El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Protestes a Europa contra la vacunació obligatòria i el confinament
  • CA

L’enduriment de les restriccions per frenar l’onada de contagis que hi ha Europa ha provocat importants mobilitzacions aquest cap de setmana a diverses ciutats del continent. Entre 35.000 i 40.000 persones s’han manifestat a la capital d’Àustria, Viena, contra l’obligatorietat de vacunar-se si no es vol practicar un confinament obligatori indefinit, mentre que a Zagreb (Croàcia) han sortit al carrer unes 15.000 persones, segons els mitjans de comunicació locals. En aquesta mobilització hi ha participat l’extrema dreta. Al país balcànic és obligatori des de dimarts tenir el certificat covid-19 per entrar a tots els edificis públics, també els sanitaris. Però ha sigut a Rotterdam (Països Baixos), on la manifestació ha estat més violenta. Hi ha hagut almenys cent detinguts, i set persones han acabat ferides. L’alcalde de la localitat, Ahmed Aboutaleb, ha criticat el que ha titllat d'”orgia de violència” i ha assegurat que la policia s’ha vist “obligada a treure les armes i, fins i tot, disparar trets directes”.

Manifestació a Viena | Europa Press
Manifestació a Viena | Europa Press

Europa es troba enmig d’una sisena onada del coronavirus, i hi ha alguns països que no tenen unes bones xifres de vacunació, fet que empitjora encara més la situació epidemiològica del territori, perquè el virus circula amb més facilitat. Una de els notícies més importants d’aquesta darrera setmana va ser que el govern d’Àustria decretava el confinament per a tota la població durant almenys 10 dies, amb possibilitat d’allargar-ho fins als 20 dies. A més, ha decretat que a partir del mes de febrer serà obligatori estar vacunat en aquest país.

El cas és que en aquest país europeu, els casos de coronavirus estan absolutament disparats, i de fet la situació és més greu que totes les onades de la Covid-19 que hi ha hagut fins ara en aquest territori. També augmenta constantment la xifra de morts, tot i que en una proporció menor que en el moment més àlgid del passat octubre, que va ser el més alt fins ara.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a novembre 21, 2021 | 10:17
    ciutadà novembre 21, 2021 | 10:17
    Aixó petarà malament; la gent comença a estar-ne fins al capdamunt de collonades i normatives absurdes.
  2. Icona del comentari de: Un de tants a novembre 21, 2021 | 22:11
    Un de tants novembre 21, 2021 | 22:11
    Ja n'hi ha prou de manipulació. Amb el vostre periodisme finançat esteu blanquejant la implementació d'aquesta distòpia sanitària. Prou de periodisme còmplice!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa