El Sinn Féin encapçala els sondejos quatre dies abans de les eleccions

Figura per davant en intenció de vot dels dos partits majoritaris, el Fini Gael i el Fianna Fáil

El Sinn Féin manté una tendència a l’alça de cara a les eleccions parlamentàries que celebrarà dissabte Irlanda i, segons un nou sondeig, figura per davant en intenció de vot dels dos partits majoritaris, el Fini Gael i el Fianna Fáil.

L’enquesta, que ha divulgat ‘The Irish Times’, pronostica que la formació republicana obtindria el 25 per cent dels vots, dos punts més que el conservador, Fianna Fáil. En canvi, el partit governant, Fini Gael, ha caigut al 20 per cent.

Els dos grans partits han descartat qualsevol possible coalició amb el Sinn Féin, la líder del qual, Mary Lou McDonald, ha guanyat en popularitat els últims mesos. La cadena pública RTE s’ha vist forçada a admetre McDonald en el debat televisiu d’aquest dimarts després d’haver-la exclòs, en un principi, perquè considerava que no tenia opcions reals d’encapçalar el govern.

El líder del Fianna Fáil, Micheál Martin, ha assegurat que l’últim sondeig “anima encara més” els candidats a apurar al màxim el que resta de campanya, i ha insistit que el partit és l’única alternativa viable a un nou mandat de Leo Varadkar, segons RTE.

Nou comentari