El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’FBI buscava documents sobre armes nuclears que s’hauria emportat Trump
  • CA

Els escorcolls de l’FBI a la propietat de l’expresident dels Estats Units Donald Trump en el resort Mar-a-Lago de Florida incloïen documents classificats relacionats amb les armes nuclears, segons ha informat el diari The Washington Post.

Experts en informació classificada consultats pel diari nord-americà han assegurat que els agents federals van mostrar una “profunda preocupació” durant la cerca de documents ja que van pensar que informació sobre armes nuclears podrien estar en perill, ja que potencialment podien caure a les mans equivocades.

Es desconeix l’origen de les armes

Tanmateix, no ha transcendit si aquestes armes pertanyien als Estats Units o si bé eren documents recuperats d’altres països. L’informe del Post es produeix després que el Departament de Justícia (DOJ) presentés una moció el dijous per a sol·licitar que un tribunal de Florida reveli l’ordre d’aplanament executada pel FBI, després de les acusacions de Trump sobre una suposada persecució per part dels agents federals i l’Administració Biden.

“L’interès clar i poderós del públic a comprendre el que va ocórrer sota aquestes circumstàncies pesa molt a favor de la revelació”, ha expressat el Departament de Justícia i ha pogut saber The Hill. Simpatitzants i seguidors de l’expresident han convocat una sèrie de mobilitzacions per a protestar per la batuda del FBI a la casa a Florida de Trump. L’expresident ha acusat els agents federals d’estar duent a terme una persecució contra la seva persona.

El fiscal general va ordenar l’escorcoll

Alhora, el fiscal general dels Estats Units, Merrick Garland, ha assegurat que va autoritzar “personalment” l’escorcoll a la mansió de l’expresident dels EUA, Donald Trump. En una breu compareixença davant dels mitjans, Garland ha afirmat que l’ordre d’escorcoll que va permetre a l’FBI entrar a la residència de Trump a Mar-a-Lago, a Florida, va obtenir el vistiplau d’un tribunal federal. Davant les crítiques dels seguidors de Trump a l’FBI, Garland ha reivindicat “la integritat” i el “patriotisme” de les forces federals i del departament de Justícia dels EUA. Garland no ha volgut donar més detalls de la investigació, però ha demanat a un tribunal de Florida per poder fer pública l’ordre d’escorcoll.

Més notícies
El preu de l'energia ha disparat l'inflació a Catalunya / ACN
La inflació disminueix un 0,1% respecte el mes passat
Notícia: La inflació disminueix un 0,1% respecte el mes passat
Comparteix
L'IPC interanual augmenta un 10,3%
Gerhard Schroeder / EP
Guerra de l’excanceller alemany Schroeder per retenir privilegis
Notícia: Guerra de l’excanceller alemany Schroeder per retenir privilegis
Comparteix
El partit socialdemòcrata alemany el protegeix davant les acusacions de vincles amb Rússia
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés / ACN
Espanya veu bé la proposta alemanya d’un gasoducte entre els dos estats
Notícia: Espanya veu bé la proposta alemanya d’un gasoducte entre els dos estats
Comparteix
La proposta reactivaria el gasoducte d'Hostalric
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, al costat d'Aurora Madaula / ACN
ERC, en un carreró sense sortida al Parlament
Notícia: ERC, en un carreró sense sortida al Parlament
Comparteix
Madaula no vol substituir Vergés com a vicepresidenta, la fórmula que permetria que Junts assumís les funcions de Borràs

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a agost 12, 2022 | 10:35
    Pere LLimonera i Citronell agost 12, 2022 | 10:35
    ¡Siempre en CoNtRa de los más débiles!, todo los fachorros en contra de Trump, FBI CIA etc etc etc, TODOS, igual que en CataluÑa, tOdoS contra nosotros, los españoles unionistas. Apa Adéu!
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a agost 12, 2022 | 11:22
    Gonzalo agost 12, 2022 | 11:22
    Éste sí que me cae bien, necesitamos urgentemente un Trump en España.
  3. Icona del comentari de: ciutadà a agost 12, 2022 | 12:03
    ciutadà agost 12, 2022 | 12:03
    Aquest tarat és capaç d'aixó i més. Però els nord-americans són tan tarats com ell i, si es presenta, el tornaràn a votar i tornarà a ser president. I aleshores ja cal que ens calcem.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa