El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Julian Assange va patir un vessament cerebral a la presó de Belmarsh
  • CA

El fundador de WikiLeaks, Julian Assange, va patir un vessament cerebral el passat mes d’octubre a la presó de màxima seguretat de Belmarsh, centre on encara està empresonat, segons ha informat Stella Moris, la seva parella. La informació s’ha donat a conèixer just quan s’ha donat llum verda a la seva extradició als Estats Units. Assange, que és acusat d’espionatge i és possible que el condemnin a 175 anys de presó, hauria patit aquest vessament cerebral el dia 27 d’octubre durant una compareixença en vídeo en el procés obert amb el Tribunal Suprem del Regne Unit sobre la seva extradició. Des de llavors, ha estat sotmès a una ressonància magnètica i rep medicació per tractar.se per les greus lesions que li ha provocat la seva estada a la presó, segons ha denunciat Moris en un article publicat al Daily Mail.

“Mirin els animals atrapats a les gàbies d’un zoo; els escurcen la vida. Això és el que li passa a en Julian; els interminables casos judicials són extremadament estressants mentalment“, ha assenyalat la seva promesa al diari britànics, que també ha assenyalat que a la presó de màxima seguretat “li faltava aire fresc i llum solar, així com una dieta adequada i els estímuls necessaris per a una persona“.

Cal recordar que la justícia del Regne Unit va avalar aquest divendres el recurs presentat pels Estats Units per extradir el fundador de WikiLeaks al país nord-americà. El Tribunal d’Apel·lacions ha reactivat el procés després de considerar que hi havia motius de salut i un alt risc de suïcidi per l’acusat en cas que aquesta extradició tirés endavant. El relator de l’ONU Nils Mezler, dedicat a examinar casos de tortura o càstigs cruels, ha publicat un vídeo a les seves xarxes socials en què es pregunta “com poden arribar a discutir si es troba en condicions de ser exposat a un judici de l’espectacle als Estats Units si no està ni tan sols en condicions d’assistir al seu propi judici a través d’un enllaç de vídeo“.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vaya que penita. a desembre 12, 2021 | 13:47
    Vaya que penita. desembre 12, 2021 | 13:47
    Dejará de apoyar a miserables golpistas acosadores de niños.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa