El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
VÍDEO | Un avió atropella un camió de bombers a l’aeroport de Lima
  • CA

Un avió ha atropellat un camió de bombers a l’Aeroport Internacional Jorge Chávez de Lima (Perú). Dos bombers han mort a conseqüència de l’incident, que s’ha produït quan l’avió estava fent la maniobra d’enlairament i ha xocat amb l’ala contra el vehicle. Els passatgers van ser evacuats, segons ha explicat el comandant dels bombers de l’aeroport.

Dos dels viatgers han resultat ferits greus, mentre que hi ha un altre bomber en estat crític, ha informat el ministeri de Sanitat peruà. Hi ha una vintena de ferits lleus que estan rebent tractament, mentre que una seixantena han estat traslladats a diversos centres mèdics pròxims a l’aeroport per avaluar el seu estat.

Investigació en marxa per esclarir l’accident mortal

“Un avió que s’estava enlairant ha impactat amb la seva ala dreta amb el camió de bombers i, per culpa de l’impacte, dos bombers han mort”, han declarat els serveis d’emergència. De moment no se sap per què el camió de bombers circulava per la pista d’enlairament on s’ha produït l’accident. “No sabem per què estava allà”, ha assegurat el conseller delegat de Latam, Manuel Van Oordt. “No havíem sol·licitat els seus serveis”.

“En aquests moments s’està duent a terme una investigació per determinar les causes de l’incident“, ha afirmat l’empresa operadora de l’aeroport Jorge Chávez, Lima Airport Partners. L’avió cobria la ruta entre Lima i la ciutat de Juliaca, ubicada al sud-est del Perú, a 840 kilòmetres de la capital. A conseqüència de l’incident, l’aeroport ha decidit suspendre l’activitat fins al migdia d’aquest dissabte (hora local). Diversos vols s’han desviat a Colòmbia, Panamà i altres ciutats peruanes.

Fa unes setmanes un altre avió de Latam es va veure implicar en un altre accident durant un aterratge d’emergència a causa d’una tempesta mentre feia un vol entre Assumpció (Paraguai) i Santiago de Xile (Xile). Els passatgers i la tripulació van sortir il·lesos de l’incident, en el qual el morro de l’avió va quedar destrossat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa