mig país esquiant, una bona part a les terrasses que hi ha sol, totes absolutament plenes i després ens queden aquests pobres desgraciats sense un duro a la butxaca que esperen que algú els hi arregli la seva ensopida i mísera vida! Aquesta és la descripció d'aques petit país, i encara n'hi ha que el volen fet cendres! En fi, el populísme és exactament això: "jo soc un desgraciat, però ho seré menys si tu també ho ets". Doc.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 22, 2023 | 14:59
   Pere Llimonera i Citronell gener 22, 2023 | 14:59
   Vos doctor us vàreu doctorar a la Juan Carlos I o què? Es evident que eren més de 6500, continuar amb aquesta història diu molt poc de vos.
   • Icona del comentari de: Anònim a gener 22, 2023 | 19:51
    Anònim gener 22, 2023 | 19:51
    Pel piromusical eren 120.000 deien, i això que l'esplanada de les fons era tancada Per tenir tants títols de matemàtiques aquest mestre totes que s'autotitula va treure un 0.
   • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 22, 2023 | 23:49
    Pere Llimonera i Citronell gener 22, 2023 | 23:49
    Y dale con suplantar el nombre de otros TRoLL_ete independenciero tóxico... aunque, tienes razón, TRoLL separata supremata usurpa nombres, no eran 6.500... eran al menos 6600 o 6700, por favor... donde vamos a parar? ??? ... entre ellos me imagino que tú, porque el día de la Manifa ultra-Derechista independenciera no vi que suplantaras mi nombre hasta bien entrada la tarde, como sueles hacer continuamente para comentar sandeces... O sea que diremos que había 6701 abducidos en la Manifa... Apa, Siau, compatriota!
    • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell (irreverente y rebelde Demócrata desde la cuna casi, espejo del Estado de Derecho, castigo de supremacistas, terror de separatas y pluma contra sectarios, totalitarios e intolerantes) a gener 23, 2023 | 10:20
     Pere Llimonera i Citronell (irreverente y rebelde Demócrata desde la cuna casi, espejo del Estado de Derecho, castigo de supremacistas, terror de separatas y pluma contra sectarios, totalitarios e intolerantes) gener 23, 2023 | 10:20
     En el " laberint nacional" hay que aclarar que: "Furgol es furgol", como decía aquel jugador filosofo; y "Esquerra es Esquerra"... y en España, hay la suerte de tener la Derecha mas corrupta e inepta, que al contrario que en otros países occidentales, democráticos y de libre mercado, prefiere hacer negocios ordeñando al Estado y vendiendo y privatizando de mala manera todo lo publico después de haber mangoneado todo lo posible, en lugar de arriesgar sus capitales, invertir, investigar, etc. como hacen otros ... y hay la suerte de tener a la "izquierda" (que ni siquiera lo es) mas idi0ta de todo el continente, por no decir decir del mundo mundial, que malvende menos todo lo publico, pero todo lo gestiona igual de mal o peor y es tan corrupta como la derecha... Yo no se de nadie en ningún país que escuche o lea a clásicos de la Izquierda española, menos aun actuales. Leen a Gramsci, a Luckacs, o lo que sea, pero no se de nadie que lea a Carrillo, por ejemplo. Y la razón es porque es una izquierda en Babia que N0 se entera ni se ha enterado de nada, nunca... Quedan los Podremitas, pero esos N0 se han caído de la higuera y entre medio estultos y T0nti-W0kis, N0 dan pa mas... Respecto a Catalunya, se aplica todo lo anterior, al ser parte de España, como siempre ha sido, y tener mas o menos los mismos niveles en todo lo dicho, o peores; con la excepción de los Partidos separatas suprematas inventa patrias, que esos N0 son ni de izquierda ni de Derechas; sino que son todos ellos partidos de Ultra-Derecha g0LPista, rancia, casposa, medieval y decimonona (!a la vez, curioso!), sectaria, racistas, totalitaria, supremacista, falseadora, corrupta y fantasiosa... todos ellos dignos "amiguitos del ALMa" de B0Lsonaro y Trump, etc. ... Pero, el hidalgo mesetario ataca-molinos y desollador de cueros de vino, no ha apuntado lo mas importante: que todo eso a Macron y a los gabachos, se la pela, es mas, se desc0jonan a mandíbula batiente de ver tanto b0b0 en la "Pell de Brau"... y sacan todo el benficio que pueden de ello... "Perdoneu, però Algú ho havia de dir!" ... "Apa, Adéu!"
     • Icona del comentari de: Gonzalo a gener 24, 2023 | 12:27
      Gonzalo gener 24, 2023 | 12:27
      Llimonera vete a escribir a Galaxia Militar, allí si que les molas un montón. Campeón.
 8. Icona del comentari de: 1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya a gener 22, 2023 | 19:31
  1 d'octubre: Diada Nacional de Catalunya gener 22, 2023 | 19:31
  "l’independentisme només té marge i alguna possibilitat d’èxit si fa el cor amable i és capaç d’actuar conjuntament". Qui ha d'actuar conjuntament? Tots els que diuen que són independentistes, independentment de com actuïn? És possible fer política autonomista i lluitar per la independència alhora? Es pot fer política independentista o alhora teixir aliances amb els colonialistes? Es pot fer política independentista des de la legalitat colonial? El resultat de l'acció conjunta de dues forces que actuen en sentit oposat és 0...
 9. Icona del comentari de: Anònim a gener 22, 2023 | 19:53
  Anònim gener 22, 2023 | 19:53
  Difícil que l'independentisme torni a anar unit, mentre hi hagi un partit que es dedica a atiar l'odi des de l'estranger i des del primer dia que ens va trair. Potser en la próxima vida en tindrem la oportunitat que es va desaprofitar tant barroerament.
  • Icona del comentari de: Kisd a gener 22, 2023 | 22:50
   Kisd gener 22, 2023 | 22:50
   No podria ser que un tal junqueras ya habria traicionado y vendido para pactar con los franquistas ecsñoles???…
  • Icona del comentari de: Junqueras, la porno erc a gener 23, 2023 | 11:36
   Junqueras, la porno erc gener 23, 2023 | 11:36
   junqueras, anonim, sempre vomitant espanyolisme Saenz de Santamaria, la que va emportar.se al traidor, ves a saber a on?
 10. Icona del comentari de: Edgar a gener 23, 2023 | 08:21
  Edgar gener 23, 2023 | 08:21
  Sanchis, el tertulià subventilat, col·laborador necessari per encobrir la baixada de pantalons més humiliant de la direcció d'un partit que, pel que veiem ara, no va estar mai a favor de la independència, només volien l'estatus actual: arribar a la presidència d'una Generalitat agenollada. Sanchis ja pots escriure i parlar a tots els mitjans de comunicació, que ja ho fas, que no servirà de res: ja tots sabem que ets un hipòcrita. La teva opinió val menys que una caca de colom.
  • Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 23, 2023 | 09:15
   Pere Llimonera i Citronell gener 23, 2023 | 09:15
   Edgar, ocurre que el valenciano, en lo que si tiene razón, es en que falta "Coherencia" en el Movimiento separata supremata del Nacional Catalanismo de patrias inventadas donde todo es delirio y fantasía surgida de imposturas y falacias culturales, históricas, lingüísticas, económicas, políticas y de todo tipo... Pero esto es, básicamente, porque este movimiento fascistoide parte ya desde sus principios -cuando fue inventado por una parte de las Élites Extractoras Catalanas con fines personales y económicos espurios, hace siglo y pico- de una gran "iNC0eReNCia"... Y claro, cuando se parte de ideas incoherentes, descalabradas, falacias e imposturas, es imposible que se llegue a alguna "Coherencia" o cosa Coherente al final... y por ello, todo les desemboca siempre en un MaL asunto, para sus tristes y pobres ideales secesionistas fantasiosos en infundados (mas que en Historia inventada, fantasías, supremacismo, corrupción e intereses espurios económicos de algunas Élites Extractoras)... y yo creo que la mayoría de Catalanes ya ha decidido que no quiere estropear mas sus vidas, ni disminuir mas su calidad de vida por lo egoísmos, intereses personales egoístas y espurios de unas minorías y élites alocadas, corruptas y, efectivamente, "iNC0eReNTes"... "Ho sento molt, però Algú ho havia de dir!" ... "Apa, Adéu!"
   • Icona del comentari de: Memòria curta a gener 23, 2023 | 18:14
    Memòria curta gener 23, 2023 | 18:14
    La incoherencia (por no decir el engaño traición) es que la dirigencia de ERC se haya autodefinido como independentista.
 11. Icona del comentari de: vendetta a gener 23, 2023 | 08:44
  vendetta gener 23, 2023 | 08:44
  paraula de botifler
  • Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a gener 23, 2023 | 10:43
   Pere LLimonera i Citronell gener 23, 2023 | 10:43
   En el " laberint nacional" hay que aclarar que: "Furgol es furgol", como decía aquel jugador filosofo; y "Esquerra es Esquerra"... y en España, hay la suerte de tener la Derecha mas corrupta e inepta, que al contrario que en otros países occidentales, democráticos y de libre mercado, prefiere hacer negocios ordeñando al Estado y vendiendo y privatizando de mala manera todo lo publico después de haber mangoneado todo lo posible, en lugar de arriesgar sus capitales, invertir, investigar, etc. como hacen otros ... y hay la suerte de tener a la "izquierda" (que ni siquiera lo es) mas idi0ta de todo el continente, por no decir decir del mundo mundial, que malvende menos todo lo publico, pero todo lo gestiona igual de mal o peor y es tan corrupta como la derecha... Yo no se de nadie en ningún país que escuche o lea a clásicos de la Izquierda española, menos aun actuales. Leen a Gramsci, a Luckacs, o lo que sea, pero no se de nadie que lea a Carrillo, por ejemplo. Y la razón es porque es una izquierda en Babia que N0 se entera ni se ha enterado de nada, nunca... Quedan los Podremitas, pero esos N0 se han caído de la higuera y entre medio estultos y T0nti-W0kis, N0 dan pa mas... Respecto a Catalunya, se aplica todo lo anterior, al ser parte de España, como siempre ha sido, y tener mas o menos los mismos niveles en todo lo dicho, o peores; con la excepción de los Partidos separatas suprematas inventa patrias, que esos N0 son ni de izquierda ni de Derechas; sino que son todos ellos partidos de Ultra-Derecha g0LPista, rancia, casposa, medieval y decimonona (!a la vez, curioso!), sectaria, racistas, totalitaria, supremacista, falseadora, corrupta y fantasiosa... todos ellos dignos "amiguitos del ALMa" de B0Lsonaro y Trump, etc. ... Pero, el hidalgo mesetario ataca-molinos y desollador de cueros de vino, no ha apuntado lo mas importante: que todo eso a Macron y a los gabachos, se la pela, es mas, se desc0jonan a mandíbula batiente de ver tanto b0b0 en la "Pell de Brau"... y sacan todo el benficio que pueden de ello... "Perdoneu, però Algú ho havia de dir!" ... "Apa, Adéu!"
   • Icona del comentari de: El Doc a gener 23, 2023 | 18:19
    El Doc gener 23, 2023 | 18:19
    Un altre cop t'has oblidat de prendre la medicació, no?
   • Icona del comentari de: G.Mx a gener 24, 2023 | 10:57
    G.Mx gener 24, 2023 | 10:57
    ....y un par de huevos pasados por agua....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa