El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un tauró blanc li arrenca el cap a un submarinista mentre pescava mol·luscs

El tauró és un dels animals al qual els humans tenen més por. Pel·lícules com Tiburón influencien i fan que es creï la imatge d’un animal ferotge i devorador de persones. Així i tot, el tauró no és dels animals que més humans maten. De fet, en el 2022, s’han registrat 57 atacs de taurons, dels quals 5 han sigut mortals. Tot i que no és un fet comú, passa, i Mèxic ja ha registrat la primera víctima mortal per tauró. Un tauró blanc va atacar de manera brutal un home que buscava mol·luscs en una platja al golf de Califòrnia i li va arrencar el cap.

La víctima, un home d’uns 50 anys

És la primera víctima mortal per atac de tauró registrada aquest 2023, segons recull la web Tracking Sharks. L’home, d’uns 50 anys, es deia Manuel López i estava bussejant buscant mol·luscs a la platja de San José, a Mèxic, quan un tauró blanc el va matar. El succés el van presenciar diversos pescadors que es trobaven a la zona. Un d’ells, José Bernal, va explicar a la web -que s’encarrega d’informar sobre atacs d’aquests animals- que López estava submergit a uns 18 metres de profunditat quan el tauró blanc “el va atacar, li va arrencar el cap i li va mossegar les dues espatlles”. El mateix testimoni va assegurar que l’animal feia més de cinc metres i mig de llarg (un tauró blanc pot arribar a mesurar uns sis metres aproximadament i pesar fins a dues tones).

Un tauró blanc ataca un submarinista que buscava mol·luscs en una platja de Mèxic i li arrenca el cap | Pixabay
El vestit de neoprè que porten els submarinistes fa que els taurons els confonguin amb foques o lleons marins | Pixabay

Segons Tracking Sharks, fins al 4 de febrer s’han informat i verificat quatre atacs de taurons per mossegada, dos dels quals han sigut fatals.

Per què els taurons ataquen submarinistes?

Dies anteriors a l’atac que va patir Manuel López, alguns pescadors ja havien vist taurons per la zona i, per això, van decidir no submergir-se a l’aigua durant uns dies. Segons els experts, els atacs a submarinistes tindria una explicació, i és que el vestit de neoprè que porten els busos fa que els taurons els confonguin amb foques o lleons marins. Quan l’animal s’adona que no és la presa que buscaven, marxen, però la primera mossegada ja pot ser mortal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa