El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Facebook culmina un dia negre i cau juntament amb Whatsapp i Instagram
  • CA

Els servidors de Facebook, Whatsapp i Instagram han caigut durant la tarda d’aquest dilluns durant uns minuts. Totes tres plataformes són propietat de l’empresa Facebook. La causa que ha produït que aquestes xarxes socials deixessin de funcionar encara es desconeix. Les tres aplicacions han mostrat els primers problemes a les 17:40 hores en diversos països d’arreu del món.

Durant el temps que ha durat la caiguda dels servidors, els usuaris no han pogut intercanviar missatges a través de Whatsapp ni compartir històries o publicacions a través de Facebook i Instagram. Cap de les tres plataformes ha donat explicacions al respecte. Facebook, com a propietària de les tres xarxes socials, tampoc ha fet cap comunicació oficial sobre aquesta incidència.

Aquest contratemps per l’empresa de Mark Zuckerberg arriba un dia després que una exempleada de la companyia Frances Haugen expressés unes acusacions molt dures contra Facebook. L’enginyera assegura que l’algoritme de la xarxa social potencia els missatges que generen més reacció, que acostumen a ser els que contenen missatges d’odi o discriminació. Haugen afirma que l’empresa no fa res per evitar aquest fet perquè no li surt rendible: “Facebook s’ha adonat que, si canvia l’algoritme, la gent passarà menys temps a la plataforma i, per tant, clicaran menys als anuncis i guanyaran menys diners”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jubilat a octubre 04, 2021 | 20:21
    Jubilat octubre 04, 2021 | 20:21
    Jo tranquil: poc que tinc Facebook.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a octubre 05, 2021 | 07:46
    ciutadà octubre 05, 2021 | 07:46
    Aixó demostra, una vegada més que, les tecnologies d'avui son enormement potents ....... i enormement fràgils.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa