El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Investiguen Boris Johnson per possible corrupció
  • CA

La Comissió Electoral del Regne Unit ha anunciat aquest dimecres l’obertura d’una investigació sobre el finançament de la reforma de l’apartament oficial del primer ministre britànic, Boris Johnson, a Downing Street. L’agència independent, que controla el finançament dels partits polítics, entre d’altres aspectes, ha assenyalat que hi ha motius “suficients” per “sospitar que pot haver-hi una infracció o infraccions”.

Un portaveu de la Comissió, citat per la BBC, ha assegurat que la investigació “determinarà si alguna transacció relacionada amb les obres s’inscriu en el règim regulat per la Comissió i si aquest finançament es va informar tal i com correspon”. L’organisme ha estat en contacte amb el Partit Conservador britànic des del mes de març. Johnson ha estat sota una pressió creixent per declarar com es van pagar les reformes, després que el seu exassessor en cap, Dominic Cummings, apuntés a un presumpte pla perquè els donants paguessin “en secret”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a abril 28, 2021 | 16:51
    ton c. abril 28, 2021 | 16:51
    home, jo li recomanaría un jutge espanyol.
  2. Icona del comentari de: Pere a juliol 06, 2022 | 11:05
    Pere juliol 06, 2022 | 11:05
    A veure quan dimiteix aquest president de govern, que fa molt de temps que ho hauria d'haver fet. Segurament el seu partit no troba ningú millor. Vivim arreu del món un període ben estrany. Alhora el sàtrapa Putin podria abandonar les seves funcions i deixar Ucraïna i el món tranquil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa