El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Zelenski assegura que “no marxarà enlloc” i renuncia a ser evacuat
  • CA

El president d’Ucraïna, Volodimir Zelenski ha assegurat que segueix dins del país en una série de vídeos en els que es troba caminant pels carrers de Kíev. “No marxaré enlloc”, ha explicat el president que d’aquesta manera a respós a l’allau de crítiques que posaven en dubte la veracitat dels vídeos. A més, Zelenski també ha refusat ser evacuat per part dels Estats Units. En un primer moment, Joe Biden, president dels EUA li va oferir aquesta possibilitat, que ell ha decidit no acceptar.

Kíev segueix lluitant contra l’assalt de les tropes russes. De fet, el president ucraïnès també ha lamentat els rumors de rendició, ja que ell considera que civils i militars estan actuant de manera “heroica” ha descrit: “Hi ha molta informació falsa a les xarxes que diu que demano al nostre exèrcit que es rendeixi. Estic aquí, no deposarem les armes. Defensarem el nostre Estat“, ha afegit Zelenski. D’aquesta manera, sembla que el president no abandonarà el país tot i que els rumors apunten que la data dels vídeos està falsificada i que el president no es troba a la ciutat.

D’altra banda, Zelenski va mantenir converses amb el president dels Estat Units, Joe Biden, que va assegurar que donava tot el seu suport a la població ucraïnesa. En aquella conversa, Biden li va oferir la possibilitat de ser evacuat, juntament amb la seva família, per protegir-los de la guerra a Kíev. Segons ha explicat el mateix Zelenski va rebutjar l’oferta, ja que tal com ha descrit no fugirà i es mantindrà al costat del seu país.

La guerra segueix a la ciutat

Nit i matinada d’explosions i durs enfrontaments entre tropes russes i ucraïneses a prop del centre de Kiev. Els districtes de Bereteiska i Shuliavka –on està situat el zoològic- han patit diversos atacs amb foc de metralladores i míssils, que han impactat en un edifici residencial de més de 25 plantes. Les autoritats ucraïneses demanen als habitants de Kiev que no surtin dels refugis i que, si són a casa, no s’apropin a les finestres. Els bombers han estat treballant tota la nit per treure persones d’entre les runes i la ciutat ja és un camp de batalla.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Mocho, el del maletero a febrer 27, 2022 | 17:19
    Mocho, el del maletero febrer 27, 2022 | 17:19
    Como mocho, que se marchó como una gallina dentro del maletero de un coche.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa