El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
En llibertat l’exvicepresidenta de l’Eurocambra imputada pel ‘qatargate’

La justícia belga ha aprovat deixar en llibertat l’exvicepresidenta del Parlament Europeu, Eva Kaili, després de cinc mesos arrestada per la seva implicació en l’escàndol dels suborns de Qatar, com informa l’ACN. L’eurodiputada grega està imputada per influir en la presa de decisions de l’Eurocambra i blanquejar la imatge del país. L’autoritat ha confirmat en un comunicat emès aquest dimecres per la fiscalia que la investigació “ja no requereix l’empresonament” de Kaili i que el seu alliberament està subjecte “a les condicions habituals en aquests casos”. L’exvicepresidenta encara està pendent de judici i després de passar quatre mesos a la presó -on va entrar desembre de 2022- les autoritats belgues van decidir posar-la en arrest domiciliari i sota la condició que havia de portar un braçalet electrònic per poder ser localitzada.

Eva Kaili va entrar a presó el desembre passat, pocs dies després que es destapés que ja feia uns mesos que la policia belga investigava la trama de corrupció, blanqueig i organització criminal. L’endemà de la seva detenció, el Parlament Europeu va aprovar destituir-la com a vicepresidenta de la cambra per una majoria aclaparadora de 625 vots a favors, un en contra i dues abstencions.

Imatge d'una votació al ple del Parlament Europeu a Brussel·les | ACN (Unió Europea)
El Parlament Europeu va aprovar per una majoria aclaparadora la destitució d’Eva Kaili com a vicepresidenta de la cambra | ACN (Unió Europea)

El marit d’Eva Kaili va confessar

L’exvicepresidenta de l’Eurocambra no va confessar la seva implicació en el ‘qatargate’, sinó que va ser el seu marit, Francesco Giorgi, qui va assumir responsabilitats per la seva relació amb la trama de corrupció davant el jutge que investiga el cas. La detenció de l’eurodiputada grega es va produir després que la policia belga enxampés el seu pare sortint d’un hotel de Brussel·les carregant mig milió d’euros.

Giorgi era l’antic ajudant de l’exeurodiputat Pier Antonio Panzeri, a qui va assenyalar com el líder de la presumpta trama. El marit de Kaili també va ingressar a presó i, al febrer, va quedar en arrest domiciliari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa