Corea del Nord reivindica a l’ONU el seu “dret” a provar armes per “defensar-se” d’EE.UU.

Kim Song denuncia una política internacional "hostil" cap al seu país

L’ambaixador de Corea del Nord a les Nacions Unides, Kim Song, va reivindicar aquest dilluns davant l’Assembla General de l’ONU el “dret” d’aquest país a “provar i desenvolupar” armes per tal de defensar-se davant de països com els Estats Units i Corea del Sud ja que, segons aquest país, representen una “aliança d’amenaces militars“. Va afirmar que aquests països també desenvolupen armes i que, per tant, això dona dret als nord-coreans a fer el mateix. Kim Song va assegurar que la península coreana pateix cicles constants de tensió i confrontació tot i fer ja tres dècades que va acabar la Guerra Freda. Segons ell, el motiu principal d’això és la política internacional “hostil” que rep Corea del Nord, i va assenyalar Estats Units.

Corea del Nord no creu que Estats Units s’hagi tornat “hostil” amb aquest país a causa de la “possessió d’armes nuclears” del país oriental, ja que va recordar que el país nord-americà és “la major potència nuclear del món” i “ha estat amenaçant amb aquest tipus d’armes, situant Corea del Nord com a antagonista durant més de 70 anys”. Kim Song va assenyalar que a Corea del Nord no hi ha “cap base o tropa militar estrangera”, mentre que a Corea del SUd hi ha “gairebé 30.000 soldats americans que estan en diverses bases militars”.

Segons ell, això fa mantenir als Estats Units una “posició de guerra per a una presa militar contra Corea del Nord en qualsevol moment”, va dir durant el seu discurs davant les Nacions Unides. També va voler posar sobre la taula que Corea del Nord “no té constància d’haver realitzat mai cap prova militar en tota la seva història al voltant de la geografia nord-americana” mentre que els Estats Units “han realitzat sempre tot tipus de pràctiques i exercicis de guerra a la península coreana i el seu entorn“.

Nou comentari