El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Parlament d’Israel posa fi a l’era de Benjamin Netanyahu
  • CA

El Parlament d’Israel ha aprovat aquest diumenge la investidura de Neftali Bennett del moviment nacionalista Yamina, com a nou primer ministre, una votació que posa punt i final a més d’una dècada de mandat de Benjamin Netanyahu. La sessió ha estat seguida als carrers per simpatitzants dels partits de la nova coalició de govern que han celebrat l’èxit de la investidura, mentre centenars d’israelians religiosos s’han concentrat al mur de les lamentacions per resar en contra d’aquest nou govern.

Bennett arriba al moder de la mà d’una àmplia coalició de govern que avarca a la pràctica la totalitat de l’espectre polític i que li permetrà desenvolupar el càrrec de primer ministre durant els propers dos anys, fins que sigui substituït pel líder del partit centrista Yesh Atid, Yair Lapid.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MHP a juny 13, 2021 | 21:46
    MHP juny 13, 2021 | 21:46
    Vaja, un altre xollo que se li acaba a la Rahola i al seu marit, ja no cobraran els seus dinerets d'Israel? Al final a la Rahola li tocarà treballar.
  2. Icona del comentari de: Ricard a juny 14, 2021 | 09:21
    Ricard juny 14, 2021 | 09:21
    No està gens clar que la nova majoria sigui competent per resoldre el conflicte palestino-israelià. El programa de Bennett no és gaire conciliador tret que l'ambició de poder no el faci haver signat un acord de govern més centrista. Esperem que Lapid arribi als seus dos anys de presidència a imatge i semblança de Xamir i Peretz dels 80. També s'ha de dir que tampoc els palestins solen posar les coses senzilles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa