El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un avió dels EUA multiplica per cinc la càrrega recomanada per endur-se més de 600 afganesos
  • CA

La por que molts afganesos tenen del govern dels talibans ha estat captada de manera nítida en una fotografia feta des de l’interior d’un vol militar dels EUA sortint de Kabul. El C-17 Globemaster transportava uns 640 afganesos, suposadament més de cinc vegades la seva càrrega útil recomanada, després que centenars de persones desesperades es colessin a l’avió diumenge, ha informat Sky News. Segons els responsables de la defensa dels Estats Units, l’avió va enlairar-se de l’aeroport internacional de la capital de l’Afganistan, Kabul, amb el que es creu que és el nombre més gran de persones que han volat en un C-17, un avió de càrrega militar que ha estat utilitzat per la EUA i els seus aliats durant gairebé 30 anys. El vol va aterrar sense patir cap accident a Qatar.

L’avió de la foto pertany a la 436a Secció Aèria, que té la seu a la base de la força aèria de Dover, a l’estat nord-americà de Delaware. Un funcionari de la defensa va dir al mitjà especialitzat Defense One que la gran càrrega no havia estat planificada, però els afganesos en pànic que havien estat autoritzats a marxar s’havien tirat a la rampa mig oberta de l’avió.

Aquesta informació contrasta amb altres detalls del caos a l’aeroport dels quals s’ha informat i no han acabat d’estar contrastats al cent per cent. Unes imatges difoses per Twitter mostren com des d’un avió que es va enlairar des de l’aeroport de Kabul queien cossos poc després d’enlairar-se. El portaveu del Pentàgon, John Kirby, va di que no tenen confirmació dels fets, però que s’han aturat els vols per raons de seguretat. Kirby també ha confirmat que les forces nord-americanes van disparar en dos incidents separats i que van morir dues persones, però que no tenia més detalls.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa