El president peruà Manuel Merino dimiteix enmig de les protestes

Els ministres que va pesentar es mantindran en el càrrec per garantir la continuïtat institucional

El president interí del Perú, Manuel Merino, ha anunciat aquest diumenge la seva dimissió irrevocable del càrrec, al qual va accedir el passat 9 de novembre després de la destitució per corrupció del seu antecessor en el càrrec, Martín Vizcarra. La dimissió es produeix enmig d’intenses protestes a tot el país.

“Vull comunicar que presento la meva renúncia irrevocable al càrrec de President de la República”, ha anunciat Merino en un discurs a la nació.

En la seva intervenció, Merino ha anunciat la dimissió que van presentar una dotzena dels seus ministres, però ha assenyalat que es mantindran en els seus càrrecs per garantir la continuïtat institucional.

Abans de la seva intervenció, el president del Congrés, Luis Valdez, havia donat un ultimàtum a Merino perquè abandonés el càrrec durant aquest diumenge sota l’amenaça d’aprovar una nova moció de censura.

“Amb l’única finalitat de salvar la vida, la finalitat, la salut de tots els peruans, les bancades i els congressistes de la república tenen la difícil decisió de demanar-li que renunciï perquè valorem la vida dels peruans per sobre de qualsevol interès”, ha declarat Valdez. “En cas contrari, el Congrés prendrà la decisió de posar en marxa un procés de moció de censura a l’espera d’elegir un substitut. El termini és el dia d’avui”, ha subratllat.

El Congrés del Perú se sumava així a les peticions de tots els àmbits de l’espectre polític peruà perquè Merino abandonés la Presidència.

Nou comentari